× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικαιώθηκαν τα παιδιά που μίλησαν‑ Ενοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών για τον καθηγητή Γυμνασίου- Δάκρυα συγκίνησης από γονείς και μαθήτριες για τα 4 χρόνια αναμονής και αγωνίας για τη Δικαιοσύνη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/9/2022

Δικαιώθηκαν τα παιδιά που μίλησαν‑ Ενοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών καταδικάστηκε καθηγητής Γυμνασίου της Γέρας Λέσβου αργά το βράδυ της Πέμπτη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά επτά μαθητριών και μαθητών και εννιά περιπτώσεις. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που δικαιώνει το θάρρος και τη γενναιότητα των μαθητριών να μιλήσουν για όσα υπέστησαν από έναν καθηγητή που χαίρει απεριόριστης εκτίμησης και συνάντησαν τη δυσπιστία ακόμα και της διευθύντριας του σχολείου που δεν προχώρησε απευθείας σε διερεύνηση των καταγγελιών, αλλά φέρεται να κουκούλωσε την παρενόχληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα το δικαστήριο διέταξε την αποστολή της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να ελεγχθεί τυχόν διάπραξη αδικήματος πλαστογραφίας μετά χρήσεως από τον καθηγητή ή από τρίτο. Το αδίκημα αφορά την πλαστογράφηση του απουσιολογίου του σχολείου στη χρήση του οποίου και στις αναφερόμενες σε αυτό απουσίες μαθητριών κατά τις καταγγελλόμενες ημερομηνίες διάπραξης των αδικημάτων ο καταδικασθείς στήριξε την υπερασπιστική του γραμμή και αθωώθηκε από την κατηγορία του αυνανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω αμφιβολιών και από την ακροαματική διαδικασία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο απάλλαξε ομόφωνα και κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο, όπως την περίπτωση του δημόσιου αυνανισμού όπου η πρόεδρος μειοψηφισε.

Δάκρυα συγκινησης πλημμύρισαν την αίθουσα του δικαστηρίου για τα 4 χρόνια αναμονής από τις πρώτες καταγγελίες για παρενόχληση μαθητριών, και τα όσα υπέστησαν στην καθημερινότητά τους από μερίδα εκπαιδευτικών και συγχωριανών τους, σε ένα διχασμένο σχολείο και ένα διχασμένο χωριό. Συγκινημένος και ο Γιώργος Πετρέλλης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής για την απόφαση, σε ένα πολύμηνο δικαστήριο που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο με δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας, υπεράσπισης, έγγραφα, αναλύσεις και γνωματεύσεις γιατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δικηγόροι της υπεράσπισης δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις, ωστόσο έγινε γνωστό ότι θα ασκήσουν έφεση, ενώ φανερά απογοητευμένη ήταν η πλευρά του καθηγητή εξερχόμενη του δικαστηρίου.

Ειδικότερα ο καθηγητής κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικων παιδιών των πρώτων τάξεων Γυμνασίου:

Για μαθήτρια η οποία το 2017 καθόταν κι εκείνος χάιδευε το όργανό του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για μαθητή σε βάρος του οποίου το 2016 τον χτύπησε στα οπίσθια και το 2017 τον υποχρέωσε να κάτσει για 10 λεπτά στα πόδια του, και χάιδευε το όργανό του ενώπιόν του

Για μαθήτρια που στα μέσα Μάη 2018 τη σήκωσε στον πίνακα, την πλησίασε από πίσω και την πίεσε με το γεννητικό του όργανο στα οπίσθια, χάιδεψε το κορμί και το στήθος της

Για μαθήτριες που την Άνοιξη του 2018 τις σήκωσε και χάιδεψε το κορμί και το στήθος τους

Για μαθήτρια που τον Νοέμβριο του 2017 χάιδεψε το στήθος και τα οπίσθιά της

Για μαθήτρια που στα τέλη του 2017 χάιδεψε μαλλιά, στήθος και πλάτη και τράβηξε τον στηθόδεσμό της.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή του καθηγητή, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα στο πολυπληθές ακροατήριο. Ωστόσο η απόφαση του Δικαστηρίου και η επίμονη στάση της προέδρου, οι ερωτήσεις που έθετε καθόλη τη διάρκεια αυτών των μηνών ήταν καίριες.

Τα παιδιά αυτά και συγκεκριμένα ηλικίας 12 και 13 ετών που δεν ήταν σε θέση να εκφράσουν όλα αυτά που ένιωθαν, μίλησαν όταν βρήκαν το θάρρος, συνάντησαν τείχος από την ίδια την επικεφαλής του σχολείου, μίλησαν στις μητέρες τους. Δεν σιώπησαν. Δικαιώθηκαν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια