× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στα όρια της εξάντλησης νοσηλευτές και προσωπικό του Νοσοκομείου»

Παρέμβαση της Κομματική Οργάνωση Βάσης Υγείας του ΚΚΕ στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/8/2022

«Στα όρια της εξάντλησης νοσηλευτές και προσωπικό του Νοσοκομείου»
' χρόνος ανάγνωσης

Την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά και την γενικότερη εικόνα με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρας μας περιγράφει η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωση Βάσης Υγείας του ΚΚΕ στην Λέσβο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν να παρουσιάζουν μια «μαγική εικόνα» σε ό,τι αφορά την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με ευθύνη και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καλεί τον λαό «να μάθει να συμβιώνει με τον ιό», επιστρατεύοντας ξανά σε όλα τα επίπεδα την ατομική ευθύνη.

ποβαθμίζουν την επικινδυνότητα της πανδημίας, αναφέροντας για τους χαμηλούς αριθμούς των διασωληνομένων. Αναφέρουν πως δεν χρειάζονται πλέον, να παρθούν άλλα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλήθεια είναι πως τα μέτρα χρειάζονται αλλά τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο που επιστρατεύει η κυβέρνηση έχουν το γνώρισμα να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας:

Το καλοκαίρι είναι ανύπαρκτα για να αυγατίσουν τα κέρδη των ακτοπλοϊκών και ξενοδοχειακών μονοπωλίων μέσω του τουρισμού. Αυτά τα πρωτόκολλα λάστιχο τα έχει πληρώσει ο λαός πολύ ακριβά και το γνωρίζει καλά παρά τα μυστικά και ψέματα των κυβερνητικών.

Οι δεκάδες θάνατοι την εβδομάδα λόγω Covid και οι εκατοντάδες νοσηλείες είναι γεγονότα ατράνταχτα και ας προσπαθούν «φιλότιμα» τα μέλη της κυβέρνησης να τα αποκρύψουν και να τα διαστρεβλώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτό αποσιωπούν σκόπιμα την καλπάζουσα αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αλλάζουν τον ορισμό του θανάτου απόCovid 19, ώστε να μειωθεί τεχνητά ο αριθμός τους. Οτιδήποτε και να κάνουν δεν μπορούν να αλλάξουν την ουσία καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη νέα έξαρση του κορονοϊού, που σε συνδυασμό με την έλλειψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας και τα «γονατισμένα» νοσοκομεία εκθέτει την υγεία του λαού σε νέο κίνδυνο.

Επιπλέον, η συνέπεια της αδιαφορίας της κυβέρνησης οδηγεί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, μόνιμους και πρακτικάριους, να φτάνουν στα όρια της εξάντλησης τους.

Τρανό παράδειγμα το νοσοκομείο στο νησί μας, οπού η παθολογική κλινική έχει γεμίσει αποκλειστικά με περιστατικά Covid και όλα τα παθολογικά περιστατικά έχουν μεταφερθεί στην ορθοπεδική, χωρίς να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό η κλινική παρά την αύξηση των ασθενών σε αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα άλλα τμήματα με πολλούς εργαζόμενους να σκέφτονται την πρόωρη σύνταξη διότι δεν αντέχουν άλλο σωματικά και πνευματικά. Οι προσλήψεις που έγιναν και αυτές με προσωπικό ημερομηνίας λήξεως είναι σταγόνα στον ωκεανό και καλύπτουν μόνο σε ισχνό βαθμό τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν . Τα ίδια πάνω κάτω υποφέρουν και οι εργαζόμενοι στα εξίσου αποψιλωμένα από προσωπικό κέντρα υγείας του νησιού.

Τα παραπάνω φαινόμενα είναι αποτελέσματα της πολιτικής που κάνει την υγεία εμπόρευμα, της εγκατάλειψης του Δημόσιου συστήματος υγείας, των δραματικών περικοπών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία. Αυτό είναι το Νέο Ε.Σ.Υ που οραματίζεται και προωθεί η Κυβέρνηση με την στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει όλα τα χρόνια τη συρρίκνωση του ΕΣΥ και που υπερασπίζεται αταλάντευτα την υγεία του λαού.

Η ΚΟΒ Υγείας καλεί τον λαό της περιοχής μας, τους εργαζόμενους στις δομές υγείας, να διεκδικήσει εδώ και τώρα :

• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας του νησιού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
• Άρση των αναστολών εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών
• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.
Καλούμε τον λαό να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στον αγώνα για τη δημόσια και δωρεάν υγεία διότι αποδεικνύεται κάθε μέρα, πως μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα μπορούν και αξίζουν να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στην Πέτρα η επόμενη συνάντηση για την προστασία της θαλάσσιας ζωής στη Λέσβο

Πρωτοβουλία τοπικών αρχών, ψαράδων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Healing Lesvos για τις προστατευόμενες θαλάσσιες ζώνες
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα φορέων Λέσβου για συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Στην πλατεία Σαπφούς, στις 20:00, καλούν Ενωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Λέσβου και Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Αυγούστου

Αντίδραση στο νέο πειθαρχικό δίκαιο που «ποινικοποιεί» τη συνδικαλιστική δράση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πλεύρης από Σάμο: «Ή επιστροφή ή φυλακή για τους λαθρομετανάστες»

Στις 25 Αυγούστου στη Λέσβο ο υπουργός Μετανάστευσης για επαφές με αυτοδιοικητικούς και επίσκεψη σε δομές
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια μονάδα αίμα, μια ζωή σωσμένη

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Λουτρών για την Εθελοντική Αιμοδοσία καλεί τους κατοίκους να συμμετάσχουν την Τετάρτη 27 Αυγούστου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Αγιάσος τιμά τους εθελοντές αιμοδότες της

Απολογισμός δράσης, ευχαριστίες και ένα μήνυμα αγάπης!
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά – με την Παλαιστίνη, με τη λευτεριά!»

Κάλεσμα Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου και Συνδικάτου Επισιτιστικών – Τουριστικών Επαγγελμάτων για τη συγκέντρωση της Κυριακής στην πλατεία Σαπφούς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ασκηση φοιτητών από την Κίνα στα γεωλογικά μνημεία της Λέσβου

Εντυπωσιασμένοι από το Απολιθωμένο Δάσος, τα υπαίθρια πάρκα και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σκακιστικά Βενιαμίνεια 2025

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Αυγούστου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές του «Βοστανείου» για τον Αλ. Κουτσαντώνη

Ο πρόεδρος και Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης μιλά στο «Ν» για ελλείψεις, πιέσεις και το στοίχημα της στήριξης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Με τους λαούς που αντιστέκονται, ενάντια στους δολοφόνους»

Μαχητικό κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Λέσβου για συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Κυριακή 24 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης