× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΓΕΝ: Προμήθεια 800 οικίσκων για μετανάστες και πρόσφυγες ύψους €10 εκατ.

Με χθεσινή απόφαση του υπαρχηγού ΓΕΝ, υποναύαρχου Γεωργίου Καμπουράκη ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/10/2019

ΓΕΝ: Προμήθεια 800 οικίσκων για μετανάστες και πρόσφυγες ύψους €10 εκατ.
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ολοκληρώνεται η προμήθεια 800 οικίσκων από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έναντι του ποσού των 10 εκατ ευρώ, που προορίζονται για “αποθήκευση και μελλοντική χρήση σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών”.

Με χθεσινή απόφαση του υπαρχηγού ΓΕΝ υποναύαρχου Γεωργίου Καμπουράκη ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου και η μεγάλη αυτή προμήθεια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εισέρχεται στην τελική της φάση.

Ειδικότερα, μετά την αποδοχή του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικής προσφοράς της και την απόρριψη των προσφορών των υπόλοιπων 7 εταιρειών, που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία, προσωρινός ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η ένωση εταιρειών “ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.-SHELTER Α.Β.Ε.Ε.”. Η οικονομική προσφορά της συγκεκριμένης ένωσης εταιρειών ανέρχεται στο ποσό των 8.068.820,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ή αλλιώς 10.005.336,80 ευρώ με ΦΠΑ.

Η προμήθεια αφορά σε δύο τύπους οικίσκων (container) των 25τ.μ., που πρόκειται να αποθηκευτούν σε στρατόπεδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, με τις τεχνικές προδιαγραφές τους να έχουν καθοριστεί στη διακήρυξη του διαγωνισμού, που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2019. Ο οικίσκος διοίκησης τύπου Α διαθέτει δύο χώρους διοικητικής χρήσης ίσου εμβαδού και ένα w.c και ο οικίσκος διαμονής τύπου Β δύο κοιτώνες, έναν χώρο κουζίνας και ένα w.c. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό, 280 οικίσκοι (260 τύπου Α και 20 τύπου Β) θα αποθηκευτούν στο στρατόπεδο Λεβαντή στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, έδρα του 723 Τάγματος Μηχανικού. Στο στρατόπεδο Μπουγά στη Λάρισα, που εδρεύει η 32η Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού Πεζοναυτών, θα αποθηκευτούν 200 οικίσκοι(180 τύπου Α και 20 τύπου Β) και στο στρατόπεδο Τζήμα στην ίδια πόλη 100 οικίσκοι τύπου Β. Στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι θα μεταφερθούν 220 οικίσκοι(200 τύπου Α και 20 τύπου Β). 

Σύμφωνα με τα οριζόμενα, οι υπό προμήθεια οικίσκοι για τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων σε δομές φιλοξενίας θα πρέπει να είναι καινούργιοι πρόσφατης κατασκευής τελευταίων 12 μηνών και θα παραδοθούν εντός 40 ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της σύμβασης. “Οι οικίσκοι θα είναι καινούργιοι (όχι μεταχειρισμένοι) και θα παραδοθούν έτοιμοι για χρήση με ολοκληρωμένα τα Η/Μ δίκτυα (Αποχέτευση-Υδρευση-Ηλεκτρολογικά) μέχρι το περίγραμμά τους, με αναμονές έτοιμες για τη σύνδεση με τα αντίστοιχα δίκτυα (εργασίες τρίτων). Οι οικίσκοι θα έχουν απλή μορφή, θα είναι μονώροφοι, με δυνατότητα στοίβασης σε διώροφη διάταξη και ενιαία μεταφερόμενοι σε επικαθήμενα τροχοφόρα οχήματα”.

Οι οικίσκοι θα έχουν 2 δίφυλλα ανοιγόμενα παράθυρα(ένα για κάθε δωμάτιο) και 1 επάλληλο παράθυρο μπάνιου, 1 πόρτα εισόδου και 3 εσωτερικές ενώ στα κοντέινερ τύπου Β θα υπάρχει επάλληλο παράθυρο στον χώρο της κουζίνας και όλα τα παράθυρα θα έχουν σταθερή σίτα. Στην κουζίνα θα υπάρχει νεροχύτης και ντουλάπια δαπέδου και κρεμαστά ενώ θα υπάρχει πρόνοια για εγκατάσταση ψυγείου και ηλεκτρικής κουζίνας. Οσον αφορά στο λουτρό, “θα τοποθετηθούν λευκά είδη υγιεινής αρίστης ποιότητας”. Στους οικίσκους διοίκησης “λεκάνη δαπέδου χαμηλής πιέσεως, ευρωπαϊκού τύπου από πορσελάνη” και στους οικίσκους διαμονής “λεκάνη από πορσελάνη ανατολικού/ασιατικού τύπου α' ποιότητας”.                         

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Οριακή κάμψη του πληθωρισμού στην Τουρκία

Συνεχίζεται η υποχώρηση της Τουρκικής λίρας έναντι του Ευρώ
Οριακή κάμψη του πληθωρισμού στην Τουρκία
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη εμπλοκή κάβου στο «Νήσος Ρόδος» μέσα σε δύο μήνες

Μετά το περιστατικό της Μυτιλήνης στις 3 Ιουνίου, ανάλογο συμβάν καταγράφηκε κατά την πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου
Δεύτερη εμπλοκή κάβου στο «Νήσος Ρόδος» μέσα σε δύο μήνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν προϊόντα χωρίς παραστατικά στο λιμάνι της Μύρινας

Στην κατοχή 38χρονου εντοπίστηκαν 124 βιομηχανικά είδη χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά
Κατασχέθηκαν προϊόντα χωρίς παραστατικά στο λιμάνι της Μύρινας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα

Συνελήφθη εργαζόμενος και κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου
Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις

Οι αιτήσεις ανοίγουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα υποβάλλονται αρχικά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ
Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο

Πιέσεις στις διεθνείς τιμές από την προοπτική συμφωνίας για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων

Η κατάργηση του άρθρου 989 απλοποιεί τις διαδικασίες και επιταχύνει την είσπραξη οφειλών – Τι ισχύει για τις εκκρεμείς υποθέσεις
Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων
ΕΛΛΑΔΑ

Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά

Αγωνία για αγνοούμενο κτηνοτρόφο στη Βένιζα
Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού

Πολυμεσική περφόρμανς, εργαστήρια για παιδιά και δωρεάν ξεναγήσεις στο πρόγραμμα της DEO
Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

Η Μαρία Καρυστιανού θέτει εκτός κινήματος τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Αυγερινό
Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»