× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μπροστά» για το Δήμο Μυτιλήνης

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, καλώντας σε συμπόρευση τις δημοκρατικές δυνάμεις και τους νέους του τόπου μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/10/2022

«Μπροστά» για το Δήμο Μυτιλήνης

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε τη Δευτέρα το μεσημέρι  ο αντιπεριφερειάρχης προγραμματισμού Βορείου Αιγαίου,  Παναγιώτης Χριστόφας ο οποίος ανακοινώνει επίσημα πλέον την υποψηφιότητά του στο Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο των πρώτων ανακοινώσεων του ο κ. Χριστόφας έθεσε το ιδεολογικό πλαίσιο της παράταξης «Μπροστά» όπως ονομάζεται και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και τους νέους να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη λογική διαχείρισης, σχεδιασμού και λειτουργίας του δήμου μας. Να έχουμε προσανατολισμό προς το μέλλον, αλλά χωρίς να ξεχνάμε το παρόν, την καθημερινότητα του δημότη και της δημότισσας και των επισκεπτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Χριστόφας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

«Να έχουμε στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Να δούμε τον δημότη, τον πεζό, τον ποδηλάτη, τον γονιό, τον κινούμενο σε καροτσάκι, τον ηλικιωμένο, το παιδί, τον επισκέπτη, τον φοιτητή, τον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, τον αθλητή.  Να χαιρόμαστε να ζούμε σε αυτή την πόλη και στα χωριά του δήμου μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυτοδιοικητική μας κίνηση είναι πιστή σε αρχές και αξίες, με στόχο να αποτελέσει ένα δημοκρατικό συνεργατικό τόπο σύγκλισης και συνεργασίας, σε καθεστώς διαφάνειας, συμμετοχής και διαλόγου, απαλλαγμένη από κομματικούς χρωματισμούς. Πρόκειται για έναν χώρο που θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας και θα τονώσει την πίστη τους για την αλλαγή νοοτροπίας στην αυτοδιοίκηση.

Ο δήμος μας χρειάζεται μία σύγχρονη εικόνα, μια σύγχρονη δημοκρατική λειτουργία. Χρειάζεται να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη και να βρει τη θέση του και να καθορίσει ξεκάθαρα την ταυτότητά του στο ευρωπαϊκό τοπίο του παρόντος και του μέλλοντος», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Χριστόφας. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης δεν  παρέλειψε να αναφερθεί στις δημοκρατικές αρχές που διέπουν την αυτοδιοικητική κίνηση, καθώς και στις αξίες στις οποίες βασίζεται όπως αυτές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης. Την ίδια στιγμή έδωσε το στίγμα της σύγκλισης, των συνεργασιών και της απαλλαγής από κομματικούς χρωματισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης.

Στη συνέχεια προχώρησε σε σύντομη παρουσίαση των προτάσεων του προγράμματός του, το οποίο ταυτόχρονα θέτει σε ηλεκτρονική διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.mprosta2023.gr, μέσω της οποίας οι δημότες και οι δημότισσες θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και ανησυχίες και στην ουσία να συνδιαμορφώσουν την επόμενη μέρα μέσα από διαδικασία διαβούλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι 6 άξονες του προγράμματος Χριστόφα 

-Αστικός χώρος - καθημερινότητα - περιβάλλον​

-Ψηφιακός δήμος - διοίκηση - εξυπηρέτηση πολίτη, διαβούλευση​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Παιδεία & δια βίου μάθηση - αθλητισμός​

-Κοινωνία, κοινωνική πολιτική, πρόνοια​

-Πολιτική προστασία

-Πολιτισμός - τουρισμός​

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι προτεραιότητα θα δοθεί σε έργα που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού και ανάπλασης στην πόλη της Μυτιλήνης, όπως είναι η Νότια Παράκαμψη, ο βιολογικός της Νότιας Πόλης, το κυκλοφοριακό κ.λπ. 

Σημαντικό ρόλο όπως τόνισε στη νέα περίοδο θα παίξει η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και κυρίως του νέου ΕΣΠΑ, το οποίο ο ίδιος σχεδίασε μαζί με την ομάδα της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την πολιτική ταυτότητα της παράταξής του, σημείωσε ότι ο ίδιος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και αυτό δεν το κρύβει, πρόσθεσε όμως ότι η παράταξη είναι ανεξάρτητη και σε αυτή μπορούν να ενταχθούν όλοι οι δημότες και οι πολίτες που συμφωνούν με τις αρχές και τις αξίες του και έχουν μία διαφορετική λογική για την αυτοδιοίκηση και τη διοίκηση ενός δήμου. 

Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμα του Παναγιώτη Χριστόφα:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΧΩΡΙΑ

Στολισμός Επιταφίου όπως παλιά από τις γυναίκες του Ασώματου

Το «Ν» παρακολούθησε την παραδοσιακή τελετουργία του στολισμού στην εκκλησία του Ταξιάρχη στον Ασώματο