× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βαδίζοντας με την Όλγα προς τα Aegean Docs!

Το αθλητικό ντοκιμαντέρ για τη χάλκινη Ολυμπιονίκη νέων, τη Μυτιληνιά βαδίστρια Όλγα Φιάσκα, συμμετέχει στο διαγωνιστικό σκέλος του 7ου διεθνούς φεστιβάλ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/10/2019

Βαδίζοντας με την Όλγα προς τα Aegean Docs!

Το δεύτερο κατά σειρά αθλητικό ντοκιμαντέρ της ιστοσελίδας www.sportlesvos.gr συνεχίζει να συγκινεί, συμμετέχοντας στο 7ο Φεστιβάλ ταινιών – ντοκιμαντέρ “Aegean Docs”, που ξεκινά στη Μυτιλήνη την 1η του Οκτώβρη και θα διαρκέσει ως τις 6 του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βαγγέλη Παπαντώνη, με τις μοναδικές λήψεις του Ιγνάτη Τσικνή που έχει τη διεύθυνση φωτογραφίας, το αθλητικό ντοκιμαντέρ «ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ | Βαδίζοντας προς την κορυφή» πραγματεύεται το υπέροχο ταξίδι της Μυτιληνιάς βαδίστριας της Αθλοκίνησης, που κατόρθωσε από τα Πάμφιλα και μέσα από την σκληρή προπόνηση -μεταξύ άλλων και στον ασφάλτινο δρόμο προς τη Σκάλα- να ανέβει δύο φορές στην κορυφή της Ελλάδας μέσα στο 2018, κατακτώντας επίσης ασημένια μετάλλια στο Βαλκανικό και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, αλλά και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει όλη αυτή τη δύσκολη και επίπονη διαδρομή προς τα διεθνή βάθρα κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, με παράλληλες συνεντεύξεις της ίδιας της αθλήτριας, της οικογένειάς της, του προπονητή της, διακεκριμένων επιστημόνων στη φυσικοθεραπεία που συνεργάζονται μαζί της, αλλά και συναθλητριών της στο βάδην, ενώ ενδιάμεσα ο Βαγγέλης Παπαντώνης, που έχει και τη δημοσιογραφική επιμέλεια του ντοκιμαντέρ, παραθέτει χρήσιμα στοιχεία, βοηθώντας τον θεατή να κατανοήσει το μέγεθος των διακρίσεων της Όλγας Φιάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια ταινία συνολικής διάρκειας 50 λεπτών, που συμμετέχει στο διαγωνιστικό σκέλος του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ “Aegean Docs” και θα προβληθεί τρεις φορές στη διάρκεια της εβδομάδας στη Λέσβο. Η κεντρική προβολή θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 21:50, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση. Νωρίτερα, στις 19:30 της ίδιας μέρας, η ταινία θα προβληθεί και στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, ενώ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:15 υπάρχει προγραμματισμένη προβολή στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής.

Επιπρόσθετα, προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Άη Στράτη (2/10, 19:00) και στους Φούρνους (5/10, 20:00), ενώ μετά το πέρας του φεστιβάλ γίνονται προσπάθειες να προβληθεί το επόμενο διάστημα και στη Λήμνο.

Σημειώνεται ότι το αθλητικό ντοκιμαντέρ «ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ | Βαδίζοντας προς την κορυφή» θα προβληθεί υποτιτλισμένο στα αγγλικά, σε απόδοση διαλόγων του Νίκου Παλαβιτσίνη, ενώ σε όλες τις προβολές του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ “Aegean Docs”, η είσοδος είναι δωρεάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προβολές

Τετάρτη 2/10, 19:00 | Αίθουσα Δημαρχείου Άη Στράτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρασκευή 4/10, 19:30 | Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου

Παρασκευή 4/10, 21:50 | Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Σάββατο 5/10, 20:00 | Αίθουσα δημαρχείου Φούρνων

Κυριακή 6/10, 19:15 | Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγ. Παρασκευής

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Κατανυκτική βραδιά στη Μονή Λειμώνος

Γέμισε με κόσμο ο προαύλιος χώρος για την εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου «Ιδού θυσία μυστική»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

«Ο ραφτάκος των λέξεων» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Οι Γονείς του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης φέρνουν τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το λιομάζωμα του Θεόφιλου δίπλα στον Ελύτη, στο πάρκο Χατζηδήμου

Μια ακόμη εικαστική παρέμβαση υψηλής αισθητικής έρχεται να προστεθεί δίπλα στο γκράφιτι του Λέσβιου ποιητή, στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην οδό Κομνηνάκη
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ