× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επαναφορά της βίζας ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες

Χάνονται δύο στους τρεις Τούρκους τουρίστες τονίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Άρης Λαζαρής. Αναγκαίος ο ανασχεδιασμός της τουριστικής προβολής με βάση τις προτάσεις των επαγγελματιών του κλάδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/8/2022

Επαναφορά της βίζας ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες
' χρόνος ανάγνωσης

Την ανάγκη να λειτουργήσει ξανά το πιλοτικό πρόγραμμα παροχής βίζας στην πύλη υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ναυτιλιακών και Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Άρης Λαζαρης, σε δηλώσεις του στην κάμερα του «Ν», ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέπτεται την Λέσβο και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρή, στην ευρύτερη περιοχή του Αϊβαλί της Τουρκίας, αυτή την περίοδο, υπάρχουν περισσότεροι από 1,5 εκατ. Τούρκοι τουρίστες που θα μπορούσαν να επισκεφθούν για μερικές ημέρες την Λέσβο, αν μπορούσαν να εκδώσουν βίζα στο Αϊβαλί και δεν ήταν απαραίτητο να μεταβούν ως τα Ελληνικά Προξενεία στην Άγκυρα, την Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη για να προχωρήσουν στην έκδοση της.

Το πιλοτικό πρόγραμμα λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά μέχρι το 2019 γι’ αυτό και πρέπει να επανέλθει. Κι αν δεν είναι δυνατό αυτό να γίνει την φετινή χρονιά πρέπει να γίνει οπωσδήποτε την επόμενη σημειώνει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων. Κατά την εκτίμηση του η επαναφορά του μέτρου αυτού θα οδηγήσει σε τριπλασιασμό των Τούρκων επισκεπτών της Λέσβου με συνέπεια να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τις πωλήσεις της βίζας, αλλά και να ενισχυθεί ουσιαστικά η οικονομία της Λέσβου και των άλλων νησιών. Γι’ αυτό και καλεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης βίζας.

Χρειάζεται σχεδιασμός της τουριστικής προβολής
 
Αναφερόμενος στην πορεία του τουριστικού τομέα της Λέσβου ο κ. Λαζαρή δήλωσε ότι είναι απαισιόδοξος γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έγιναν ώστε το νησί να έχει μια καλή τουριστική χρονιά. Τόνισε την ανάγκη η Περιφέρεια και οι Δήμοι να δραστηριοποιηθούν προκειμένου το νησί να γίνει γνωστό για τις φυσικές ομορφιές του κι όχι για την σχέση του με τους πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά είπε: «φέτος χάσαμε γκρουπ με το επιχείρημα «δεν ερχόμαστε γιατί φτιάχνεται χαρακώματα». Παράλληλα τόνισε την ανάγκη οι τοπικές αρχές να ρωτήσουν τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό τι είναι αυτό που χρειάζεται το νησί. Διότι όπως είπε ο κ. Λαζαρής «μέχρι τώρα αυτό που βλέπω είναι τα χρήματα να σπαταλιούνται χωρίς αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι μεγάλο κρίμα για το νησί.


Οι διαφημιστικές καμπάνιες οι οποίες έχουν γίνει ως σήμερα δεν έχουν αποφέρει τίποτα, οπότε ήταν λάθος τα βήματα που έγιναν. Γι’ αυτό λέω πως όσοι έχουν τα χρήματα για την διαφημιστική προβολή πρέπει να ρωτούν τους επαγγελματίες του κλάδου πως μπορούν να δαπανηθούν αποτελεσματικά αυτά τα χρήματα».

  •  

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Λαζαρής κάνει την πρόβλεψη πως τον Οκτώβριο, που δεν θα υπάρχουν τουρίστες στη Λέσβο, θα υπάρχει πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στο νησί. Υπογράμμισε πως είναι απαράδεκτο τον Αύγουστο να μην υπάρχει ηλεκτρολόγος για να διορθώσει κάποια προβλήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελλιμενιστούν γιοτ. Επιπρόσθετα προτείνει να γίνει σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι Τούρκοι αγρότες χαιρετίζουν τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους

«Αγωνιζόμαστε για τα ίδια δικαιώματα εκατέρωθεν του Αιγαίου» δηλώνει η Ένωση Όλων των Αγροτών Παραγωγών Τουρκίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Γεωπόνοι αντιδρούν στη μετάβαση του ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πώς θα κάνουν ενστάσεις οι αγρότες για τις επιδοτήσεις 2025

Αναλυτικός οδηγός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για λάθη σε στρέμματα, τιμολόγια, βοσκοτόπους, ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ, με νέες προθεσμίες και διαδικασίες έως τις αρχές 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση στο χρόνο καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης των ζημιών από τους παγετούς και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ής Ιουνίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο βορείου Αιγαίου στο πλευρό των παραγωγών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδυναμία προστασίας και «σκιές διαφθοράς» στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμές ρεκόρ για τα αρνιά της Λέσβου

Η ευλογιά των προβάτων και η μειωμένη παραγωγή στην Ευρώπη εκτοξεύουν τις τιμές παραγωγού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ζητούν την κατάργηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΚΚΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μπλοκάρει τις αποζημιώσεις για την ευλογιά των προβάτων

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν για το θέμα τέσσερις βουλευτές του κόμματος ανάμεσα τους και η Μαρία Κομνηνάκα
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης