× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου Λήμνου η ΑΔΕΔΥ

Εξαντλητική υπερεφημέρευση και κλήση σε απολογία για τον μοναδικό αναισθησιολόγο του νοσοκομείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2022

Καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου Λήμνου η ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Λήμνο καταγγέλλει,  με ανακοίνωση του, τον διοικητή του Νοσοκομείου Λήμνου για «την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του προς γιατρούς του νοσοκομείου» όπως αναφέρει. Το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων της Λήμνου ταυτίζεται με τον καταγγελία που έχει κάνει η Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για το ίδιο θέμα.

 

Σύμφωνα με τα καταγελλόμενα ο μοναδικό αναισθησιολόγος του νοσοκομείου έχει κληθεί σε απολογία από τον Διοικητή του Νοσοκομκειου αφού πρώτα έχει εξαναγκασθεί σε εξαντλητική υπερεφημέρευση (μέχρι και δύο μήνες συνεχόμενα!). Αιτία της κλήσης του σε απολογία είναι ότι  «απαίτησε την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τις ελάχιστες προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλούς αναισθησίας σε ασθενείς».


Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση του Ν.Τ. Λήμνου της ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως ο αναισθησιολόγος «πραγματοποίησε από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, δηλαδή μέσα σε 90 μέρες 79 συνεχόμενες εφημερίες, από τον Mάϊο έως τον Ιούνιο 50 συνεχόμενες εφημερίες και, τον Ιούλιο 19 συνεχόμενες εφημερίες και έπεται συνέχεια. Αντί να απολογηθεί ο διοικητής που παραβιάζει τη νομοθεσία χορήγησης ασφαλούς αναισθησίας θέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς, καλεί σε απολογία τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ αναισθησιολόγο του νοσοκομείου ο οποίος απαίτησε το αυτονόητο, τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να χορηγεί με ασφάλεια αναισθησία στους ασθενείς. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με έναν μοναδικό αναισθησιολόγο δε μπορούν να πραγματοποιούνται τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία. Η ευθύνη βαραίνει στο ακέραιο τον διοικητή, το υπουργείο και την κυβέρνηση».


Τέλος, το Ν.Τ. Λήμνου της ΑΔΕΔΥ καλεί το διοικητή του Νοσοκομείου να σταματήσει της διώξεις εναντίον του αναισθησιολόγου και να ασχοληθεί με την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου. Επίσης καλείται το υπουργείο Υγείας να συνειδητοποιήσει ότι «τέτοιες πρακτικές ξεφεύγουν από τη σφαίρα της γραφικότητας και εμπίπτουν στο πεδίο της επικινδυνότητας για ασθενείς και εργαζόμενους (ιατρούς και μη)» υπογραμμίζει η ανακοίνωση - καταγγελία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Βιβλιο‑Παραμυθενια» δράση!

Στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καμία παράταση ωραρίου λέει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Αντίδραση στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για παράταση λειτουργίας των καταστημάτων στην αγορά της πόλης ως τις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

30 χρόνια ζωής μετρά το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με εξωστρεφείς δράσεις προσβλέπει σε παραπέρα ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια το Τμήμα Γεωγραφίας
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

12 συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ

Σε Λέσβο και Χίο οι παραβάτες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη αγάπης στην Κυψέλη

Από το 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΥΓΕΙΑ

«Οι ανάγκες σε αίμα… δεν πάνε διακοπές!»

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Παναγιώτης Κατσίβελας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες