× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κοντά στο 1,40 ευρώ ανοίγει η αγορά πετρελαίου θέρμανσης στη Λέσβο

Πέρυσι τον Οκτώβριο η αγορά του πετρελαίου άνοιξε στο 1,15 ευρώ το λίτρο ενώ μέχρι τέλος Μαρτίου η τιμή άγγιξε το 1,70 ευρώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις από τον πρόεδρο των πρατηριούχων Νίκο Βελετάκη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/10/2022

Κοντά στο 1,40 ευρώ ανοίγει η αγορά πετρελαίου θέρμανσης στη Λέσβο

Την Παρασκευή 14 Οκωβρίου αναμένεται να ανοίξει φέτος η αγορά πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή για τη Λέσβο να κυμαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κοντά στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Λέσβου Δημήτρης Βελετάκης η τιμή έναρξης της νέας περιόδου θα είναι αρκετά αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι που η αγορά άνοιξε κοντά στο 1,15 ευρώ το λίτρο ωστόσο πρόσθεσε ότι στο τέλος της περσινής περιόδου το πετρέλαιο θέρμανσης είχε ξεπεράσει το 1,70 ευρώ το λίτρο. 

«Σε κάθε περίπτωση το πετρέλαιο θέρμανσης είναι μία από τις καθαρότερες πηγές θέρμανσης και αν μελετήσει κανείς τα στοιχεία θα δει ότι είναι αρκετά οικονομική με τα σημερινά δεδομένα όπου αυξήθηκαν οι τιμές σε όλες τις θερμαντικές ύλες, όπως το ξύλο, το  πέλετ, το ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ. Εκτιμώ ότι με το άνοιγμα της αγοράς πολλοί συμπολίτες μας, θα σπεύσουν να αγοράσουν πετρέλαιο πριν ανέβει η τιμη όταν αρχίσουν τα πρώτα κρύα». 

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου  θα ανοίξει και η πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «MyΘΕΡΜΑΝΣΗ» προκειμένου οι δικαιούχοι, με βάση τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και με βάση συγκεκριμένα περιουσιακά κριτήρια (ίδια με πέρυσι) να υποβάλλουν αίτηση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τις αλλαγές που έχουν ήδη ανακοινωθεί, τα νοικοκυριά τα οποία θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης για πρώτη φορά αντί για φυσικό αέριο ή ηλεκτρική ενέργεια θα εισπράξουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι συνεχίσουν να θερμαίνονται με ηλεκτρικά σώματα ή με φυσικό αέριο θα χάσουν το επίδομα, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Το  μεγαλύτερο μέρος του ποσού,προγραμματίζεται,   να καταβληθεί στους δικαιούχους πριν το τέλος του έτους. Το συνολικό κόστος για το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το 2023 για το επίδομα θέρμανσης εκτιμάται ότι θα εκταμιευθούν επιπλέον 150 εκατ. ευρώ. 

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο Νίκος Βελετάκης, η ενεργειακή κρίση, η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου αλλά και σε όλα τα βασικά αγαθά έχουν επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα οι πολίτες να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους, ειδικά όσες σχετίζονται με ψυχαγωγία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ράλι των τιμών στα καύσιμα, έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά. Για πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε τιμή στο πετρέλαιο κίνησης υψηλότερη από την αμόλυβδη βενζίνη με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Υποχρεωτική η δήλωση απασχόλησης για κάθε συνταξιούχο με αγροτικό εισόδημα

Στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 80.000 συνταξιούχοι που εργάζονται
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελίες εργασίας για το κέντρο «The Beauty House»

Αναζητούνται έμπιστοι συνεργάτες με όρεξη στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πλέκοντας ξερολιθιές – κεντώντας λιθόστρωτα»

Βιωματικό εργαστήριο με Δωρεάν Συμμετοχή στις 25 &26 Μαΐου , στην Ανεμώτια Λέσβου από την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοιξε ανανεωμένο το Hola στα Βατερά

Με αφορμή την επένδυσή του, στον τόπο καταγωγής του ο υποψήφιος Διδάκτορας, Στέφανος Καραβίδας μιλά στο «Ν» για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενους από τρίτες χώρες αναζητά η ελληνική βιομηχανία

Η έλλειψη προσωπικού μετά τον τουρισμό επεκτείνεται και στην ελληνική βιομηχανία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περιπέτειες του γέρο ‑ Πρέβελης στο Βόρειο Αιγαίο

Με αρκετή καθυστέρηση έφτασε το πλοίο που αντικατέστησε προσωρινά το «Νήσος Ρόδος», στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βγήκε το Νήσος Ρόδος μπήκε το Πρέβελης

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ελπιδοφόρα ανθοφορία στους ελαιώνες της Λέσβου

Ποιές είναι οι αναγκαίες καλλιεργητικές φροντίδες μετά την καρπόδεση που πρέπει να γίνουν στους ελαιώνες. Συνέντευξη του γεωπόνου Βασίλη Γάλλου στο ρ/σ του «Ν» 99 fm ΣΤΟΝΗΣΙ και την εκπομπή «Το τεφτέρι του μανάβη»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Θα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόματα άνω των 75 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ

Δείτε τις πληρωμές που θα γίνουν από 13 έως τις 17 Μαΐου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

1.300 τουρίστες από Ελλάδα και Κύπρο έκαναν διακοπές στη Λέσβο το Πάσχα

Με μεγάλες πληρότητες ήρθαν και έφυγαν τα πλοία την Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα στο νησί. Τα θερινά δρομολόγια ξεκινούν 4 Ιουνίου χωρίς όμως προγραμματισμό ακόμη για το ταχύπλοο από Θεσσαλονίκη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ