× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι απίστευτοι φίλοι μας τα ζώα και άλλα απίστευτα κι όμως αληθινά!

Βιβλιοπαρουσιάσεις από την ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΟΥ*

Δημοσίευση 3/9/2022

Οι απίστευτοι φίλοι μας τα ζώα και άλλα απίστευτα κι όμως αληθινά!
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ο Μούργος και η παρέα του, είναι ο τίτλος του βιβλίου που διαβάσαμε, γελάσαμε, προβληματιστήκαμε και σας το προτείνουμε! Ο Μούργος, είναι ένας υπέροχος αδέσποτος σκύλος, που μας δίνει μαθήματα ανθρωπιάς. Παρ όλους τους σκυλοκαβγάδες με τις γάτες!

Το βιβλίο ανήκει στην επιτυχημένη σειρά βιβλίων με την υπογραφή του συγγραφέα Κολά Γκουτάν, σε εικονογράφηση του Μαρκ Μπουταβάν, σε μετάφραση της Εύης Γεροκώστα, στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πραγματικά απολαυστικό, και δεν είναι τυχαίο το ότι, έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες. Στην Γαλλία έχει γίνει τηλεοπτική σειρά. Στο οπισθόφυλλο του αναφέρει: Τίποτα δεν πάει καλά ανάμεσα στον Μούργο και στον Χαλκομανία!

Ο Μούργος ονειρεύεται να γίνει μέλος της παρέας με τις φράντζες και να έχει αρχηγό το κανίς με τη φράντζα, ενώ ο Χαλκομανίας θέλει να μπει στην παρέα με τα μουστάκια. Ο πόλεμος ανάμεσα σε σκύλους και σε γάτες είναι γεγονός και σ’ αυτό τον πόλεμο επιτρέπονται όλα τα… μούργικα κόλπα! Θα αντέξει άραγε η φιλία του Μούργου και του Χαλκομανία; (6+).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΦΤΕΡΑ από την σειρά Η πολιτεία του Αισώπου, οι μύθοι του Αισώπου σε μία νέα σύγχρονη απόδοση, σε διασκευή της Ιωάννας Μπαμπέτα, σε εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη, μας δίνει ένα όμορφο μάθημα από εκείνα του Αισώπου.

Για εκείνους που δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από την εξωτερική τους εικόνα και θέλουν να γίνουν κάτι που δεν είναι! Ας πάρουμε παράδειγμα από την καρακάξα της ιστορίας τούτης που ήθελε να γίνει παγώνι, αλλά με δανικά φτερά, και ας μην κάνουμε τα ίδια!

Παραθέτω την αφιέρωση της συγγραφέως, που μου άρεσε, «Για σένα που αγαπάς τον εαυτό σου και δεν τον συγκρίνεις με τους άλλους. Ναι, εσένα εννοώ!» Διαβάζω στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΑΙΤΑΙΧΜΙΟ: Στην Πολιτεία του Αισώπου που είχε δάση και λιβάδια, ποτάμια και λίμνες, βουνά και θάλασσες, ζούσε και ο αγαπημένος παραμυθάς μικρών και μεγάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το παράθυρο του σπιτιού του παρακολουθούσε ζώα μικρά και μεγάλα να συζητούν, να μαλώνουν, να γλεντούν, να χαίρονται και να θυμώνουν. Έπειτα έπαιρνε το φτερό του, το βουτούσε στο μελάνι και κάθε φορά μια νέα ιστορία γέμιζε το χαρτί. (2+).

Ο Γλύκος και η Μοναχούδα της Άρτεμης Πλανάκη, σε εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή, είναι μια τρυφερή ιστορία γλυκού Γλύκου, που είναι ένας διαφορετικός μικρός λύκος! Τόσο διαφορετικός που δεν θέλει να τρώει κρέας και τελικά βρίσκει συντροφιά και κατανόηση έξω από την αγέλη των ομοίων του, εκεί που δεν το περίμενε!

Εκεί που τον οδήγησε η καρδιά και όχι η λογική! Έξω από το αυτονόητο και το σύνηθες! Στο τελευταίο μέρος του μικρού αυτού βιβλίου υπάρχουν σελίδες με παιχνίδια! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, και στο οπισθόφυλλο του αναφέρει: Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, αλλά εντελώς αντίθετα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο “Γλύκος” μας ψάχνει την αληθινή φιλία σε έναν συνήθη χώρο, την αγέλη. Ψάχνει όμως με τη λογική. Όλα ανατρέπονται όταν ανοίγει δίχως φόβο την καρδιά του… (4+).

ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑ Μια μέρα με την Έθελ Μπαμπαλού, είναι ο τίτλος του βιβλίου της συγγραφέως Nadia Elwood, σε εικονογράφηση της ίδιας, που μάλλον το αδικεί! Έχει μέσα φράσεις που ξεχώρισα και αγάπησα, όπως τούτη, «Το μυστικό είναι να ζεις στο παρόν».

Η πρωταγωνίστρια είναι μια τρυφερή σκυλίτσα η Έθελ Μπαμπαλού. Διαβάστε το, ανακαλύψτε τις δικές σας αγαπημένες φράσεις της! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ. Στο οπισθόφυλλο του αναφέρει: Τα σκυλιά φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά πού κρύβεται η χαρά της ζωής. Είναι αληθινά, εμπιστεύονται και ζουν τη στιγμή. Ένα βιβλίο με πολλή αγάπη μέσα από μια χρυσή καρδιά. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ – ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΤΡΕΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ είναι ο τίτλος του βιβλίου των εκδόσεων susaeta, που μέσα από 500 απαντήσεις μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό! Αφιερώνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στα ζώα.

Όπου διαβάζουμε λ.χ. ότι, το σαλιγκάρι μπορεί να κοιμάται επί τρία χρόνια και πως τα άλογα, οι αγελάδες και οι καμηλοπαρδάλεις κοιμούνται όρθια κυριολεκτικά! Περισσότερα στο βιβλίο! Στο οπισθόφυλλο του αναφέρει: Τι είναι το ΓΚΟΥΓΚΟΛΠΛΕΞ; Υπάρχουν ΜΠΛΕ ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ; Μιλούν, άραγε, τα ΔΕΝΤΡΑ μεταξύ τους; Αλήθεια, τι κάνουν οι αστροναύτες με τα ΑΠΛΥΤΑ ρούχα τους;

Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς! Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρεις πληροφορίες που μπορεί να σου φανούν αλλόκοτες, περίεργες, ακόμα και απίστευτες, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές! Μέσα από 500 ερωτήσεις συνολικά, χωρισμένες σε 10 θεματικές ενότητες που καλύπτουν από τις επιστήμες και τις τέχνες μέχρι το ζωικό βασίλειο και την παγκόσμια Ιστορία, το βιβλίο αυτό υπόσχεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις σου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο! (8+)

*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μια βραδιά αφιερωμένη στη λεσβιακή ντοπιολαλιά

Εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο με κείμενα του Στρατή Π. Αναστασέλη
Μια βραδιά αφιερωμένη στη λεσβιακή ντοπιολαλιά
ΒΙΒΛΙΟ

Ο Ισίδωρος Ζουργός παρουσιάζει τα «Χάλκινα κατώφλια» στο Book and Art

Ο συγγραφέας επιστρέφει στη Μυτιλήνη με ένα μυθιστόρημα που ξαναδιαβάζει τον Τρωικό Πόλεμο και την επιστροφή του Οδυσσέα μέσα από τα μάτια εκείνων που έμειναν στη σκιά των ηρώων
Ο Ισίδωρος Ζουργός παρουσιάζει τα «Χάλκινα κατώφλια» στο Book and Art
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο Παλαιό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ανοίγουν το Κέντρο Πληροφόρησης και η Αίθουσα Εκθέσεων στην Πλατεία Σαπφού
Εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο Παλαιό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το Αιγαίο στο aRtοποιώ

Δωρεάν καλλιτεχνική δράση για παιδιά και εφήβους στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος «Αιγαίου Αγλαΐσματα»
Τα παιδιά ζωγραφίζουν το Αιγαίο στο aRtοποιώ
ΘΕΑΤΡΟ

Μια βραδιά αφιερωμένη στον θεατρικό μονόλογο στην Καλλονή

Συγγραφείς, ηθοποιοί και μουσικοί συμμετέχουν στην εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου
Μια βραδιά αφιερωμένη στον θεατρικό μονόλογο στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε Μυτιλήνη και Πλωμάρι για καλό σκοπό

Ο ηθοποιός Μιχάλης Δουκάκης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη μίλησαν στο «Ν» 99 fm για τις δύο παραστάσεις. Ελεύθερη συνεισφορά του κοινού και όλα τα έσοδα στο Μιχαλέλειο Ίδρυμα
Ο «Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε Μυτιλήνη και Πλωμάρι για καλό σκοπό
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εκπαιδευτική δράση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

Μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη μέσα από ψηφιακά μέσα και διαδραστικά παιχνίδια – Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσης
Εκπαιδευτική δράση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, έργο περίπου 2 εκατ. ευρώ με αίθουσες εκθέσεων και εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και χώρους φιλοξενίας
Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Χορωδιακά εργαστήρια για παιδιά στη Μυτιλήνη

Το Φεστιβάλ Χορωδιών Μυτιλήνης γιορτάζει τα δέκα χρόνια του με δράσεις για παιδιά από 8 έως 17 ετών και συναυλία λήξης στο Δημοτικό Θέατρο
Χορωδιακά εργαστήρια για παιδιά στη Μυτιλήνη
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αφιέρωμα στον Αλέν Ντελόν στις Αποθήκες Σαπλιτζά

Η «Μαύρη Τουλίπα» προβλήθηκε στο πλαίσιο των Βραδιών Γαλλικού Κινηματογράφου στη Μυτιλήνη
Αφιέρωμα στον Αλέν Ντελόν στις Αποθήκες Σαπλιτζά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου δεν σταματούν να παίζουν

Νέα εμφάνιση στις 4 Οκτωβρίου στα Πηγαδάκια μαζί με το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων – Ολοκληρώθηκε ένας πλούσιος κύκλος καλοκαιρινών δράσεων
Τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου δεν σταματούν να παίζουν