× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σας ευχαριστώ. Πήρε παράταση ζωής το παιδί μου!»

Ο Γιάννης Βέης επέστρεψε από το Πεκίνο και είναι πολύ καλύτερα- Χρέος του Δήμου Μυτιλήνης να διοργανώσει τριήμερη συναυλία και να συνεχιστεί η βοήθεια

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/10/2019

«Σας ευχαριστώ. Πήρε παράταση ζωής το παιδί μου!»

Επιτέλους για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό η μητέρα του Γιάννη Βέη χαμογελά και όχι άδικα. Ένα μικρό θαύμα έχει ήδη γίνει: Ανοσοποιητικό, κεφαλή, πνεύμονες και φωνή έχουν ήδη βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό! Η μητέρα του η Βάσω, ευχαριστεί όλο τον κόσμο για την έμπρακτη στήριξη στην έκκληση της οικογένειας, τις αλλεπάλληλες προσευχές των Μυτιληνιών, τις εκδηλώσεις που έγιναν και πρέπει να συνεχιστούν για να βάλουμε όλοι μαζί ένα χεράκι για την αποκατάσταση του δημοφιλούς dj, που η ιστορία του άγγιξε τους πάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σας ευχαριστώ όλους. Πήρε παράταση ζωής το παιδί μου για ένα χρόνο» έλεγε συγκινημένη και το χαμόγελο δεν σβήνει πια από τα χείλη της, γιατί η ελπίδα είναι ορατή.

Για να συνεχιστούν οι δόσεις σε ένα εξάμηνο, θα πρέπει πάλι να συγκεντρωθούν χρήματα. Ο συντοπίτης μας, μουσικοσυνθέτης, Κυριάκος Τσολάκης έχει βάλει στα σκαριά να γίνει τριήμερο συναυλιών στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, εκδηλώσεις που η αντιδημαρχία του Δήμου Μυτιλήνης πρέπει να στηρίξει εμπράκτως, ώστε να στεφθούν με επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον αχανή κόσμο της Κίνας, ο Γιάννης παρέτεινε τη ζωή του...

Είναι ήδη καλύτερα!

Ο Γιάννης επέστρεψε χτες στη Μυτιλήνη μαζί με τη μητέρα του και τον πατέρα του από το Πεκίνο όπου βρίσκονταν από τις 30 Σεπτεμβρίου στην ειδική κλινική του Πεκίνου «Wu Stem Cells Medical Center» για την αντιμετώπιση της νόσου του, ALS, τη νόσο Χόκινγκ. Είναι ήδη πολύ καλύτερα. Σε διάστημα 15 ημερών έκανε την πρώτη δόση των βλαστοκυττάρων που αφορά τρεις διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαφορά φάνηκε από την πρώτη στιγμή, ενώ τα πλήρη αποτελέσματα θα αναδειχτούν σε διάστημα εξαμήνου. Καθώς, όπως μας εξήγησε η μητέρα του Γιάννη, που έχει πια γίνει ειδήμων στο θέμα, τα βλαστοκύτταρα ανήκουν σε βρέφη, άρα πρέπει να αναπτυχθούν στον οργανισμό του και να αποδώσουν τα μέγιστα.

Από τα κάτω στα πάνω

Η ψυχολογία του Γιάννη ήταν αρχικά πεσμένη, ενώ προβλήματα σύνδεσης στο internet (σ.σ. μόνο με την Ελλάδα, όχι για άλλες χώρες) τον περιόριζε στην επικοινωνία του με τους καλούς του φίλους. Και η μητέρα του όμως, ενώ λάμβανε όλα τα μηνύματα των πολιτών, αφού είχε μαθευτεί ότι είχαν φύγει στο Πεκίνο, δεν μπορούσε να απαντήσει. Κάθε τρεις ημέρες υποβάλλονταν σε αιματολογικές εξετάσεις και φυσικοθεραπείες παρακολουθώντας το πώς αποδέχεται ο οργανισμός του τα βλαστοκύτταρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δική του κατάσταση ήταν δύσκολη, καθώς παρουσιάζει 90% αναπηρία και η νόσος είναι σε προχωρημένο στάδιο. Έτσι, μας εξήγησε η μητέρα του ότι «τα κύτταρά του είναι λίγο πιο δύσκολα στο να δεχτούν τις δόσεις».

Όμως ένα θαύμα συντελέστηκε. Ανοσοποιητικό, κεφαλή, πνεύμονες και φωνή έχουν ήδη βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο ίδιος «ήθελε βελτίωση στα χέρια και στα πόδια του, αλλά επειδή είναι σε προχωρημένο στάδιο δεν μπορούν να γίνουν πάρα πολλά. Σε λίγο όμως, έδωσαν ελπίδες οι γιατροί ότι θα μπορεί να γράφει στο κινητό του».

«Αν το ξέραμε πιο πριν…»

«Αχ αν το ξέραμε πριν από τρία χρόνια που έγινε το ατύχημα και βρίσκονταν στο αρχικό στάδιο, θα έπαιρνε παράταση ζωής για 15 με 20 χρόνια, αν πηγαίναμε από τότε. Αλλά δεν πειράζει κι έτσι».

Το ταξίδι

Το ταξίδι είχε και διερμηνέα για να συνεννοούνται στα αγγλικά, αλλά και πολύ… νοηματική. Άριστες ήταν οι εντυπώσεις της οικογένειας από την κλινική, όπου ως συνοδοί έμεναν μέσα, ενώ τα φάρμακα παρασκευάζονται επίσης μέσα στην κλινική και είναι εξειδικευμένα για κάθε ασθενή. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την κλινική προμηθεύτηκε η μητέρα του Γιάννη τα φάρμακα για τον ίδιο, που δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόμα από τον ΕΟΦ, αλλά αυτά είναι ικανά να καθυστερήσουν την περαιτέρω εκδήλωση της εκφυλιστικής του νόσου.

Από δω και πέρα

Πέρα από τα φάρμακα που έχει αγοράσει ήδη η μητέρα του, ο Γιάννης θα πρέπει να έχει μια μάσκα οξυγόνου, που θα φορά 4 με έξι ώρες την ημέρα, ώστε να αναπτυχθούν τα βλαστοκύτταρα. Θα συνεχίσει τις φυσικοθεραπείες και θα πραγματοποιεί συχνά εξετάσεις.

Τριήμερη συναυλία

Αυτό που μένει για να ελπίζει και μετά το εξάμηνο ο Γιάννης και η οικογένειά του, είναι καταρχήν να πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις- συναυλίες μέσα στον Δεκέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να μεταβεί εκ νέου στο Πεκίνο. Δράση που θα πρέπει να στηρίξει η αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης.

Βεβαίως και νέες εκδηλώσεις στήριξης είναι πολύ σημαντικές.

Τράπεζα Πειραιώς – Γιάννης Βέης / GR69 0172 7090 0057 0905 6767 816

Διαβάστε εδώ για τη νόσο του Γιάννη Βέη

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ