× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν θα είμαι υποψήφια σε παράταξη, που κάνει σημαία τα ρουσφέτια»

Στις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η «Πυξίδα» στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης αναφέρθηκε η Εριφύλη Χιωτέλλη. Κριτική στη Δημοτική Αρχή Κύτελη για ΔΕΔΑΠΑΛ και προσλήψεις

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/9/2022

«Δεν θα είμαι υποψήφια σε παράταξη, που κάνει σημαία τα ρουσφέτια»
' χρόνος ανάγνωσης

Στις πρόσφατες παρεμβάσεις που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης και αφορούν σημαντικά ζητήματα του Δήμου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη.

Η κ. Χιωτέλλη αναφερόμενη στην τελευταία συνεδρίαση, σημείωσε ότι μπήκαν από την Πυξίδα ορισμένα πολύ σοβαρά θέματα ενώ τέθηκαν και ερωτήματα που αφορούσαν τους εργαζόμενους της ΔΕΔΑΠΑΛ, το γηροκομείο του Πλωμαρίου και περιστατικό έντονης δυσοσμίας στην ίδια περιοχή εξαιτίας σύνδεσης αποχετεύσεων με το δίκτυο ομβρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για την περίπτωση της ΔΕΔΑΠΑΛ η επικεφαλής της Πυξίδας σημείωσε ότι η υπόθεση αυτή από την αρχή ως το τέλος αποτελεί ντροπή για τη Δημοτική Αρχή και κυρίως το γεγονός ότι για όλα αυτά ο Δήμαρχος ήταν ενημερωμένος και γινόταν κατόπιν εντολών του. «Δεν μπορούμε ως παράταξη να αποδεχθούμε ούτε τη ρουσφετολογική τακτική με την οποία ενεργεί η δημοτική αρχή για την πρόσληψη των ανθρώπων αυτών, ούτε φυσικά το γεγονός ότι απασχολούνταν άνθρωποι χωρίς να έχουν συνάψει συμβάσεις. Πιστεύω ότι το σωματείο των Εργαζομένων στους ΟΤΑ, οφείλει να παρέμβει άμεσα με ανακοίνωσή του».

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε η Εριφύλη Χιωτέλλη στο πλαίσιο της συνέντευξής της είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μιχαλέλειο γηροκομείο του Πλωμαρίου το οποίο στην ουσία διοικείται από την κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν μεγάλες οφειλές απέναντι στους εργαζόμενους του ιδρύματος, οι οποίοι μαθαίνουμε ότι πληρώνονται συνεχώς με έναντι και υπάρχει συνολική οφειλή 40.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του ιδρύματος και πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής. Το θέμα έχουμε ζητήσει να έρθει στο Δημοτικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητηθούν όλες αυτές οι εκκρεμότητες που υπάρχουν».

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που αφορά την περιοχή του Πλωμαρίου, έθιξε στο πλαίσιο της συνέντευξή της η κ.  Χιωτέλλη. Αυτό αφορά την περίπτωση σύνδεσης αποχετεύσεων με το δίκτυο ομβρίων στην περιοχή γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν μέσα στο ποτάμι οι ακαθαρσίες και να υπάρχει έντονη δυσοσμία στα γύρω σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με δική μας παρέμβαση μετέβη στο Πλωμάρι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος ο οποίος είδε την κατάσταση που επικρατεί και δεσμεύτηκε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες σε συνεννόηση με τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει τις συνδέσεις αυτές, ώστε να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν».

Αναφερόμενη η επικεφαλής της «Πυξίδας» στα επόμενα βήματα της στο χώρο της αυτοδιοίκησης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ίδια επιθυμεί να είναι υποψήφια σε μία παράταξη η οποία θα έχει διαφορετική οπτική στο ζήτημα της διοίκησης του Δήμου.

«Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ η κομματική και πολιτική ταυτότητα των ανθρώπων που θα στελεχώσουν αυτή την ομάδα. Θα ήθελα φυσικά να είναι άνθρωποι που ανήκουν στον προοδευτικό χώρο, όμως δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν υπάρχουν και άνθρωποι που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, όμως έχουν μία σύγχρονη άποψη και αντίληψη για τη διοίκηση του Δήμου, μακριά από παλαιοκομματικές τακτικές και ρουσφέτια. Πραγματικά τα ρουσφέτια για μένα αποτελούν κόκκινο πανί και λόγο αποχώρησης από παράταξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Χριστόφα, η Εριφύλη Χιωτέλλη, σημείωσε πως θα μπορούσε κάτω από ορισμένες συνθήκες να συνεργαστεί μαζί του, διότι όπως είπε είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα για τον τόπο μας, ωστόσο πρόσθεσε ότι λευκή επιταγή δεν θα δώσει σε κανέναν και ότι υπό όρους και προϋποθέσεις θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Βολές πυροβόλων όπλων στο Καμένο Δάσος

Από 2 έως 5 Μαρτίου 2026
Βολές πυροβόλων όπλων στο Καμένο Δάσος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φωτοβολταϊκά γίγαντες, πέργκολες που έπεσαν και χωριά που αδειάζουν

Στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» η Ανθή Παζιάνου, η Μαρία Χατζηγεωργίου και ο Θράσος Αβραάμ έβαλαν στο μικροσκόπιο τα ενεργειακά σχέδια, τη σύγκρουση στην προκυμαία και την αγωνία της νησιωτικής υπαίθρου
Φωτοβολταϊκά γίγαντες, πέργκολες που έπεσαν και χωριά που αδειάζουν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κίνδυνος ατυχήματος από ελαιόδεντρα στον περιφερειακό της Μυτιλήνης

Υποχώρηση εδάφους στη στροφή πάνω από τη ΔΕΗ αφήνει δέντρα χωρίς στήριξη δίπλα στο οδόστρωμα και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών
Κίνδυνος ατυχήματος από ελαιόδεντρα στον περιφερειακό της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νέα Αριστερά καλεί στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Σάββατο 28 Φλεβάρη στις 12.00 στη Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη
Η Νέα Αριστερά καλεί στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
ΧΩΡΙΑ

Χαιρετισμοί στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Μιστέγνα

Κάθε Παρασκευή και ώρα 18.00 η ακολουθία των Χαιρετισμών
Χαιρετισμοί στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Μιστέγνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισότητα των φύλων στο επίκεντρο του 5ου Διαλόγου για το ΕΛΛΑΔΑ 2030

Ο ΚΟΣΜΟΣ - Πράσινη Συμφωνία ανοίγει δημόσια συζήτηση στις 4 Μαρτίου για εργασία, βία, φροντίδα και συμμετοχή, με στόχο την ενσωμάτωση συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων στο τελικό πρόγραμμα του 2026
Ισότητα των φύλων στο επίκεντρο του 5ου Διαλόγου για το ΕΛΛΑΔΑ 2030
ΧΩΡΙΑ

Αποκαταστάθηκε ο δρόμος δίπλα στη στάση του ΚΤΕΛ στον Ασώματο

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας το οδόστρωμα είχε υποχωρήσει μετά τις τελευταίες βροχές
Αποκαταστάθηκε ο δρόμος δίπλα στη στάση του ΚΤΕΛ στον Ασώματο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δικαίωση στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβερνητική ενορχήστρωση»

Ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής τοποθετήθηκε στη βουλή για την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση του Predator
«Δικαίωση στον  αγώνα του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβερνητική ενορχήστρωση»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από τον Δήμο Μυτιλήνης

Το Δημοτικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν δυναμικό πυρήνα διά βίου μάθησης, προσφέροντας κύκλους διαλέξεων και σεμινάρια σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα
Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από τον Δήμο Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορά Χαρίτση στη βουλή για την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών του Αιγαίου

Στην αναφορά, που υπογράφεται από τον Αλέξη Χαρίτση και 10 ακόμη βουλευτές, επισημαίνεται ότι η στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών στο Αιγαίο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως διοικητικό ζήτημα
Αναφορά Χαρίτση στη βουλή για την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών του Αιγαίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έργα αποκατάστασης ζημιών σε Σκάλα Ερεσού και Δημοτικό Σχολείο Καλλονής

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με εισήγηση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ενέκρινε την χρηματοδότηση των σημαντικών αυτών έργων
Έργα αποκατάστασης ζημιών σε Σκάλα Ερεσού και Δημοτικό Σχολείο Καλλονής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου καλεί σε απεργία και κινητοποίηση το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου , στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη
«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»