× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όσο Πάει» της Βάνας Βουρτσάκη

Βιβλιοπαρουσίαση την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 8μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο «Book and Art»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2022

«Όσο Πάει» της Βάνας Βουρτσάκη

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 8μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο «Book and Art» η συγγραφέας Βάνα Βουρτσάκη θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Όσο Πάει», εκδόσεις Υδροπλάνο. Συντονίζει-παρουσιάζει η Αθανασία Δαφιώτη,δημοσιογράφος-θεατρολόγος.Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Στρατής Μπαλάσκας, δημοσιογράφος και ο συγγραφέας και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Θωμάς Μαυροφίδης.Αποσπάσματα θα διαβάζουν η ηθοποιός Γαλάτεια Καμενή και οι εκπαιδευτικοί Ελένη Ζάχου και Αριστείδης Σγατζός.Μουσική και τραγούδι ο μουσικός-μουσικοδιδάσκαλος Γρηγόρης Μολυβιάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύνοψη του έργου:


Η δολοφονία ενός μεγαλοδικηγόρου στη Μυτιλήνη το 2018 γίνεται αφορμή να ξεκινήσει το ξετύλιγμα της διαδρομής οικογενειών από το 1920 έως και σήμερα, τη σύνδεσή τους με την προσφυγιά, την αντίσταση, τον εμφύλιο, τη χούντα, για να καταλήξει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και τις μετέπειτα εξελίξεις.

Οι μεταβολές στη ζωή της Χριστίνας μετά το χωρισμό με τον άνδρα της την οδηγούν στη Μυτιλήνη. Η παρέα και η γνωριμία με τον Φώτη στην πλαζ της πόλης δεν την αφήνει ανεπηρέαστη. Η άγρια όμως δολοφονία του δικηγόρου ταράζει τη σχέση τους και τους εμπλέκει σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες, που ανοίγουν τους ασκούςτου Αιόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δικηγόρος Ελένη Αναγνώστου προσπαθεί να ξεμπλέξει τα νήματα της ιστορίας που συνδέουν τρεις πόλεις, Θεσσαλονίκη-Αθήνα και Μυτιλήνη. Τα ιστορικά γεγονότα τρέχουν παράλληλα με τις ερωτικές σχέσεις μπλέκοντας σε μια δίνη τους ήρωες. Οι επιλογές καθορίζουν τη ζωή τους. Λησμονημένες αλήθειες εισβάλλουν ανατρέποντας κάθε πραγματικότητα. Ξεδιπλώνουν παλιές ιστορίες, απειλητικές και σκοτεινές που αποδεικνύουν πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες ανάμεσα στην αγάπη και στο μίσος. Μια λυσσαλέα μάχη για τη ζωή, ένας αγώνας επιβίωσης παράλληλα με τα πολιτικά γεγονότα.Η συμμετοχή των ηρώων στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύει μια άλλη πτυχή της ανθρώπινης φύσης, καθοριστική για τις έρευνες της δικηγόρου.

Τελικά πού μπορείς να φτάσεις όταν αγαπάς; Οι έρωτες, οι θάνατοι, οι προδοσίες και οι αποκαλύψεις αναδύονται από το παρελθόν, σμίγουν εκρηκτικά με το σήμερα ανατρέπουν δεδομένα και πεποιθήσεις. Η λύση του μυστηρίου κρύβεται μέσα στις συγκλονιστικές αλήθειες που αποκαλύπτονται.

Οι ήρωες εκτεθειμένοι μέσα σε όλα αυτά αγωνίζονται να επουλώσουν τις πληγές τους. Ένα ταξίδι φυγής και εσωτερικής αναζήτησης για να αλλάξουν τη ζωή τους. Θα βγουν άραγε αλώβητοι από όλη αυτή την ιστορία;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

O ΦΟΜ ανεβάζει τις «Στιγμές»

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 20, 21 και 22 Απριλίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εντυπωσίασαν για ακόμα μια φορά τα σαντούρια της Αγιάσου

Συμμετοχή σε επετειακές εκδηλώσεις για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου