× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Που θα πάνε διακοπές οι Λέσβιοι;

Η Τουρκία και κυρίως το Αϊβαλί, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, η Λήμνος, η Μύκονος, η Χαλκιδική και η Πελοπόννησος είναι στις πρώτες θέσεις προτίμησης των συμπολιτών μας για διακοπές φέτος το καλοκαίρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2022

Που θα πάνε διακοπές οι Λέσβιοι;

Χιλιάδες Έλληνες και Ευρωπαίοι, αν και όχι όσοι θα θέλαμε, επιλέγουν φέτος να κάνουν διακοπές στη Λέσβο η οποία για τις επόμενες τρεις εβδομάδες αναμένεται να έχει υψηλές πληρότητες στα περισσότερα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι γίνεται όμως με τους κατοίκους του νησιού; Οι Λέσβιοι θα πάνε φέτος διακοπές; Και αν ναι ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί; 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, φέτος σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχει συγκεκριμένος προορισμός διακοπών, ο οποίος να επιλέγεται περισσότερο από άλλους, ωστόσο όπως σημειώνει στις προτιμήσεις των συμπολιτών μας μπήκε πλέον και η αγορά της Τουρκίας η οποία τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε κλείσει λόγω κορονοϊού. 

Από εκεί και πέρα πολλοί Λέσβιοι επιλέγουν κοντινούς προορισμούς στο Βόρειο Αιγαίο όπως είναι η Λήμνος, η Χίος, η Ικαρία και η Σάμος, ενώ η νεολαία προτιμά φυσικά τα νησιά των Κυκλάδων με τη Μύκονο να πρωταγωνιστεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους αγαπημένους προορισμούς των Λεσβίων παραμένει η Βόρεια Ελλάδα και οι δημοφιλείς παραλίες της Χαλκιδικής καθώς και η Πελοπόννησος η οποία ως γνωστόν διαθέτει υπέροχες διαδρομές και εναλλαγές τοπίων.

Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα φέτος υπάρχουν αρκετές επιλογές μετάβασης αφού έχουμε προγραμματισμένο δρομολόγιο 4 φορές την εβδομάδα για την Καβάλα και 1 φορά την εβδομάδα για τη Θεσσαλονίκη με το νέο ταχύπλοο. 

Πολλοί λιγότεροι Μυτιληνιοί λόγω του υψηλού κόστους μετάβασης επιλέγουν να κάνουν διακοπές στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τα Ιόνια νησιά.  Για να μεταβεί κάποιος στα νησιά αυτά, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Χατζηκυριάκο θα πρέπει να πάει μέσω Αθηνών ή αλλάζοντας δύο αεροπλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικά το κόστος μετάβασης σε οικονομική θέση για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι αρκετά προσιτό αφού μπορεί κανείς με σχεδόν 20 ευρώ να πάει στο νησί της επιλογής του.Ειδικότερα:

Λήμνος 19 ευρώ και μετάβαση σε 5 και 30 λεπτά ή 38,10 με το ταχύπλοο και μετάβαση σε 2 ώρες και 40 λεπτά. 

Χίος 19 ευρώ και μετάβαση σε 2 ώρες και 40 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σάμος 18 ευρώ και μετάβαση 6 ώρες και 50 λεπτά.

Ικαρία 23 ευρώ και μετάβαση σε 8 ώρες περίπου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της Ικαρίας από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης  στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και δημοφιλείς προορισμούς όπως είναι η Πάτμος, η Λέρος κ.λπ. 

Θεσσαλονίκη με το ταχύπλοο 77,70 ευρώ και μετάβαση σε 6 ώρες και 50 λεπτά.

Καβάλα 28 ευρώ και μετάβαση σε 8 ώρες περίπου 

Μύκονος από το λιμάνι του Σιγρίου 52 ευρώ και μετάβαση σε 5 ώρες και 20 λεπτά. 

Η Μύκονος  έχει το πλεονέκτημα ότι συνδέεται  ακτοπλοϊκά με όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Αν πάει λοιπόν κάποιος εκεί απευθείας από τη Μυτιλήνη, στη συνέχεια μπορεί να μεταβεί σε όλα τα γύρω νησιά. Συγκεκριμένα συνδέεται με  Άνδρο, Τήνο, Ίο, Νάξο, Σαντορίνη, Πάρο, Φολέγανδρο, Κουφονήσια, Σάμο και Ηράκλειο.  

Σε ότι αφορά τώρα τα δρομολόγια για Τουρκία υπάρχει καραβάκι σχεδόν καθημερινά για Αϊβαλί με κόστος 30 ευρώ με επιστροφή και 35 ευρώ με επιστροφή για το ταχύπλοο.

Φέτος εξάλλου υπάρχει δυνατότητα για μετάβαση απευθείας στη Σμύρνη από το λιμάνι της Μυτιλήνης με κόστος 50 ευρώ με επιστροφή. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως για τις κοντινές εξορμήσεις και τριήμερες εκδρομές, οι Λέσβιοι επιλέγουν τον τόπο μας και τα υπέροχα τουριστικά θέρετρα όπως η Σκάλα Ερεσσού, ο Μόλυβος, η Πέτρα, τα Βατερά και το Πλωμάρι που είναι φυσικά στην κορυφή των προτιμήσεών τους. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 20 Απριλίου η Ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό

Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mythical Coast-Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και οι ομιλητές
ΑΓΟΡΑ

Νέα πνοή με φρέσκια λάμψη στο Ξενοδοχείο Λέσβιον

Διακριτική πολυτέλεια, λειτουργικότητα με τον πρωινό μπουφέ που ξεχωρίζουν στην Προκυμαία Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας