× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην Βουλή τα προβλήματα των κατοίκων των χωριών της Λέσβου

Κατέθεσε αναφορά η Βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, με τα όσα υποστηρίζει το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2022

Στην Βουλή τα προβλήματα των κατοίκων των χωριών της Λέσβου

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών της Λέσβου έγιναν αντικείμενο αναφοράς από την βουλευτή του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. Η αναφορά συνοδεύεται από την επιστολή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου με την οποία ζητείται μεταξύ άλλων αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων, οικονομική στήριξη των αγροτών και την πλήρη στελέχωση των κέντρων υγείας, των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων.

 

 

Μεταξύ άλλων το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου αναφέρει: «Η ερήμωση της υπαίθρου, που προωθούν μεγάλα συμφέροντα εγχώρια και υπερεθνικά, είναι σε πολλά επίπεδα καταστροφική για τη χώρα και το λαό μας. Η συνεχής υποβάθμιση και τα απανωτά πλήγματα, πρέπει να ακυρωθούν πριν είναι πολύ αργά. Η καθήλωση του νησιού μας σαν τόπου φύλαξης χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων, για να μην επιβαρύνονται οι ευρωπαϊκές χώρες και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, απαράδεκτη και καταδικαστέα. Όσοι δε την προωθούν ή την σιγοντάρουν, αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες, ενάντια στη θέληση της τοπικής κοινωνίας.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Δήμαρχοι, ζητούμε να στηρίξετε ουσιαστικά την ύπαιθρο για να αντιστραφούν οι δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, ώστε να μπορέσουμε να μείνουμε στον τόπο μας, που σαν παραμεθόρια περιοχή έχει ιδιαίτερη εθνική σημασία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ