× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αναψαν τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για τα έργα αγροτικής οδοποιίας

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 12/2/2019

Αναψαν τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο
' χρόνος ανάγνωσης

Άναψαν τα αίματα κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου χτες, Δευτέρα κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων των δημοτικών συμβούλων προς τους παριστάμενους αντιδημάρχους με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του συμβουλίου Γιώργος Ψάνης να ζητήσει τη διακοπή της συνεδρίασης.

Αιτία ήταν η ερώτηση που έκανε ο Στρατής Τζιμής προς τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ. Κατσαρό και κ. Καρασάββα σχετικά με τα έργα αγροτικής οδοποιίας. Ο κ.Τζιμής ζήτησε να μάθει αναλυτικά τα έργα αγροτικής οδοποιίας τα οποία έχουν γίνει καθώς εκτίμησε ότι «τα ποσά που έχουν δοθεί είναι μεγάλα». Από τη μεριά του ο κ.Κατσαρός του απάντησε ότι μπορεί να υποβάλλει γραπτό το ερώτημα για να πάρει σαφείς και αναλυτικές απαντήσεις επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και προκάλεσε τον κ. Τζιμή λέγοντας τον «αν έχει στοιχεία για κάτι διαφορετικό μπορεί ν απευθυνθεί στον Εισαγγελέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το ίδιο θέμα έκανε παρέμβαση και ο Δημήτρης Αλεξίου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στη δημοτική ενότητα Πολιχνίτου για όσο χρονικό διάστημα ήταν εντεταλμένος σύμβουλος δεν είχε γίνει κανένα έργο αγροτικής οδοποιίας. Ο κ. Αλεξίου μετά την τοποθέτηση του αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κάτι που επισημάνθηκε δεικτικά από άλλους δημοτικούς συμβούλους με την αναφορά «ήρθε να κάνει το κομμάτι του και να φύγει»!


Τη σκυτάλη των ερωτήσεων προς τη δημοτική αρχή πήρε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη η οποία ζήτησε ενημέρωση για τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την πρόσφατη κακοκαιρία καθώς και τι έχει κάνει ο Δήμος για την αποκατάσταση αυτών. Ο αντιδήμαρχος κ. Καρασάββας απάντησε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις σε σχολεία, όπως αυτό του ΕΠΑΛ Πολιχνίτου, και ότι στο σχολείο της Ερεσού έχει μπει εργολάβος ενώ για την περίπτωση της Μυχούς αναμένεται η μελέτη του μηχανικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στη συνέχεια η δημοτική σύμβουλος Μαρία Γιαννίκου απευθυνόμενη στον κ. Καρασάββα επεσήμανε ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται για την αγροτική οδοποιία δεν φέρνουν αποτελέσματα γιατί χρειάζονται μόνιμες τεχνικές παρεμβάσεις. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάββας απάντησε στην κ. Γιαννίκου ότι έχει γίνει καταγραφή για όλο το νησί το οποίο έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το σκοπό αυτό θ’ αποδεσμευτούν 1 εκατομμύριο ευρώ καθώς επίσης έχουν ζητηθεί 1,6 εκατομμύρια ευρώ από την πρώτη πλημμύρα «θα κατατεθούν τα τεχνικά δελτία και θα ζητηθούν κι άλλα χρήματα».

Λίγο μετά ο κ.Καρασάββας κατέστησε σαφές ότι είναι άλλο πράγμα η αγροτική οδοποιία και άλλο η πολιτική προστασία που καταβάλει προσπάθειες για ν ανοιχτούν οι δρόμοι κάτι που δεν έχει σχέση με την αγροτική οδοποιία. «Κάποιοι μπερδεύουν την προσβασιμότητα με την αγροτική οδοποιία» κατέληξε ο κ.Καρασάββας.
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30