× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρώτο βραβείο για τον Νηπιαγωγείο Παρακοίλων

Στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2022

Πρώτο βραβείο για τον Νηπιαγωγείο Παρακοίλων

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα νηπιαγωγείο της Λέσβου , το νηπιαγωγείο Παρακοιλων διακρίθηκε και βραβεύτηκε στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους , «Cinema… διάβασες;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρυσι, με την ταινία «Απόσταση» μαθητές και μαθήτριες τριών Νηπιαγωγείων (5ο Νηπιαγωγείο Δράμας-1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης και Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου) κατέλαβαν την 1η θέση στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους . «Cinema… διάβασες;» την σχολική χρονιά 2020- 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=_JEW3GHX6l8

Φέτος, με την ταινία «Η Συνταγή του αύριο» μαθητές τριών Νηπιαγωγείων (5ο Νηπιαγωγείο Δράμας-1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης και Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου) κατέλαβαν την 1η θέση ισοτίμως με άλλα 2 νηπιαγωγεία στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους . «Cinema… διάβασες;» την σχολική χρονιά 2021-2022 .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.youtube.com/watch?v=sEgPaCw9jnM

Με την τεχνική Stop Motion Animation οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάζουν στην πρώτη ταινία, τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην καθημερινή τους ζωή και τις επιθυμίες τους, ενώ στην δεύτερη ταινία, «μαγειρεύουν» την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή για ένα καλύτερο μέλλον στον πλανήτη μας. Τα συστατικά του είναι απλά μπορεί να τα βρει ο καθένας! Σπόρος , Χώμα , Νερό , Ήλιο και Αγάπη! Όποιος την εκτελέσει θα έχει πραγματοποιήσει μια Πράξη Ζωής. Γιατί η διατήρηση της υγείας του πλανήτη μας συνυπάρχει με την αναγκαιότητα της επιβίωσης μας !

Αξίζει να σημειωθεί πως η μουσική για τις δύο ταινίες δημιουργήθηκε από έναν μαθητή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, τον Χαράλαμπο Μαντατή.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών (πανδημία) η βράβευση για την πρώτη ταινία (11ος Διεθνής Διαγωνισμός) έγινε εξ’ αποστάσεως με την αποστολή των βραβείων ηλεκτρονικά.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αθήνα, στο θέατρο του ιδρύματος “ Μιχάλης Κακογιάννης” πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του 12ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» Οι προϊσταμένες των δύο νηπιαγωγείων (5ο Νηπιαγωγείο Δράμας-1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης ) παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή και να παραλάβουν το πρώτο βραβείο εκπροσωπώντας όχι μόνο τα νηπιαγωγεία τους αλλά και το Νηπιαγωγείο Παρακοίλων και κατ’ επέκτασιν τους δύο νομούς, Δράμας και Λέσβου!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή