× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αδιαφορία» για 760 τρίτεκνες οικογένειες στη Λέσβο

Από τον περασμένο Φεβρουάριο αναμένει τη στέγη που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης στον Σύλλογο μαζί με τη μείωση στα δημοτικά τέλη και τέλη ύδρευσης που δεν έγινε ποτέ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/10/2022

«Αδιαφορία» για 760 τρίτεκνες οικογένειες στη Λέσβο

Κούφιο αποδείχτηκε, αν όχι πρόσκαιρο το ενδιαφέρον που έδειξε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης προς τον Σύλλογο πολυμελών οικογενειών με τρία παιδιά Νομού Λέσβου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου τριτέκνων, Θανάσης Τσίγκας, στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τα γενικά αιτήματα των τριτέκνων που παλεύει ο Σύλλογος μέσω της πανελλαδικής ομοσπονδίας, τα οποία έχουν να κάνουν με την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν τουλάχιστον 760 τρίτεκνες οικογένειες- μέλη του Συλλόγου είναι και τα τοπικά.

Ας σημειωθεί ότι επί δημαρχίας Βουνάτσου είχαν μειωθεί τα Δημοτικά τέλη για τις τρίτεκνες οικογένειες και τα τέλη ύδρευσης κατά 50% το 2014 για όλες τις ευπαθείς ομάδες, και τους τρίτεκνους με ετήσιο εισόδημα 24.000 ευρώ. «Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τις τρίτεκνες οικογένειες που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με υπέρογκα έξοδα», τόνισε ο κ. Τσίγκας. Το 2016 επί Γαληνού, εφαρμόστηκε η ίδια απόφαση, με τη συμφωνία του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά με εισόδημα τις 20.000 ευρώ. Με τη νέα Δημοτική Αρχή όλα… «πάγωσαν».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Λέσβου ανέφερε ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2022 έγινε συνάντηση του Συλλόγου με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη προκειμένου να βρεθεί χώρος για να στεγάσει τον Σύλλογο. Ο δήμαρχος φέρεται όχι μόνο να έδειξε ενδιαφέρον στις προτάσεις του Συλλόγου περί χρήσης κάποιου ακινήτου που δεν χρησιμοποιείται αλλά φέρεται να είπε: «Μη σας νοιάζει, θα βρω το καλύτερο». Το ίδιο ενδιαφέρον φέρεται να έδειξε για την πρόταση μείωσης των τελών ύδρευσης και δημοτικών τελών, και ενώ έχει υποβληθεί υπόμνημα, ο Σύλλογος δεν έχει λάβει καν απάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο συμβαίνει και με το αίτημα για μείωση εισιτηρίου στην πλαζ Τσαμάκια ή στις εκδηλώσεις με εισιτήριο του Λεσβιακού Καλοκαιριού. Ο Σύλλογος μάλιστα προσφέρεται να διαθέσει εθελοντική εργασία όπου χρειάζεται προκειμένου να ανταποδώσει τη μείωση που δεν έχει λάβει ακόμα.

Ας ελπίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης θα ανασκουμπωθεί, θα σηκώσει μανίκια και έστω προς το τέλος της θητείας της θα δείξει την ανταπόκριση που αξίζει στις τρίτεκνες οικογένειες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης