× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΘΑΥΜΑ! Ανακάλυψαν πού ανήκει το Κλειστό Νεάπολης!

Κατ' εντολή του Αντιδημάρχου Στρατή Τζιμή, η νομική υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης βρήκε... ξεχασμένο ΦΕΚ από το 2001, που του παραχωρεί την κυριότητα και τη χρήση του

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 18/10/2019

ΘΑΥΜΑ! Ανακάλυψαν πού ανήκει το Κλειστό Νεάπολης!
SportLesvos.gr

Δεν σταματούν οι εκπλήξεις σε αυτόν τον τόπο, αφού για ένα ζήτημα που -όπως φαίνεται- είναι ξεκάθαρο από το 2001, γίνονται μέχρι σήμερα συζητήσεις επί συζητήσεων ακόμα και για τα αυτονόητα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κάδρο το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και οι απορίες, ως τώρα, σε ποιον ανήκει η κυριότητα της αθλητικής εγκατάστασης, που κατασκευάστηκε το 1992 εντός των κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ. Όπως αποδεικνύεται από την έρευνα που έκανε η νομική υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης, κατ' εντολή του Αντιδημάρχου Στρατή Τζιμή, η περίπλοκη αυτή υπόθεση δεν ήταν τελικά και τόσο... περίπλοκη. Κι αυτό γιατί από τις 23 Απριλίου του 2001, σε σχετικό ΦΕΚ που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προβλέπεται ρητά η παραχώρηση της κυριότητας και της χρήσης των μέχρι τότε Εθνικών Σταδίων, Εθνικών Κολυμβητηρίων και Εθνικών Κλειστών Γυμναστηρίων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προς τους οικείους Δήμους.

Έτσι, με τη συγκεκριμένη απόφαση τόσο το Στάδιο Μυτιλήνης, όσο και το Κολυμβητήριο στο λιμάνι, αλλά και το Κλειστό Νεάπολης ανήκουν και τυπικά στον Δήμο Μυτιλήνης, που εξάλλου μέχρι σήμερα είχε και την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας, αλλά και συντήρησής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς, πώς είναι δυνατόν να ανακύπτει ζήτημα εν έτει 2019; Πρόκειται, ενδεχομένως για μια υπόθεση γραφειοκρατικής «τρέλας», που ξεκινά κατά την προσπάθεια ένταξης του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων του 2018! Τότε, με ενέργειες του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βαλσαμίδη και σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Λέσβο Κώστα Κατσαρό, είχαν εξασφαλιστεί πιστώσεις ύψους €350.000, για προβλεπόμενες εργασίες στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του αθλητικού χώρου, καθώς επίσης και για μια σειρά άλλων χρηστικών και λειτουργικών παρεμβάσεων.

Παρότι το έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ, δεν προχώρησε ποτέ, αφού ανέκυψε ζήτημα κυριότητας (!) της αθλητικής εγκατάστασης, με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λέσβου να δηλώνουν αδυναμία εκτέλεσης του έργου. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, οι ίδιες υπηρεσίες καμία απολύτως αδυναμία δεν εξέφρασαν, προτάσσοντας το καθεστώς ιδιοκτησίας, όταν στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης έγινε ριζικό «λίφτινγκ» του αγωνιστικού παρκέ, καθώς και εργασίες συντήρησης της οροφής, με μόνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ξεκάθαρο πια, πως από τη στιγμή που το ζήτημα δείχνει να λύνεται και ο Δήμος Μυτιλήνης διαπιστώνει πως η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση του ανήκει με τη βούλα, απομένει να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός της. Εκπόνηση μελέτης, δηλαδή, εξασφάλιση αδειοδότησης, σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και αξιοποίηση των πιστώσεων του έργου «Αναβάθμιση - Εκσυγχρονισμός Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης Μυτιλήνης», συνολικού προϋπολογισμού €350.000 (Κωδικός Έργου: 2018ΕΠ08800046), το οποίο είχε εντάξει η περιφερειακή αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου στο Πρόγραμμα Έργων Β. Αιγαίου από το 2018 και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Έως να συμβεί αυτό, βέβαια, καλό θα ήταν οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης να περάσουν μια βόλτα από το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, γιατί οι αθλητές και οι αθλήτριες των ομάδων που το χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις τους διαμαρτύρονται ακόμα και για την ύπαρξη ψόφιων τρωκτικών εντός των χώρων του. Το «Ν» θα επιστρέψει σχετικά με αναλυτικό ρεπορτάζ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες