× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καλύτερος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός για το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa!

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα των Κώστα Κεντέρη και Έλσας Εξάρχου θριάμβευσε και φέτος στα World Luxury Hotel Awards, στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 17/10/2019

Καλύτερος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός για το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa!

Σε μια φαντασμαγορική τελετή που διεξήχθη στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι France24, περισσότεροι από 300.000 διεθνείς ταξιδιώτες ψήφισαν σε περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, αναδεικνύοντας το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, του Μυτιληνιού Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη και της συζύγου του Έλσας Εξάρχου, ως το ξενοδοχείο καλύτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά 180 πολυτελή ξενοδοχεία από 80 χώρες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα βραβεία World Luxury Hotel Awards, στις κατηγορίες καταλυμάτων που προβάλλουν τα μοναδικά σημεία πώλησης, καθώς επίσης και τους προορισμούς τους. Μεταξύ αυτών και το συγκρότημα των ιστορικών κτιρίων που συνθέτουν το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, το οποίο βρίσκεται μέσα στην «καρδιά» του Παγκόσμιου Γεωπαρκου Βίκου-Αώου και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, στα Ζαγοροχώρια, στην Ήπειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για ακόμα μία χρονιά, λοιπόν, το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa φιγουράρει μεταξύ των μεγάλων νικητών των World Luxury Hotel Awards, αποσπώντας ξανά βραβείο μετά τις τιμητικές διακρίσεις του ως καλύτερο πολυτελές, ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης το 2018, αλλά και ως καλύτερο ορεινό θέρετρο στη νότια Ευρώπη το 2017! 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα World Luxury Hotel Awards είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός, που ορίζεται ως τα Όσκαρ της Τουριστικής Βιομηχανίας ανά την υφήλιο, επιλέγοντας τα κορυφαία ξενοδοχεία, βασισμένα σε παροχές παγκόσμιας κλάσης προς τους επισκέπτες.

Κορυφαίος ως σπρίντερ, κορυφαίος και ως ξενοδόχος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μυτιληνιός Ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης και η σύζυγός του Έλσα Εξάρχου λειτουργούν το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa από το 2012, στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια, στη σκιά των επιβλητικών πέτρινων πύργων της Αστράκας. Έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά και διαμένουν μόνιμα πλέον στην Ήπειρο, ενώ συχνά - πυκνά επισκέπτονται και τη Λέσβο.

Η ξενοδοχειακή τους μονάδα είναι κυριολεκτικά πανέμορφη και απόλυτα ταυτισμένη με το φυσικό περιβάλλον. Αποτελείται από 8 κτίρια, με 18 δωμάτια και σουίτες, ένα μοναδικά σχεδιασμένο χώρο ευεξίας, το Τhe Mountain Spa, καθώς επίσης και ένα φημισμένο εστιατόριο, το Veranda at 1700 Greek Organic Herbs Cuisine, το οποίο τροφοδοτείται από τους οργανικούς κήπους του θερέτρου, που βρίσκονται μέσα στο Γεωπάρκο του Βίκου-Αώου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αρχικό κτίριο, το οποίο χρονολογείται από το 1700, έχει μια θαυμαστή ιστορία και ανήκε στην οικογένεια της Έλσας Εξάρχου. Το ζευγάρι επένδυσε στην επέκτασή του, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες όπως πέτρα, χώμα, αρμολόγι και τεράστιους κέδρινους κορμούς. Σήμερα, το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa αναπτύσσεται με απόλυτο σεβασμό στον -απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς- χώρο, διεκδικώντας δικαίως τον τίτλο του πιο όμορφου μπαλκονιού στην χαράδρα του Βίκου, αλλά και στους οικισμούς μικρό και μεγάλο Πάπιγκο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Παράταση στο πρόγραμμα κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Ως τις 10 Μαΐου μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη