× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε ο Χρυσοχοΐδης»

Το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τους ελέγχους της αστυνομίας σε κινηματογραφική αίθουσα για την ταινία «Τζόκερ»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/10/2019

«Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε ο Χρυσοχοΐδης»

Με ένα καυστικό σχόλιο τοποθετήθηκε ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πολύκροτη υπόθεση με τους αστυνομικούς ελέγχους που έγιναν το Σαββατοκύριακο σε δύο κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν το «Τζόκερ», για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ανήλικοι που παρακολουθούσαν την ακατάλληλη για θεατές κάτω των 18 ετών ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε μια χιουμοριστική φωτογραφία που δείχνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κυνηγά τον Τζόκερ και έγραψε:

«Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στο κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το Τζόκερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα.

Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Τη ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο.

Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει τη τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του '60, ίσως και ακόμη πιο πίσω... Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε.

ΥΓ: Η φωτογραφία προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου. Εμπνευσμένη θα έλεγα...».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περιστατικό

Σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα, που παίζεται η ταινία «Τζόκερ», παρενέβησαν αστυνομικοί για την απομάκρυνση ανηλίκων που την παρακολουθούσαν, ενώ έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη για ανηλίκους. Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει δώσει εντολή για τέτοιους ελέγχους και διέταξε έρευνα για να διευκρινιστεί τι έχει συμβεί.

Τα περιστατικά αφορούν στους κινηματογράφους που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, χτες το απόγευμα και τον κινηματογράφο «ΑΕΛΩ», σήμερα το απόγευμα στην Κυψέλη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.

Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.

Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό πάντως, ο υπεύθυνος του κινηματογράφου στο Mall αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στους κινηματογράφους, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες και τους υπέδειξαν τους ανηλίκους, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και σημειώνεται: Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην «Σπαρτιάτης» Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, καθώς γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χιο ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές επισκέψεις στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Tο στέλεχος της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας Παντελής Ορφανίδης, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μουσείο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung