× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επαναφορά της βίζας ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες

Χάνονται δύο στους τρεις Τούρκους τουρίστες τονίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Άρης Λαζαρής. Αναγκαίος ο ανασχεδιασμός της τουριστικής προβολής με βάση τις προτάσεις των επαγγελματιών του κλάδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/8/2022

Επαναφορά της βίζας ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες
' χρόνος ανάγνωσης

Την ανάγκη να λειτουργήσει ξανά το πιλοτικό πρόγραμμα παροχής βίζας στην πύλη υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ναυτιλιακών και Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Άρης Λαζαρης, σε δηλώσεις του στην κάμερα του «Ν», ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέπτεται την Λέσβο και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρή, στην ευρύτερη περιοχή του Αϊβαλί της Τουρκίας, αυτή την περίοδο, υπάρχουν περισσότεροι από 1,5 εκατ. Τούρκοι τουρίστες που θα μπορούσαν να επισκεφθούν για μερικές ημέρες την Λέσβο, αν μπορούσαν να εκδώσουν βίζα στο Αϊβαλί και δεν ήταν απαραίτητο να μεταβούν ως τα Ελληνικά Προξενεία στην Άγκυρα, την Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη για να προχωρήσουν στην έκδοση της.

Το πιλοτικό πρόγραμμα λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά μέχρι το 2019 γι’ αυτό και πρέπει να επανέλθει. Κι αν δεν είναι δυνατό αυτό να γίνει την φετινή χρονιά πρέπει να γίνει οπωσδήποτε την επόμενη σημειώνει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων. Κατά την εκτίμηση του η επαναφορά του μέτρου αυτού θα οδηγήσει σε τριπλασιασμό των Τούρκων επισκεπτών της Λέσβου με συνέπεια να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τις πωλήσεις της βίζας, αλλά και να ενισχυθεί ουσιαστικά η οικονομία της Λέσβου και των άλλων νησιών. Γι’ αυτό και καλεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης βίζας.

Χρειάζεται σχεδιασμός της τουριστικής προβολής
 
Αναφερόμενος στην πορεία του τουριστικού τομέα της Λέσβου ο κ. Λαζαρή δήλωσε ότι είναι απαισιόδοξος γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έγιναν ώστε το νησί να έχει μια καλή τουριστική χρονιά. Τόνισε την ανάγκη η Περιφέρεια και οι Δήμοι να δραστηριοποιηθούν προκειμένου το νησί να γίνει γνωστό για τις φυσικές ομορφιές του κι όχι για την σχέση του με τους πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά είπε: «φέτος χάσαμε γκρουπ με το επιχείρημα «δεν ερχόμαστε γιατί φτιάχνεται χαρακώματα». Παράλληλα τόνισε την ανάγκη οι τοπικές αρχές να ρωτήσουν τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό τι είναι αυτό που χρειάζεται το νησί. Διότι όπως είπε ο κ. Λαζαρής «μέχρι τώρα αυτό που βλέπω είναι τα χρήματα να σπαταλιούνται χωρίς αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι μεγάλο κρίμα για το νησί.


Οι διαφημιστικές καμπάνιες οι οποίες έχουν γίνει ως σήμερα δεν έχουν αποφέρει τίποτα, οπότε ήταν λάθος τα βήματα που έγιναν. Γι’ αυτό λέω πως όσοι έχουν τα χρήματα για την διαφημιστική προβολή πρέπει να ρωτούν τους επαγγελματίες του κλάδου πως μπορούν να δαπανηθούν αποτελεσματικά αυτά τα χρήματα».

  •  

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Λαζαρής κάνει την πρόβλεψη πως τον Οκτώβριο, που δεν θα υπάρχουν τουρίστες στη Λέσβο, θα υπάρχει πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στο νησί. Υπογράμμισε πως είναι απαράδεκτο τον Αύγουστο να μην υπάρχει ηλεκτρολόγος για να διορθώσει κάποια προβλήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελλιμενιστούν γιοτ. Επιπρόσθετα προτείνει να γίνει σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αστυνομικό μπλόκο στους αγρότες

Απαγόρευσαν στους διαδηλωτές αγρότες να μπουν στην Agrotica
Αστυνομικό μπλόκο στους αγρότες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τέλος Ιουνίου οι επιδοτήσεις των μικρών νησιών του Αιγαίου

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για το Β τρίμηνο 2026, με τις νησιωτικές ενισχύσεις να μετατίθενται στην τελευταία δυνατή ημερομηνία
Τέλος Ιουνίου οι επιδοτήσεις των μικρών νησιών του Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έγγραφο με πρωτόκολλο διαψεύδει τους ισχυρισμούς Βορίδη

Τι απαντά ο Κώστας Τσιάρας στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη περί μη γνώσης του εγγράφου που είχε σταλεί στο ΥΠΑΑΤ
Έγγραφο με πρωτόκολλο διαψεύδει τους ισχυρισμούς Βορίδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΤΖΕΝΤΑ

Η ανοιξιάτικη «Πλατεία» στρέφει το βλέμμα στις γυναίκες της Λέσβου

Το free press περιοδικό της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ενημέρωση» κυκλοφορεί σε όλη τη Λέσβο και ανεβαίνει στο «Ν»
Η ανοιξιάτικη «Πλατεία» στρέφει το βλέμμα στις γυναίκες της Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μετρούν ζημιές και φραγκοδίφραγκα οι αγρότες

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επικαλείται στοιχεία της Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ζημιές στο 20% των εκμεταλλεύσεων και συρρίκνωση της αγροτικής απασχόλησης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Μετρούν ζημιές και φραγκοδίφραγκα οι αγρότες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μικρή ανάκαμψη της Ελληνικής παραγωγής κρασιού

Τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ δείχνουν παραγωγή κάτω από τον μέσο όρο 5ετίας και 40% χαμηλότερη σε σχέση με το 1990 ενώ συνεχίζεται η άνοδος των εισαγωγών και η πίεση στα οινοποιεία
Μικρή ανάκαμψη της Ελληνικής παραγωγής κρασιού
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους

Ο πρόεδρος Τάσος Γιάγκογλου προειδοποιεί για ασφυξία στις επιχειρήσεις καφέ και ζητά επανεξέταση του μέτρου από την κυβέρνηση
Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μένει μέχρι να φύγει το Super Star

Μικρή παράταση της δρομολόγησης του στην γραμμή
Μένει μέχρι να φύγει το Super Star
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σχέδια Βελτίωσης: Χρηματοδότηση ως 70% για τους αγρότες του Αιγαίου

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο πλαίσιο με συνολική δημόσια δαπάνη 262,6 εκατ. ευρώ και στόχο επενδύσεις σε ανταγωνιστικότητα, νερό, ενέργεια και κυκλική οικονομία.
Σχέδια Βελτίωσης: Χρηματοδότηση ως 70% για τους αγρότες του Αιγαίου