× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεσογειακή βραδιά ερευνητή στη Μυτιλήνη

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της μεσογειακής βραδιάς θα κορυφωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/9/2022

Μεσογειακή βραδιά ερευνητή στη Μυτιλήνη

Η «Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή» 2022 ξεκίνησε στο νησί της Λέσβου στις αρχές Απριλίου. Έκτοτε, οι εταίροι του έργου πραγματοποιούν παράλληλες δραστηριότητες στις διάφορες χώρες που εκπροσωπούν το Mednight. Παραδείγματα των δραστηριοτήτων αποτελούν τα πειράματα «Mind the Lab», η έκθεση «Mediterranean Faces of Science» ή «Ερευνητές Πίσω στο Σχολείο», που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους και τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μεσογειακή γιορτή για την επιστήμη θα κορυφωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Βραδιάς Ερευνητή». 

Η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τουρκία και η Αίγυπτος είναι οι έξι μεσογειακές χώρες που απαρτίζουν τη «Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή» ή απλά Mednight, ένα έργο που απευθύνεται στους νέους και στην κοινωνία γενικότερα. Ο κύριος στόχος είναι η προβολή της επιστήμης που λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Μεσογείου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο των γυναικών ερευνητριών. Επιπλέον, μια έβδομη χώρα, το Βέλγιο, συμμετέχε στο έργο αυτό μέσω της European Women Rectors Association - EWORA.

Ως αποκορύφωμα αυτών των διακρατικών δραστηριοτήτων, το Mednight έχει προγραμματίσει για τις 30 Σεπτεμβρίου μεγάλες εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν τις περισσότερες από τις δραστηριότητες και τους ερευνητές την ίδια μέρα, στη Βαλένθια, το Αλικάντε, την Οριουέλα, την Τορεβιέχα, τη Μεσσήνη Ιταλίας, τη Μυτιλήνη, τη Λευκωσία, την Κωνσταντινούπολη και το Κάιρο. Σε κάθε πόλη θα υπάρχει χώρος με περίπτερα όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια και δράσεις για να μάθουν από κοντά και να μυηθούν στην έρευνα η οποία πραγματοποιείται από τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα. Θα υπάρχει European Corner, όπου το κοινό θα μάθει για διάφορες δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάγκοι με πειράματα και άλλες ειδικά σχεδιασμένες δράσεις που αναδεικνύουν  τα οφέλη της Μεσογειακής Επιστήμης με ένα διασκεδαστικό, παιδαγωγικό και διαδραστικό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένες από τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Μυτιλήνης, από την Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λέσβου, είναι η πραγματοποίηση πειραμάτων “Mind the Lab”,  η προβολή της έκθεσης "Mediterranean Faces of Science", η διεξαγωγή εργαστηρίων από τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.ά. Ακόμη, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στα πλαίσια του European Corner για ενημέρωση των συμμετεχόντων σε σχέση με πληθώρα ζητημάτων που αφορούν την ευρωπαϊκή επιστήμη και όχι μόνο.Επιπλέον, στις 20 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του Mednight TV 2022, ενός καναλιού με βίντεο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Mednight, το περιεχόμενο του οποίου σχετίζεται με τους 4 τομείς προτεραιότητας που καλύπτονται από τη Μεσογειακή Επιστήμη: η θάλασσα και η ρύπανση», «το κλίμα και η καθαρή ενέργεια», «η διατροφή» και «η υγεία».

Μία από τις κύριες δραστηριότητες, η Mediterranean Science Team 2023, μόλις άνοιξε τις αιτήσεις συμμετοχής, η ομάδα της οποίας θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια του gala που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη που συμπίπτει με την ημέρα των γυναικών και των κοριτσιών στην επιστήμη. Στο gala που πραγματοποιήθηκε στο Casa Mediterráneo το 2021 στο Αλικάντε συμμετείχαν ο πρώην Πρόεδρος της Ισπανίας, Jose Luis Rodriguez Zapatero και επιλεγμένοι ερευνητές από την Τουρκία, τον Λίβανο, την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Στη φετινή κριτική επιτροπή συμμετέχουν προσωπικότητες όπως ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας και ο Gulsun Saglamer, Πρόεδρος της EWORA.

Video teaser link:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τα social media του οργανισμού Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo και του έργου Mednight.

SciCo social networks:

Web - https://scico.gr/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Instagram - https://www.instagram.com/scicogreece/

Facebook - https://www.facebook.com/Making.Science.Simple

Mednight social networks:

Web - https://mednight.eu/

Twitter - https://twitter.com/mednighteu

Instagram - https://www.instagram.com/mednighteu/

Facebook - https://www.facebook.com/mednight2021/

YouTube - https://www.youtube.com/channel/ucdk5tmcua9-hibadpefdbhw

Στοιχεία επικοινωνίας

Λιλή Μπακογιάννη, [email protected], 210 6775892

Γωγώ Λουκαΐδου, [email protected], 210 6775892

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη