× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρουσίαση του βιβλίου «Ψηφιακή Διακυβέρνηση»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/8/2022

Παρουσίαση του βιβλίου «Ψηφιακή Διακυβέρνηση»
' χρόνος ανάγνωσης

Πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής, την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα  η παρουσίαση του βιβλίου «Ψηφιακή Διακυβέρνηση» του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ευριπίδη Λουκή, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του κο Ιωάννη Αποστολάκη και κο Ιωάννη Χάλαρη.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν στελέχη της Εκκλησίας της Αυτοδιοίκησης,  ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος, ο Καθηγητής και πρώην Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου Igor Aleksander και η σύζυγός του Καθηγήτρια Helen Morton, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Πιτσούλης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ερευνας και Καινοτομίας Βορείου Αιγαίου Αλέξανδρος Κέλμαλης κ.α. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά μίλησαν για το βιβλίο ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Χρήστος Καλλονιάτης, ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβιου Πολυτεχνείου κος Δημήτρης Ασκούνης και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κος Ευθύμιος Ταμπόυρης. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο συγγραφέας Καθηγητής του του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Ευριπίδη Λουκή, ο οποίος έκανε μία γενικότερη επισκόπηση του χώρου της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της διαχρονικής του εξέλιξης, των μεγάλων οφελών που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία και την οικονομία, αλλά και των μεγάλων προκλήσεων που παρουσιάζει η υλοποίησή της.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους πρώην μεταπτυχιακούς φοιτητές του Καθηγητή κου Ευριπίδη Λουκή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα 'Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση' του Πανεπιστημιού Αιγαίου κα Σοφία Λουκαδούνου, στελέχους του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και κου Ιωάννη Χαλέλλη, στελέχους του Δήμου Δυτικής Λέσβου, οι οποίοι μίλησαν για την σημασία της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και τις θετικές εντυπώσεις τους από το παραπάνω Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Η εκδήλωση έκλεισε με σχετική συζήτηση, κατά την οποία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις του πρώην Αντιδημάρχου του Δήμου Δυτικής Λέσβου κου Στρατή Ζαφείρη σχετικά με τις δυσκολίες που παρουσιάζει η εφαρμογή της Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Tο MyHealth app του Αδωνι Γεωργιάδη… χωρίς γιατρούς στη Λέσβο

Το MyHealth εκτός… νησιωτικής εμβέλειας
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Κανένα σχολείο δεν υποβαθμίστηκε στη Λέσβο» λέει η Ένωση Γονέων

Ζητά πλήρη στελέχωση και συνεργασία όλων των φορέων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Τα πρώτα ονόματα για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

Ενώ σημαντική ημερίδα για το κτηριακό της Λέσβου αναμένεται να γίνει την 21η Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος»

Η ογκολόγος Νατάσα Βερνάδου μιλά στο «Ν» για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και την επιστροφή της στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Οκτωβρίου στη Λήμνο

Συγκέντρωση στην Πλατεία του ΟΤΕ στη Μύρινα στις 11 το πρωί
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απεργούν οι πανεπιστημιακοί του Αιγαίου ενάντια στο «13ωρο»

Το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει στην πανεργατική κινητοποίηση της 14ης Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική για την εργασία και το δημόσιο πανεπιστήμιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση στη Βουλή για τα σχολεία της Λήμνου

Η Μαρία Κομνηνάκα και βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αργύριος Μοσχίδης”, ζητώντας άμεση κάλυψη κενών και αναστολή υποβαθμίσεων σχολικών μονάδων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην πρωτοπορία της θαλάσσιας προστασίας

Στο 7ο Φόρουμ Διαλόγου του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή – CLIMPACT, παρουσιάστηκε η στρατηγική που σχεδιάζεται για τη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της 14ης Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καλεί σε μαζική συμμετοχή ενάντια στο νομοσχέδιο που καθιερώνει τη 13ωρη εργασία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Παρίσταναν γιατρούς και αποσπούσαν χρήματα και χρυσές λίρες

Πιάστηκε μια 62χρονης στη Μυτιλήνη για συμμετοχή σε κύκλωμα που εξαπατούσε ηλικιωμένους
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 54χρονου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Ο συλληφθείς οδηγούσε φορτηγό όταν έπεσε στον έλεγχο της Αστυνομίας