× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρεμιέρα Χριστόφα στη Μυτιλήνη με τη νεολαία

Περιφερειάρχες για 15 λεπτά έγιναν πολίτες που κατέθεσαν τις προτάσεις τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/2/2019

Πρεμιέρα Χριστόφα στη Μυτιλήνη με τη νεολαία

Πολύς νέος κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πρώτης ανοιχτής συνάντησης του επικεφαλής του συνδυασμού «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτη Χριστόφα, το βράδυ της Δευτέρας στο Home στα Λαδάδικα. Η συνάντηση είχε ως στόχο μια πρώτη γνωριμία μαζί τους και κυρίως την ανταλλαγή απόψεων του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τους κατοίκους της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύντομη ομιλία του Παναγιώτη Χριστόφα δεν ήταν το κύριο σκέλος της συνάντησης, άλλα η συζήτηση με όσους συμμετείχαν σε αυτή, και η οποία πραγματοποιήθηκε με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα ο Π. Χριστόφας κάλεσε τους παρευρισκόμενους να γίνουν… Περιφερειάρχες για 15 λεπτά, να δουλέψουν ανά ομάδες και να καταθέσουν προβληματισμούς ή και προτάσεις για σημαντικά ζητήματα των νησιών. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ανέδειξαν και συζήτησαν με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προκλήσεις της Περιφέρειας τα επόμενα χρόνια, το προσφυγικό - μεταναστευτικό, τον Τουρισμό, τον Αγροδιατροφικό τομέα, την Ανάπτυξη άλλα και γενικότερα ότι έχει να κάνει με το έργο της Περιφέρειας και την ενημέρωση του πολίτη για αυτό.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Π. Χριστόφας αναφέρθηκε και στις βασικές αρχές του προγράμματός του μιλώντας για την ολιστική διάσταση της Ανάπτυξης, ως την διαδικασία και το αποτέλεσμα του να «παίρνεις κάτι λίγο και να το κάνεις πολύ», για τη συμβολή του Αγροκτηνοτροφικού τομέα και του Τουρισμού σε αυτή, άλλα και την ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων των Συγκοινωνιών και της σύνδεσης με τη Βόρεια Ελλάδα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ξανά στο πόσο σημαντική είναι η αξιοποίηση των επόμενων χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε έργα πνοής, που θα φέρουν προστιθέμενη αξία στις ζωές των κατοίκων των νησιών και δεν θα εξυπηρετούν απλά επικοινωνιακούς σκοπούς, άλλα και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών, για την διευκόλυνση του διοικητικού έργου της Περιφέρειας και την γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών. Σημείωσε επίσης την ανάγκη συμβολής της Περιφέρειας στη διαμόρφωση ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος, που θα δώσει ώθηση στους κατοίκους να «επιχειρήσουν».

Κλείνοντας, ο Π. Χριστόφας αναφέρθηκε στην βασική αρχή του οράματός του για το Βόρειο Αιγαίο, κι έχει να κάνει με την εξωστρέφεια. Τόνισε το πόσο σημαντική είναι η στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η υιοθέτηση καλών πρακτικών και η συνεχής διαβούλευση με τους κατοίκους και τους φορείς των νησιών για την συμμετοχή τους στις αποφάσεις.




ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ