× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

13 μήνες φυλάκιση στον γνωστό συκοφάντη

«Καμπάνα» σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για την δια του Διαδικτύου συκοφαντική δυσφήμιση του Δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα. Είχε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση και της Εριφύλης Χιωτέλλη ενώ έπονται και άλλες δίκες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2022

13 μήνες φυλάκιση στον γνωστό συκοφάντη
' χρόνος ανάγνωσης

Άργησε μεν πέντε ολόκληρα χρόνια, αλλά τελικά σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, αποδόθηκε δικαιοσύνη. Σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, γνωστός συκοφάντης του διαδικτύου για ένα από τα έργα και τις ημέρες του. Αυτή τη φορά σε βάρος του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα.

Ο συγκεκριμένος καταδικασμένος από τη Δικαιοσύνη συκοφάντης, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2017 είχε επιτεθεί διαδικτυακά κατά του δημοσιογράφου με τέσσερις αναρτήσεις του υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μπαλάσκας το 1996 σε ταξίδι του στην Τουρκία είχε καταθέσει στεφάνι στη μνήμη Τούρκων αεροπόρων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Οκτώβριο του 2017 ο συκοφάντης είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά από μήνυση. Αφέθηκε ελεύθερος για να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο και έκτοτε η δίκη αναβάλλονταν αφού με διάφορα προσκόμματα πετύχαινε αναβολές. Πότε για... οξεία οσφυαλγία και πότε για άλλες υποχρεώσεις των κατά καιρούς συνηγόρων του. Τελικά σήμερα ακριβώς πέντε χρόνια μετά την πρώτη του ανάρτηση, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017, ο διαβόητος και για τις σχέσεις του με την ακροδεξιά συκοφάντης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση. Επειδή δηλαδή εν γνώσει της αναλήθειας των όσων ισχυρίστηκε συκοφαντικά δυσφήμισε το δημοσιογράφο.

Στις αναρτήσεις εκτός από τα παραπάνω είχε εξυβρίσει και απειλήσει το δημοσιογράφο, αδικήματα τα οποία και έχουν πλέον παραγραφεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για συκοφαντική δυσφήμιση και πάλι σε βάρος του Στρατή Μπαλάσκα ο εν λόγω δικαζόταν και για δεύτερη φορά σήμερα. Το δικαστήριο όμως έκρινε ότι για τυπικούς λόγους που άπτονται του νέου Ποινικού Κώδικα θα έπρεπε να δικασθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στο οποίο και παρέπεμψε την υπόθεση.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Μυτιλήνης Δημήτρης Μοιρασγεντής.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο διαβόητος αυτός συκοφάντης του διαδικτύου ο οποίος συνεχώς επιτίθεται σε ανθρώπους της Αριστεράς και του ευρύτερου πολιτικά προοδευτικού χώρου έχει ήδη μια ακόμα καταδίκη, αυτή της φυλάκισης οκτώ μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση της Εριφύλης Χιωτέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις μέρες της προεκλογικής περιόδου το 2019 και συγκεκριμένα λίγες μέρες πριν τις εκλογές έγραψε ότι η υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη είχε τυπώσει τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού της στην Τουρκία για να γλυτώσει κάποια λίγα ευρώ και μάλιστα αυτό το έκανε εν μέσω τιμητικών εκδηλώσεων για τη γενοκτονία των Ποντίων. Κι όλα αυτά τα είχε αναπαράξει μαζί με ψευδή ανάρτηση ιστοσελίδας περί δήθεν τούρκικων τραγουδιών που μεταδίδονταν από το εκλογικό της κέντρο.

Η κ. Χιωτέλλη είχε μηνύσει τότε τον εν λόγω συκοφάντη έχοντας ζητήσει να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τότε είχε διαφύγει της σύλληψης πηδώντας από το παράθυρο του σπιτιού του. Ένα χρόνο μετά, το Μάρτιο του 2020 καταδικάστηκε και πάλι ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης.

Ας σημειωθεί ότι σε βάρος του εκκρεμούν και άλλες  διώξεις για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, κυρίως σε βάρος δημοσιογράφων.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδικάστηκε η Λέσβος της αξιοπρέπειας

Ποινές φυλάκισης 9 έως και άνω των 2 ετών σε 20 κατοίκους που υπερασπίστηκαν τον τόπο τους σε Καράβα και Διαβολόρεμα τον Φεβρουάριο του 2020
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δαφίων δίπλα στον Σύλλογο ΣιτίΖΩ

Μια πράξη αλληλεγγύης από την Α΄ και Β΄ Τάξη με προσφορά τροφίμων και χριστουγεννιάτικων καρτών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Νίκος Χρυσάφης πρόεδρος στο Σύλλογο Εργαζομένων Δασικών Υπηρεσιών Αιγαίου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο με ευρεία συμμετοχή και έμφαση στη διανησιωτική εκπροσώπηση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βράβευση αριστείας από το Ούζο Πλωμαρίου

Το Ούζο Πλωμαρίου βραβεύει αριστούχα φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή για τα παιδιά της Κυψέλης από Ερυθρό Σταυρό και 98 ΑΔΤΕ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπαίθρια γεωλογία στο Λεσβιακό τοπίο

Μαθητές του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης γνώρισαν από κοντά τους γεώτοπους του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθήματα Braille στη Μυτιλήνη από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών

Νέος κύκλος εκπαίδευσης ξεκινά με στόχο την πιστοποιημένη γνώση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βιωματική εμπειρία ευρωπαϊκής εκπαίδευσης για τους μαθητές του Ιππείου

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Λουξεμβούργου και Βρυξελλών μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του χωριού
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές γνωρίζουν τον ρόλο του Τελωνείου Μυτιλήνης

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 5ου Γυμνασίου με έμφαση στην προστασία των συνόρων και τη συνεργασία των αρχών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν οι γενιές συναντιούνται μέσα από την προσφορά

Συγκινητική χριστουγεννιάτικη δράση του ΕΠΑΛ Γέρας στον Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Σύλλογο Περγαμηνών Λέσβου «ο Αγιος Αντίπας»

Το Σαββάτο 20 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο ναό μνημείο της Μυτιλήνης, το ναό των Αγίων Θεοδώρων
ΔΡΑΣΕΙΣ

50 χρόνια ταξίδι πολιτισμού και εθελοντικής προσφοράς

Εκδήλωση για τα γενέθλια του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «η Αναγέννηση»