× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κάνει την αγορά πιο όμορφη, με πάρτι, λευκές νύχτες και λουλούδια στα παρτέρια...

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, αναφέρεται στις καλοκαιρινές δραστηριότητες και στις εκπτώσεις που μόλις ξεκίνησαν

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/7/2022

Κάνει την αγορά πιο όμορφη, με πάρτι, λευκές νύχτες και λουλούδια στα παρτέρια...
' χρόνος ανάγνωσης

Σε ρυθμούς εκπτώσεων κινείται από την Δευτέρα η αγορά της Μυτιλήνης, η οποία όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο κατά το μήνα Ιούνιο όπου η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη.

Από τις αρχές του Ιουλίου ωστόσο, σημειώνει, η αύξηση της τουριστικής κίνησης από Έλληνες και ξένους επισκέπτες έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα της αγοράς σε συνδυασμό και με την έναρξη της περιόδου των εκπτώσεων που αποτελούν  δέλεαρ για μεγάλη μερίδα καταναλωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γενικότερα   οι αυξήσεις και η ακρίβεια σε λογαριασμούς και είδη  πρώτης ανάγκης έχουν προκαλέσει μούδιασμα στην καταναλωτική κίνηση και έχουν επηρεάσει αρνητικά τη ψυχολογία των συμπολιτών μας οι οποίοι ήταν αρκετά συγκρατημένοι όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο βλέπουμε αλλαγή του κλίματος  γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Σε ότι αφορά τους επισκέπτες μας, οι Τούρκοι που έρχονται στο νησί, αναζητούν κυρίως ευρωπαϊκά προϊόντα που είναι μάρκες και στην Τουρκία είναι πολύ ακριβά ενώ οι Έλληνες αγοράζουν κυρίως τοπικά προϊόντα όπως είναι ούζο, σαρδέλες, τυροκομικά κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα, οι εκπτώσεις ξεκίνησαν δυναμικά, με αρκετά μεγάλα ποσοστά και πολύ καλές τιμές στα περισσότερα καταστήματα, γεγονός που σημαίνει ότι οι συμπολίτες μας μπορούν να κάνουν τις αγορές τους πολύ οικονομικά».

Αναφερόμενος γενικότερα στις δραστηριότητες του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης ο Γιάννης Μουτζούρης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι γίνεται μια προσπάθεια εξωστρέφειας από τα μέλη του τόσο απέναντι στους άλλους εμπόρους όσο και απέναντι στην κοινωνία.

«Αύριο Τετάρτη ο Σύλλογος μας διοργανώνει ένα πάρτι στο Κτήμα Ελιά και Θάλασσα,  πάρτι με συγκρότημα από την Αθήνα, στο οποίο καλούμε φίλους, συναδέλφους και πελάτες να έρθουν, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα. Από εκεί και πέρα στις 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 11 το βράδυ με παράλληλες εκδηλώσεις στους εμπορικούς δρόμους και event σε συνεργασία με το Σύλλογο των καταστημάτων Εστίασης « Ασπίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής του σε ζητήματα που αφορούν την βελτίωση της εικόνας στο κέντρο της πόλης υιοθέτησε ένα παρτέρι απέναντι από το Παλιό Λιμεναρχείο στην με τη δέσμευση να φυτέψει λουλούδια σε αυτό ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας. Μάλιστα ο Γιάννης Μουτζούρης προτρέπει και άλλους φορείς και Συλλόγους  να υιοθετήσουν παρτέρια και κοινόχρηστους χώρους της Μυτιλήνης. «Ώστε όλοι μας, όπως λέει, να απολαμβάνουμε μια όμορφη πόλη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κος Μουτζούρης με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μυτιλήνης, αναφέρθηκε στην αύξηση της κίνησης γενικότερα στο νησί μας φέτος, όπου σημείωσε, υπάρχουν αρκετές κρατήσεις και ικανοποιητικές πληρότητες για την εποχή σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα κάλεσε τους Έλληνες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τα νησιά μας, να αξιοποιήσουν την προσφορά της ακτοπλοϊκής εταιρείας για 30% έκπτωση στα εισιτήρια σε περίπτωση που γίνει κράτηση σε ξενοδοχείο ή δωμάτιο για 4 διανυκτευρεύσεις. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αστυνομικό μπλόκο στους αγρότες

Απαγόρευσαν στους διαδηλωτές αγρότες να μπουν στην Agrotica
Αστυνομικό μπλόκο στους αγρότες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τέλος Ιουνίου οι επιδοτήσεις των μικρών νησιών του Αιγαίου

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για το Β τρίμηνο 2026, με τις νησιωτικές ενισχύσεις να μετατίθενται στην τελευταία δυνατή ημερομηνία
Τέλος Ιουνίου οι επιδοτήσεις των μικρών νησιών του Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έγγραφο με πρωτόκολλο διαψεύδει τους ισχυρισμούς Βορίδη

Τι απαντά ο Κώστας Τσιάρας στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη περί μη γνώσης του εγγράφου που είχε σταλεί στο ΥΠΑΑΤ
Έγγραφο με πρωτόκολλο διαψεύδει τους ισχυρισμούς Βορίδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΤΖΕΝΤΑ

Η ανοιξιάτικη «Πλατεία» στρέφει το βλέμμα στις γυναίκες της Λέσβου

Το free press περιοδικό της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ενημέρωση» κυκλοφορεί σε όλη τη Λέσβο και ανεβαίνει στο «Ν»
Η ανοιξιάτικη «Πλατεία» στρέφει το βλέμμα στις γυναίκες της Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μετρούν ζημιές και φραγκοδίφραγκα οι αγρότες

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επικαλείται στοιχεία της Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ζημιές στο 20% των εκμεταλλεύσεων και συρρίκνωση της αγροτικής απασχόλησης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Μετρούν ζημιές και φραγκοδίφραγκα οι αγρότες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μικρή ανάκαμψη της Ελληνικής παραγωγής κρασιού

Τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ δείχνουν παραγωγή κάτω από τον μέσο όρο 5ετίας και 40% χαμηλότερη σε σχέση με το 1990 ενώ συνεχίζεται η άνοδος των εισαγωγών και η πίεση στα οινοποιεία
Μικρή ανάκαμψη της Ελληνικής παραγωγής κρασιού
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους

Ο πρόεδρος Τάσος Γιάγκογλου προειδοποιεί για ασφυξία στις επιχειρήσεις καφέ και ζητά επανεξέταση του μέτρου από την κυβέρνηση
Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μένει μέχρι να φύγει το Super Star

Μικρή παράταση της δρομολόγησης του στην γραμμή
Μένει μέχρι να φύγει το Super Star
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σχέδια Βελτίωσης: Χρηματοδότηση ως 70% για τους αγρότες του Αιγαίου

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο πλαίσιο με συνολική δημόσια δαπάνη 262,6 εκατ. ευρώ και στόχο επενδύσεις σε ανταγωνιστικότητα, νερό, ενέργεια και κυκλική οικονομία.
Σχέδια Βελτίωσης: Χρηματοδότηση ως 70% για τους αγρότες του Αιγαίου