× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεσαιωνική «προεκλογική» εκστρατεία με τα λεφτά της Περιφέρειας

Τους κινδύνους που κρύβουν για το κυβερνητικό κόμμα οι μονοεδρικές έδρες της Χίου και της Σάμου εκμεταλλεύεται ο Περιφερειάρχης και αποσπά τη στήριξη και την ανοχή τους στα «έργα και τις ημέρες» του από τη Νέα Δημοκρατία και το «φίλο» Υπουργό Μετανάστευση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/9/2022

Μεσαιωνική «προεκλογική» εκστρατεία με τα λεφτά της Περιφέρειας

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Στην πλατεία φρουρίου του κάστρου της Χίου με φόντο το οθωμανικό νεκροταφείο όπου και ο τάφος του Οθωμανού αρχικαπετάνιου Καρά Αλή επικεφαλής των στρατευμάτων που κατέσφαξαν τη Χίο το 1822, ξεκίνησε χθες Σαββάτο το βράδυ η προεκλογική εκστρατεία στη Χίο του Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη με την επωνυμία 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου. Στα πλαίσια του οποίου και έχει αποφασιστεί να ξοδευτούν περί τις 80.000 ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Εδώ να σημειώσουμε ότι το κράτος δια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού έσπευσε να στηρίξει τις προεκλογικές εκδηλώσεις Μουτζούρη θέτοντας τες υπό την αιγίδα τους. Προλειαίνοντας έτσι το έδαφος για το τι όπως όλα δείχνουν προεκλογικά θα ακολουθήσει.


Στην πλατεία του φρουρίου της Χίου λοιπόν, ανάμεσα σε τραπεζάκια ταβερνών, πολύ λίγες εκατοντάδες Χιωτών συγκεντρώθηκαν για τα δρώμενα της πρώτης μέρας του φεστιβάλ αλλά και για να ακούσουν τον Κώστα Μουτζούρη να αναλύει, σύντομα μεν αλλά να αναλύει, την κεντρική του προεκλογική ιδέα για τη Χίο. «Φεστιβάλ στη Χίο γιατί το χρειάζεται. Για να αναπτύξουμε τη Χίο κάνουμε το φεστιβάλ στην αδικημένη Χίο. Για αυτό και δώσαμε τόσους Αντιπεριφερειάρχες» είπε ο Περιφερειάρχης για να καλέσει στο βήμα τον Χιώτη βουλευτή και Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Τον «φίλο του» Νότη Μηταράκη με τον οποίο όπως είπε «έχει μια διαφορά» την οποία όμως ούτε καν κατονόμασε. Μη θυμόμαστε δηλαδή και υποθέσεις που άλλοτε ήταν «σημαία» και τώρα θέλουμε να ξεχαστεί.


Στον «αγαπητό φίλο» Περιφερειάρχη που «τολμά» αναφέρθηκε χαιρετώντας την εκδήλωση και ο παρών Νότης Μηταράκης. Την ίδια ώρα, αν και Σαββάτο βράδυ στη Βάστρια της βορειοανατολικής Λέσβου τα μηχανήματα δούλευαν με στόχο την ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατόν της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής για αλλοδαπούς. Ενώ φυσικά στη Χίο, στην επιλεγείσα θέση του Θόλους δεν έχει πέσει «κασμαδιά» και ούτε φυσικά θα γίνει αυτό εν όψει των βουλευτικών εκλογών σε πολύ λίγους μήνες (ή και σε λιγότερο). Και γιατί όμως να γίνει αυτό; Στη Χίο στο παλιό ΚΥΤ την 1η Σεπτεμβρίου βρισκόταν μόλις 380 αλλοδαποί ενώ στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης (για χίλιους λόγους) ζουν σταθερά 1500 αλλοδαποί. Όσον αφορά τη Βάστρια φυσικά ούτε κουβέντα από την πάλαι ποτέ λαλίστατη και υπερδραστήρια περιφερειακή αρχή. Η «χαλαρή» αντίδραση της προσφυγής στη Δικαιοσύνη καταρρέει αν δεν κατέρρευσε ολοκληρωτικά και όπως χαρακτηριστικά λέγεται «ε τι άλλο να κάνουμε ρε πιδιά;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ποιος θυμάται τώρα τις δηλώσεις Μηταράκη ότι για την φωτιά στη Μόρια ευθύνεται ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, ότι είναι ανήκουστο για δημόσιο πρόσωπο να μην αντέχει την πολιτική κριτική για τις επιπτώσεις των επιλογών του, τον καταλογισμό των αδιεξόδων της διαχείρισης του μεταναστευτικού στο Βόρειο Αιγαίο, τα όσα λέγοντας από Υπουργικά χείλη πως εξαιτίας της στάσης του Κώστα Μουτζούρη, τα προβλήματα μεγεθύνονται και ότι με τη στάση του διατηρεί σε λειτουργία τη ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο και το Μαυροβούνι στη Λέσβο;


Όπως όλα δείχνουν πλέον, ο Κώστας Μουτζούρης ο παντού δηλώνων της κομματική του υποταγή στη Νέα Δημοκρατία θα έχει τη σιωπηρή (ή και την επίσημη) υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές εκλογές όπου η Χίος και η Σάμος ως μονοεδρικές πλέον εκλογικές περιφέρειες χρειάζονται ακόμα και τη μία ψήφο για να κερδίσουν τη βουλευτική έδρα. Και αυτή τη μία ψήφο ο κ. Μουτζούρης θέλει να δείξει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι τη διαθέτει. Ενώ τα γνωστά «γραψίματα» του Πρωθυπουργού στο γνωστό επεισόδιο εκείνο το Φεβρουάριο του 2020.... ποιος τα θυμάται τώρα. Ακόμα και οι πολυκαταγγελόμενες «ακραίες» θέσεις του κ. Μουτζούρη δεν ενοχλούν την Κυβέρνηση, η οποία στα πλαίσια της ρητορικής αλλά και ουσιαστικής επέκτασης της προς τα ακροδεξιά και τα.... «ακροκεντρώα» καλοδέχεται τους μαχητές του «Μτζούρ’» στα μέτωπα της Καράβας.


Εδώ ας σημειωθεί και μια Λεσβιακή πλην όμως και πανελλαδική ιδιαιτερότητα. Το ΠΑΣΟΚ επίσημα δια στελεχών του συνεργάζεται επίσημα με τα έργα και τις ημέρες Μουτζούρη συμμετέχοντας στην Περιφερειακή αρχή. Με πρώτο τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα που ακόμα.... «παραιτείται»! Επίσημα το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει και στη δημοτική αρχή Κύτελη - επίσημα υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία - στηρίζοντας την δια μελών της σε θέσεις Αντιδημάρχων.


Και το «φαραωνικό» μεν «μεσαιωνικό» δε φεστιβάλ συνεχίζεται. Σήμερα Κυριακή έχει συνέχεια με ιππότες, πριγκηπέσες, ξιφομαχίες και άλλα τρομερά και φοβερά. Τα θεάματα τα έχουμε, ο άρτος λείπει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»