× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι BLUES WIRE σε μία έκτακτη μοναδική εμφάνιση στον Οινοφόρο

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 10 το βράδυ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2022

Οι  BLUES WIRE σε μία έκτακτη μοναδική εμφάνιση στον Οινοφόρο

Οι ΒLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μονό στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 25 χρόνια και στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους.

 Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Ηλία Zαικο  και Σωτήρη Zηση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως BLUESGANG.        

     Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της Ελληνικής δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομάστηκαν σε BLUES WIRE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.    

 Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και ν’ ανοίξουν συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφτούν πολλά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλια, Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβενία κ.α.).           Σήμερα οι BLUES WIRE συνεχίζουν καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους με αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την Ελληνική μουσική σκηνή.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΪΚΟΣ - ΚΙΘΑΡΑ, ΦΩΝΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΗΣΗΣ - ΜΠΑΣΟ

 ΝΙΚΗ ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΟΥ – ΤΥΜΠΑΝΑ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Από τις αμμοθίνες της Λήμνου στη σκηνή του La MaMa στη Νέα Υόρκη

Μια σύγχρονη απόδοση του "Αγαμέμνονα" ταξιδεύει τον ελληνικό πολιτισμό στον κόσμο
ΒΙΒΛΙΟ

Μεγάλο ενδιαφέρον για το βιβλίο «Λαϊκή Θεραπευτική στη Λέσβο»

Παρουσιάσθηκε στην Αθήνα από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Αγιασωτών και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΘΕΑΤΡΟ

Δύο παραστάσεις του θεατρικού έργου «170 τετραγωνικά» από τους Αστεγους

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 25 και 26 Ιανουαρίου 2025
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μια χρονιά με πολλές ελπίδες ξεκινά για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Έως το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του πολύπαθου κτιρίου δήλωσε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκάρδια υποδοχή Βρούτση από Μουτζούρη

Επισκέφθηκαν μαζί το Ενωσιακό γήπεδο ποδοσφαίρου στη Θερμή και το χώρο που θέλει η Περιφέρεια να κατασκευάσει το Κλειστό Γυμναστήριο της Μυτιλήνης
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά τώρα που άνοιξαν ξανά τα σχολειά

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Υποτροφία από το aRtοποιώ στη μνήμη της Αργυρώς Καραγκίκα

Η υποτροφία θα αφορά ένα παιδί από 10 έως 16 ετών και θα δωθεί έπειτα από διαγωνισμό ο οποιος θα ειναι σε ισχύ μεχρι 31 Ιανουαρίου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η δύναμη της αγάπης, μέσα από την Τέχνη, στο «Λευκό χαρτί»

Νέα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την K-Gold Temporary Gallery για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, εμπνευσμένα από την έκθεση της Γερμανίδας φωτογράφου Anne Morgenstern.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Με τέχνη και ευχές για μια δημιουργική χρονιά

Η K-Gold Temporary Gallery, πραγματοποιεί εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στον φιλόξενο χώρο της στην Αγία Παρασκευή Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μπαίνει στο ΕΣΠΑ η επισκευή του παλιού αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης

Έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες για την πλήρη αποκατάσταση και διάσωση του κτηρίου - μνημείου όπως χαρακτηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού
ΒΙΒΛΙΟ

Oι πρώτες μου προτάσεις βιβλίων για τη νέα χρονιά

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΧΩΡΙΑ

Γενική συνέλευση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του