Οι «Αστεγοι» πάνε Καλλονή και Γέρα
Με τη θεατρική παράσταση του Άρθουρ Μίλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» το Σάββατο και την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής και στην Αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» στον Παπάδο
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/9/2022

Ολοκληρώνεται το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης Βορείου Αιγαίου «Ανθρώπων Τέχνη…» με θεατρική παράσταση σε Καλλονή και Γέρα. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Οι Άστεγοι» την θεατρική παράσταση «Ήταν όλοι τους Παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στον Παπάδο στην Αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» στις 7.30 το απόγευμα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Η υπόθεση διαδραματίζεται στην μεταπολεμική Αμερική. Ο Τζο Κέλλερ, ένας αυτοδημιούργητος εργοστασιάρχης, παράγει εξαρτήματα πολεμικών αεροπλάνων και τα πουλάει στην Αμερικανική Αεροπορία. Στον πόλεμο υπηρετούν, κάπου στην Άπω Ανατολή, και τα δυο παιδιά του. Μια παρτίδα από τα εξαρτήματα που παράγει έχουν βγει ελαττωματικά αλλά αυτός, εν γνώσει του, τα παραδίδει στην Αεροπορία. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος κάποια αεροπλάνα πέφτουν και στο τέλος αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ο Τζο και ο συνεταίρος του προσάγονται σε δίκη. Με ένα ψέμα, που πλασάρει ο Τζο στο δικαστήριο, ο ίδιος αθωώνεται και καταδικάζεται ο συνέταιρος του. Στο μεταξύ τελειώνει ο πόλεμος. Ο ένας του γιος επιστρέφει σώος και ο άλλος είναι καταγραμμένος στο κατάλογο αγνοουμένων. Από το σημείο αυτό αρχίζει και το δράμα... Με το μόνιμο μοτίβο του Μίλλερ γύρω από το αμερικάνικο όνειρο και τις φοβερές συνέπειες του, να επιστρέφει, και τον ανθρωπάκο που το πίστεψε να συντρίβεται στα γρανάζια του συστήματος.