× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι απίστευτοι φίλοι μας τα ζώα και άλλα απίστευτα κι όμως αληθινά!

Βιβλιοπαρουσιάσεις από την ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΟΥ*

Δημοσίευση 3/9/2022

Οι απίστευτοι φίλοι μας τα ζώα και άλλα απίστευτα κι όμως αληθινά!

Ο Μούργος και η παρέα του, είναι ο τίτλος του βιβλίου που διαβάσαμε, γελάσαμε, προβληματιστήκαμε και σας το προτείνουμε! Ο Μούργος, είναι ένας υπέροχος αδέσποτος σκύλος, που μας δίνει μαθήματα ανθρωπιάς. Παρ όλους τους σκυλοκαβγάδες με τις γάτες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βιβλίο ανήκει στην επιτυχημένη σειρά βιβλίων με την υπογραφή του συγγραφέα Κολά Γκουτάν, σε εικονογράφηση του Μαρκ Μπουταβάν, σε μετάφραση της Εύης Γεροκώστα, στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Είναι πραγματικά απολαυστικό, και δεν είναι τυχαίο το ότι, έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες. Στην Γαλλία έχει γίνει τηλεοπτική σειρά. Στο οπισθόφυλλο του αναφέρει: Τίποτα δεν πάει καλά ανάμεσα στον Μούργο και στον Χαλκομανία!

Ο Μούργος ονειρεύεται να γίνει μέλος της παρέας με τις φράντζες και να έχει αρχηγό το κανίς με τη φράντζα, ενώ ο Χαλκομανίας θέλει να μπει στην παρέα με τα μουστάκια. Ο πόλεμος ανάμεσα σε σκύλους και σε γάτες είναι γεγονός και σ’ αυτό τον πόλεμο επιτρέπονται όλα τα… μούργικα κόλπα! Θα αντέξει άραγε η φιλία του Μούργου και του Χαλκομανία; (6+).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΦΤΕΡΑ από την σειρά Η πολιτεία του Αισώπου, οι μύθοι του Αισώπου σε μία νέα σύγχρονη απόδοση, σε διασκευή της Ιωάννας Μπαμπέτα, σε εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη, μας δίνει ένα όμορφο μάθημα από εκείνα του Αισώπου.

Για εκείνους που δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από την εξωτερική τους εικόνα και θέλουν να γίνουν κάτι που δεν είναι! Ας πάρουμε παράδειγμα από την καρακάξα της ιστορίας τούτης που ήθελε να γίνει παγώνι, αλλά με δανικά φτερά, και ας μην κάνουμε τα ίδια!

Παραθέτω την αφιέρωση της συγγραφέως, που μου άρεσε, «Για σένα που αγαπάς τον εαυτό σου και δεν τον συγκρίνεις με τους άλλους. Ναι, εσένα εννοώ!» Διαβάζω στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΑΙΤΑΙΧΜΙΟ: Στην Πολιτεία του Αισώπου που είχε δάση και λιβάδια, ποτάμια και λίμνες, βουνά και θάλασσες, ζούσε και ο αγαπημένος παραμυθάς μικρών και μεγάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το παράθυρο του σπιτιού του παρακολουθούσε ζώα μικρά και μεγάλα να συζητούν, να μαλώνουν, να γλεντούν, να χαίρονται και να θυμώνουν. Έπειτα έπαιρνε το φτερό του, το βουτούσε στο μελάνι και κάθε φορά μια νέα ιστορία γέμιζε το χαρτί. (2+).

Ο Γλύκος και η Μοναχούδα της Άρτεμης Πλανάκη, σε εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή, είναι μια τρυφερή ιστορία γλυκού Γλύκου, που είναι ένας διαφορετικός μικρός λύκος! Τόσο διαφορετικός που δεν θέλει να τρώει κρέας και τελικά βρίσκει συντροφιά και κατανόηση έξω από την αγέλη των ομοίων του, εκεί που δεν το περίμενε!

Εκεί που τον οδήγησε η καρδιά και όχι η λογική! Έξω από το αυτονόητο και το σύνηθες! Στο τελευταίο μέρος του μικρού αυτού βιβλίου υπάρχουν σελίδες με παιχνίδια! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, και στο οπισθόφυλλο του αναφέρει: Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, αλλά εντελώς αντίθετα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο “Γλύκος” μας ψάχνει την αληθινή φιλία σε έναν συνήθη χώρο, την αγέλη. Ψάχνει όμως με τη λογική. Όλα ανατρέπονται όταν ανοίγει δίχως φόβο την καρδιά του… (4+).

ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑ Μια μέρα με την Έθελ Μπαμπαλού, είναι ο τίτλος του βιβλίου της συγγραφέως Nadia Elwood, σε εικονογράφηση της ίδιας, που μάλλον το αδικεί! Έχει μέσα φράσεις που ξεχώρισα και αγάπησα, όπως τούτη, «Το μυστικό είναι να ζεις στο παρόν».

Η πρωταγωνίστρια είναι μια τρυφερή σκυλίτσα η Έθελ Μπαμπαλού. Διαβάστε το, ανακαλύψτε τις δικές σας αγαπημένες φράσεις της! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ. Στο οπισθόφυλλο του αναφέρει: Τα σκυλιά φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά πού κρύβεται η χαρά της ζωής. Είναι αληθινά, εμπιστεύονται και ζουν τη στιγμή. Ένα βιβλίο με πολλή αγάπη μέσα από μια χρυσή καρδιά. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ – ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΤΡΕΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ είναι ο τίτλος του βιβλίου των εκδόσεων susaeta, που μέσα από 500 απαντήσεις μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό! Αφιερώνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στα ζώα.

Όπου διαβάζουμε λ.χ. ότι, το σαλιγκάρι μπορεί να κοιμάται επί τρία χρόνια και πως τα άλογα, οι αγελάδες και οι καμηλοπαρδάλεις κοιμούνται όρθια κυριολεκτικά! Περισσότερα στο βιβλίο! Στο οπισθόφυλλο του αναφέρει: Τι είναι το ΓΚΟΥΓΚΟΛΠΛΕΞ; Υπάρχουν ΜΠΛΕ ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ; Μιλούν, άραγε, τα ΔΕΝΤΡΑ μεταξύ τους; Αλήθεια, τι κάνουν οι αστροναύτες με τα ΑΠΛΥΤΑ ρούχα τους;

Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς! Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρεις πληροφορίες που μπορεί να σου φανούν αλλόκοτες, περίεργες, ακόμα και απίστευτες, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές! Μέσα από 500 ερωτήσεις συνολικά, χωρισμένες σε 10 θεματικές ενότητες που καλύπτουν από τις επιστήμες και τις τέχνες μέχρι το ζωικό βασίλειο και την παγκόσμια Ιστορία, το βιβλίο αυτό υπόσχεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις σου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο! (8+)

*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Κατανυκτική βραδιά στη Μονή Λειμώνος

Γέμισε με κόσμο ο προαύλιος χώρος για την εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου «Ιδού θυσία μυστική»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

H Nάσια Δαφιώτη στο Βook and Αrt

Το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Ο ραφτάκος των λέξεων» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Οι Γονείς του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης φέρνουν τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το λιομάζωμα του Θεόφιλου δίπλα στον Ελύτη, στο πάρκο Χατζηδήμου

Μια ακόμη εικαστική παρέμβαση υψηλής αισθητικής έρχεται να προστεθεί δίπλα στο γκράφιτι του Λέσβιου ποιητή, στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην οδό Κομνηνάκη
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ