× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αθανασίου συγχαίρει Μουτζούρη

Η αναλογική κατανομή μεταναστών και προσφύγων σε όλη τη χώρα αποτέλεσμα της «υπεύθυνης και τεκμηριωμένης στάσης του Περιφερειάρχη» λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/9/2019

Αθανασίου συγχαίρει Μουτζούρη

«Υπεύθυνη και τεκμηριωμένη η στάση του Περιφερειάρχη μας κ. Μουτζούρη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορούν τα νησιά μας να επωμίζονται μόνα τους το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά πρέπει να γίνεται αναλογική κατανομή των μεταναστών και στις 13 περιφέρειες με αντικειμενικά κριτήρια» σημειώνει με ανακοίνωση του σήμερα Κυριακή ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας, με κεντρικό ζήτημα την δημιουργία περισσότερων θέσεων φιλοξενίας στην ενδοχώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών και με στόχο να υπάρξει ευρύτερος συντονισμός για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Η σύσκεψη που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Κουμουτσάκου, καθώς και αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έγιναν γνωστές, συμφώνησαν να δημιουργηθούν δομές σε κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες που θα φιλοξενούν 500-1000 πρόσφυγες - μετανάστες, καθώς άμεσος στόχος είναι η μεταφορά τουλάχιστον 12.000 ανθρώπων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις δομές φιλοξενίας των νησιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης φαίνεται πως θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι χώροι για τον συγκεκριμένο σκοπό όπως ξενοδοχειακές μονάδες που δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν το χειμώνα.

Τι είπαν οι περιφερειάρχες
Οι περιφερειάρχες ζήτησαν ισοκατανομή των προσφύγων -μεταναστών σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο υπουργός τους είπε ότι σύντομα θα ενημερώσει κάθε έναν ξεχωριστά για τα κέντρα φιλοξενίας που έχει εντοπίσει το υπουργείο σε κάθε περιφέρεια και θα ζητήσει εκτενώς τις δικές τους προτάσεις και θέσεις.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας για το περιεχόμενο της σύσκεψης, μετά την ολοκλήρωση της δήλωσε: «Υπάρχει σχέδιο και ένα νομοσχέδιο που έρχεται τη Δευτέρα, (σ.σ. αύριο) υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση από το υπουργείο, αλλά πρέπει να γίνουν κινήσεις. Ζητήθηκε να υπάρξει ισοκατανομή των μεταναστών από τα νησιά τα οποία πλέον δεν αντέχουν, σε όλες τις περιφέρειες, αλλά όχι με νέα στρατόπεδα ή επέκταση των στρατοπέδων».

Ο κ. Αγοραστός πρότεινε να αξιοποιηθούν ξενοδοχεία στην επαρχία, που δεν δουλεύουν, πράγμα το οποίο και τους ξενοδόχους θα σώσει και οι αλλοδαποί θα έχουν μια πιο αξιοπρεπή φιλοξενία, καθώς, όπως τους είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, απώτερος σκοπός είναι αυτό το μέτρο να είναι προσωρινό και οι αλλοδαποί να ενσωματωθούν στην κοινωνία ή να επαναπατριστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται να γίνονται με γρήγορες κινήσεις οι ταυτοποιήσεις για το άσυλο και στις αρχές του 2020 θα επαναπατριστούν περίπου 12.000 αλλοδαποί.
Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ακόμα ότι οι κατευθύνσεις για το καυτό ζήτημα, που τους εξέθεσε ο υπουργός είναι η καλύτερη φύλαξη των συνόρων, η ενίσχυση των δομών ταυτοποίησης για το άσυλο, οι επαναπροωθήσεις και η διαμόρφωση άλλων συνθηκών φιλοξενίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών έθεσε, τέλος, και των θέμα των ΜΚΟ, λέγοντας ότι «πρέπει να αξιολογηθούν από την αρχή», καθώς «υπάρχουν πολλά προβλήματα» και «η Ελλάδα είναι ένα κράτος με δομή και λειτουργεί σωστά, όπου δεν μπορούν να έρχονται οι ΜΚΟ να διαχειρίζονται το προσφυγικό- μεταναστευτικό, όπως σε τρίτες χώρες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης