× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Λέσβος στο διεθνές δίκτυο σύγχρονης τέχνης «MIRAMAR»

Στο δίκτυο συμμετέχει η Κ - Gold Temporary Gallery και στόχος του είναι να στηρίξει ανερχόμενους καλλιτέχνες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/8/2022

Η Λέσβος στο διεθνές δίκτυο σύγχρονης τέχνης «MIRAMAR»
' χρόνος ανάγνωσης

Η K-Gold Temporary Gallery, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της, συνίδρυσε το «ΜIRAMAR», ένα δίκτυο που αποτελείται από σημαντικούς πολιτιστικούς και ακαδημαϊκούς οργανισμούς της Μεσογείου. Το νεοσύστατο σώμα θα υποστηρίζει ενεργά την επαγγελματική ανάπτυξη αλλά και την κινητικότητα ανερχόμενων καλλιτεχνών και εργαζομένων της τέχνης. Επίσης, στοχεύει να δημιουργήσει ευκαιρίες για πολιτιστική ανταλλαγή με άξονα την αλληλεγγύη, την αμοιβαιότητα και τη φιλοξενία.

 

Ο Νικόλας Βαμβουκλής, διευθυντής της K-Gold Temporary Gallery και Έλληνας εκπρόσωπος του «MIRAMAR» συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του δικτύου στη Μασσαλία με σκοπό να συζητήσει πως θα προβληθεί η Λέσβος ως διεθνής προορισμός σύγχρονου πολιτιστικού ενδιαφέροντος μέσα από καινοτόμες καλλιτεχνικές δράσεις.

 

Τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη του σχήματος είναι οι εννιά Σχολές Καλών Τεχνών του Γαλλικού Νότου (μεταξύ άλλων κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, παρίστανται η Εθνική Σχολή Φωτογραφίας της Αρλ και η Villa Arson της Νίκαιας) καθώς και άλλοι δραστήριοι φορείς από το Μαρόκο, την Κύπρο, την Ισπανία, την Αίγυπτο, την Αλγερία και το Λίβανο.

 

Η πρώτη δράση στη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2022 με ένα  πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στην Αγία Παρασκευή, σε συνεργασία με τη Σχολή Τέχνης και Design της Μασσαλίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Προβηγκίας, Άλπεων, Κυανής Ακτής.

 

Παράλληλα, αυτήν την εβδομάδα η K-Gold Temporary Gallery φιλοξενεί τις ερευνητικές ομάδες «A Natural Oasis?» και «Nordic Noise» με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιμελητών τέχνης και συγγραφέων, σε συνδιοργάνωση με τη Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου και το Πανεπιστήμιο του Άγκντερ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην παιδική χορωδία του Δήμου Λήμνου

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 και αφορούν παιδιά από 6 ως 18 ετών
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει τη νέα σεζόν με τραγούδι και δημιουργικότητα

Το πρώτο ραντεβού το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου στα Ψαρά

Συναυλία και συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης και πολιτισμού
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση Κεραμικής «art is…» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μυτιλήνης

Δημιουργίες μαθητών μικρών και μεγάλων, από 10 έως 13 Σεπτεμβρίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Τμήματα πολιτισμού από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Λέσβου

Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Δείτε ποια τμήματα θα λειτουργήσουν
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πρεμιέρα στη Μυτιλήνη για το ντοκιμαντέρ «Διωγμένοι για την Ειρήνη»

Προβλήθηκε στο πλαίσια του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ειρήνης και Φιλίας. Παρών ο σκηνοθέτης Osman Okkan
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Καλλιτεχνικό ταξίδι στο Τσαρσί Χαμάμ

Ζωγραφική, κεραμικά, αγιογραφία και ελεύθερες κατασκευές στον ιστορικό χώρο της Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ArtLab – Ο κόσμος της τέχνης σε περιμένει!

Οι εγγραφές στα νέα τμήματα ξεκίνησαν- Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαθήματα φωνητικής στον ΦΟΜ από την σοπράνο Ιωάννα Καρβελά

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη απόγευμα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της φωνής τους
ΘΕΑΤΡΟ

16 έως 27 Οκτωβρίου η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Φέτος η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ