× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συστάθηκε επιτροπή για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από πρόταση του Γιάννη Σπιλάνη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 25/9/2019

Συστάθηκε επιτροπή για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού

Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου μετά από πρόταση της Συμπαράταξης Πολιτών του Γιάννη Σπιλάνη το ζήτημα που έχει προκύψει με τις ιαματικές πηγές σε Ικαρία, Χίο και Λέσβο.Συγκεκριμένα οι ιαματικές πηγές στην Ικαρία έχουν σφραγιστεί ενώ οι αντίστοιχες πηγές σε Χίο και Λέσβο είναι ήδη κλειστές ή θα κλείσουν μέχρι τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνοντας τον λόγο ο κ.Σπιλάνης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι παρόλο που η Περιφέρεια δεν έχει άμεση αρμοδιότητα και είναι ζήτημα των Δήμων ωστόσο πρέπει να ενδιαφερθεί καθώς διαθέτει τους πόρους και πρέπει να συμβάλει στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών μέσω της συνεργασίας με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και τους φορείς.Στη συνέχεια πρότεινε τη σύσταση επιτροπής του άρθρου 97 του ν.4555/18 για την επεξεργασία ολοκληρωμένης πρότασης για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας με τη συμμετοχή των Δήμων των νησιών, εκπροσώπων των αρμόδιων Τοπικών Συμβουλίων, φορέων ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, υπηρεσιακών παραγόντων και εμπειρογνωμόνων.

Από την μεριά του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης αποδέχτηκε την πρόταση του κ.Σπιλάνη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα βρίσκαμε καλύτερο πρόεδρο για την επιτροπή από τον κ.Σπιλάνη». Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο θερμαλισμός είναι ένας πλούτος που παραμένει αναξιοποίητος καθώς η Λέσβος διαθέτει 13 πηγές που δεν έχουν αξιοποιηθεί.Ο κ.Χατζηκομνηνός δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λέσβου κάνοντας λόγο για «φωστήρες που αποφάσισαν στη θέση ενός θαυμάσιου οικοπέδου ακριβώς πάνω από τα θέρμα στη Μυτιλήνη να κάνουν ένα μικρό κολυμβητήριο για να ικανοποιήσουν προσωρινά τις ανάγκες, όταν είχε χωροθετηθεί στον Καρά Τεπέ, εκεί που σήμερα έχει καταληφθεί από τους μετανάστες, είχε χοροθετηθεί κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων».

Το γάντι σήκωσε απαντώντας στον κ.Χατζηκομνηνό ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Καρασάββας και πρώην Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής Γαληνού αναφέροντας ότι «μέσα στα ιαματικά λουτρά που αναφέρει ο κ.Χατζηκομνηνός υπήρχαν ποντίκια και αφού δεν φτιαχνόταν το ήδη υπάρχων πως θα κάναμε θερμαλιστικό κέντρο απέναντι. Όσον αφορά τον Καρά Τεπέ το 2003 υπήρχε χρηματοδότηση, υπήρχε μια ατέλειωτη μελέτη. Αυτά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Το κολυμβητήριο δεν είναι μικρό αλλά Ολυμπιακών διαστάσεων και με ότι ακριβώς προβλέπει για να γίνονται διεθνής αγώνες».

Μετά το τέλος των τοποθετήσεων των περιφερειακών συμβούλων ακολούθησε ψηφοφορία όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση της επιτροπή προκειμένου να φέρει πρόταση για τις ιαματικές πηγές στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες