× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ημέρες Erasmus+ με το Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου

Εμπειρίες, δράσεις και δραστηριότητες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/10/2019

Ημέρες Erasmus+ με το Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου

Τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «EUHARmonic»,μοιράζονται οι μικροί μαθητές, γιορτάζοντας τις Ημέρες Erasmus+ στο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου Λέσβου, με έκθεση υλικού των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί και δραστηριότητες διάχυσης σε γειτονικά σχολεία που έχουν προγραμματιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 4η κινητικότητα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τις 28 Σεπτεμβρίου ως τις 5 Οκτωβρίου στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στο σχολείο Escola Básica de Apúlia, μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης στα βόρεια της Πορτογαλίας κοντά στο Πόρτο, με 400 περίπου μαθητές ηλικίας 6-15 ετών. Στην κινητικότητα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Τσακύρη Αγγελική και Χατζηκωνσταντίνου Δήμητρα και οι μαθήτριες Τσομπανέλλη Μαρία και Καρακοντάκη Λουίζα από την ΣΤ’ τάξη, Βερβέρη Αθανασία, Ελευθεριάδου Σμαράγδα και Τριχώνα Ελένη από την Ε’ τάξη. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των μαθητών του σχολείου της Apulia. Στην κινητικότητα συμμετείχαν επίσης ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών από τα εταιρικά σχολεία του προγράμματος από την Πολωνία, την Κύπρο και την Κροατία. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να είναι η επίσκεψη μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Η θεματική ενότητα του προγράμματος EUHARmonic ήταν σχετική με την φυσική πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, την προστασία της φύσης και την αειφόρο ανάπτυξη. Οι εργασίες, που παρουσιάστηκαν από την ελληνική ομάδα κατά την επίσκεψη, ήταν σχετικές με το Γεωπάρκο του απολιθωμένου δάσους του Σιγρίου. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δράσεις που οργάνωσε το σχολείο της Apulia. Ξεναγήθηκαν στο γεωπάρκο της περιοχής, έκαναν περιπατητικές διαδρομές στις όχθες του ποταμού Cávado, στις παραλίες του Ατλαντικού ωκεανού και στον αρχαιολογικό χώρο του CastroSt.Lourenco. Eπισκέφτηκαν το Portoκαι γειτονικές πόλεις, έκαναν κωπηλασία στο ποτάμι, αναρρίχηση και άσκηση προσανατολισμού με χάρτη στο δάσος, έκαναν κατασκευές, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Πορτογαλίας, γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα και βίωσαν την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των Πορτογάλων. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η επίσκεψη στο πλοίο-νοσοκομείο GilEannes, που λειτουργεί ως μουσείο σήμερα, καθώς και η έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε, με θέμα το πως ο πόλεμος επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον. Οι μαθητές δούλεψαν πάνω σε φωτογραφίες του παρελθόντος και τις καταστροφικές συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, αναπλάθοντας με την εικαστική τους ματιά το φυσικό περιβάλλον, το οποίο επισκέφτηκαν. Συνειδητοποίησαν έτσι, κάνοντας συγκριτική μελέτη στο πριν και το μετά, την αξία της ειρήνης και τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

H Ευρωπαϊκή πορεία του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου θα συνεχιστεί, με την επίσκεψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής από την Πολωνία στο πλαίσιο του Erasmus+ JobShadowing και την 5η κινητικότητα του προγράμματος EUHARmonicστο Στρασβούργο, σε φορείς της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου