× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξενύχτι για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς!

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ. Στη Λέσβο εντάσσονται 1.343 παιδιά ενώ εκτός δομών μένουν 527 παιδιά

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 1/9/2022

Ξενύχτι για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς!

Μετά τις 9 το βραδύ της Τετάρτης ανακοινώθηκαν τελικά τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Οικογενειακής και Επαγγελματικής Εναρμόνισης που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και αφορά τη δωρεάν φιλοξενία νηπίων και παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Λέσβο φέτος ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού συνολικά κατατέθηκαν στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου 1.870 αιτήσεις.

Ειδικότερα στο Δήμο Μυτιλήνης δικαιούχοι της ανοιχτής επιταγής εισόδου (voucher) είναι 1.100 άτομα ενώ εκτός δομών με πλήρη φάκελο, θα μείνουν 452 δικαιούχοι.

Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου δικαιούχοι της ανοιχτής επιταγής εισόδου είναι 243 άτομα ενώ εκτός δομών θα μείνουν παιδιά από 75 οικογένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά σε όλο το νησί θα φιλοξενηθούν σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ 1.343 παιδιά ενώ 527 παιδιά δικαιούχων γονιών θα μείνουν εκτός δομών. 

Στην πόλη της Μυτιλήνης, ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης, δεκάδες γονείς δικαιούχοι των voucher, πολλές ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στήθηκαν έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης μας για να προλάβουν να κάνουν την εγγραφή του παιδιού τους πριν εξαντληθούν οι διαθέσιμες θέσεις.

Η αναμονή σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να ξεπεράσει και τις 20 ή ακόμη και τις 24 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κάμερα του «Ν» αργά χθες το βράδυ, επισκέφθηκε τον 1ο παιδικό σταθμό της Μυτιλήνης όπου μαμάδες, μπαμπάδες ακόμη και παππούδες παιδιών είχαν στηθεί με την καρέκλα ή την πολυθρόνα τους έξω από το κτίριο  για να πάρουν σειρά εγγραφής. Το παράπονο των ξενύχτηδων γονέων ήταν ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη από τους υπεύθυνους των δομών φιλοξενίας παιδιών, να υπάρχει ένας υπάλληλος στις δομές και να καταγράφει τα ονόματα των δικαιούχων που φτάνουν εκεί με προτεραιότητα και να γίνουν οι εγγραφές  την επόμενη μέρα ώστε ο κόσμος να μην ταλαιπωρείται.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... Φακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα