× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο θρησκευτικός τουρισμός έφερε 2.500 επισκέπτες το καλοκαίρι

Επέστρεψε δυναμικά η Λέσβος στο χάρτη του προσκυνηματικού τουρισμού με επισκέπτες κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/9/2022

Ο θρησκευτικός τουρισμός έφερε 2.500 επισκέπτες το καλοκαίρι

Επέστρεψαν φέτος στη Λέσβο μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, μετά την προσφυγική κρίση του 2015 και την πανδημία του κορονοϊού, οι Έλληνες τουρίστες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι έχουν ως προορισμό τα θρησκευτικά προσκυνήματα του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κίνηση του θρησκευτικού τουρισμού ήταν ιδιαίτερα αυξημένη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ μέχρι και σήμερα μέσα Σεπτεμβρίου εξακολουθούν να έρχονται στο νησί μας, οργανωμένες ομάδες με προορισμό τα προσκυνήματα του τόπου μας.

Όπως αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, σε όλα τα δρομολόγια Ιουλίου και Αυγούστου από την Καβάλα έβγαιναν 5-6 λεωφορεία προσκυνητών από ενορίες της Βόρειας Ελλάδας.

«Επίσημα στοιχεία καταγραφής για τον αριθμό αυτής της κατηγορίας τουριστών δεν μπορούμε να έχουμε ωστόσο αν υπολογίσει κανείς τα λεωφορεία και τον αριθμό των επιβατών, θα πρέπει να ήρθαν συνολικά το διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου 2.500 άτομα τουλάχιστον  σε οργανωμένα γκρουπ. Φυσικά είχαμε και πολλούς μεμονωμένους επισκέπτες οι οποίοι ήρθαν στο νησί αποκλειστικά για προσκύνημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνήθως οι επισκέπτες θρησκευτικού τουρισμού, έρχονται στη Λέσβο για τον Μοναστήρι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Μανταμάδου, την Παναγία της Αγιάσου και τον Άγιο Ραφαήλ. Στο πλαίσιο ωστόσο των εκδρομών που πραγματοποιούν επισκέπτονται και άλλες περιοχές του νησιού μας, με γνωστές εκκλησίες ή μοναστήρια, όπως η Μονή Λειμώνος, η Μονή Υψηλού οι κατακόμβες της Αγίας Μαγδαληνής στο Σκόπελο κ.λπ.

Ιδιαίτερα βοηθητικό για τη Λέσβο και την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει μια καλή πηγή εσόδων τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο για τους επαγγελματίες τουρισμού στο νησί μας, θα ήταν η 12μηνη δρομολόγηση πλοίου από τη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τις προηγούμενες δεκαετίες που γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση ο θρησκευτικός τουρισμός στο νησί μας με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από την άνοιξη έως τέλος φθινοπώρου, υπήρχε σταθερή γραμμή σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη, από την πάλαι ποτέ Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γεωτεχνική Αιγαίου: Αξιόπιστος σύμβουλος ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου

Στη Λέσβο λειτουργούν οχτώ καταστήματα της επιχείρησης και μάλιστα το τελευταίο που βρίσκεται στο περιοχή Φανάρι στο κέντρο της Μυτιλήνης, πραγματοποίησε πρόσφατα τα εγκαίνιά του
ΑΓΟΡΑ

Τι θα συμβεί στους επαγγελματίες που θα αμφισβητήσουν το ελάχιστο τεκμαρτό;

Αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους ακόμη και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών θα βρεθούν όσοι επαγγελματίες υποβάλλουν ψηφιακά αμφισβήτηση των στοιχείων της εφορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα

Άλμα προς το μέλλον χαρακτηρίζει η διοίκηση του οργανισμού την αποτυχημένη πασχαλινή πληρωμή
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό της ΔΥΠΑ

Έως τέλος Ιουνίου οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις επιταγές τους
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο δρομολόγια από Μυτιλήνη για Χίο ‑ Πειραιά τη Λαμπροδευτέρα

Το Νήσος Σάμος και το Νήσος Ρόδος αναλαμβάνουν να καλύψουν την αυξημένη επιβατική κίνηση
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής