× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μειώσεις στα τροφεία των Παιδικών σταθμών

Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 12/2/2019

Μειώσεις στα τροφεία των Παιδικών σταθμών
' χρόνος ανάγνωσης
Με εισήγηση της Aντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Αναστασίας Αντωνέλλη το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση του χθες Δευτέρα αποφάσισε ομόφωνα την αναπροσαρμογή των τροφείων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Λέσβου κάτι που σημαίνει γενναίες μειώσεις για τους τους πολλούς.
Η κ. Αντωνέλλη στην εισήγηση της τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που ήρθε σε τέτοια οικονομική κατάσταση ο Οργανισμός ώστε επιτρέπει την τροποποίηση προς όφελος των οικογενειών των παιδιών που θα φοιτήσουν στους Παιδικούς κατά την νέα σχολική χρονιά.  Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της επεσήμανε ότι «η οικονομική εξυγίανση του Οργανισμού ήταν στόχος από την σύσταση του τον Απρίλιο του 2011, όχι μόνον για να ξεχρεώσουμε το χρέος του 1.400.000 περίπου ευρώ που παραλάβαμε αλλά και για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοικτούς τους Παιδικούς μας. Τα καταφέραμε έχοντας δημιουργήσει ένα απόθεμα πλέον οικονομικό που ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ. Έτσι σήμερα μπορούμε σταδιακά να επιστρέφουμε στους πολίτες  του τόπου μας όσα σχεδιάσαμε το 2014».
Αναλυτικά οι νέες κατηγορίες και τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ως εξής:
Για εισοδήματα από 0 και μέχρι 5.000,00€  μηδενική εισφορά κάτι που ίσχυε και πριν από την νέα αναπροσαρμογή.
Από 5.001 € και έως 15.000 € ποσό πληρωμής τροφείων 45 €. Το προηγούμενο όριο ήταν 10.000.
Από 15.001 € και έως 30.543 € ποσό πληρωμής τροφείων 60 €.Το  προηγούμενο όριο εισοδήματος ήταν 20.543.
Από 30.543 € και έως 45.000 € ποσό πληρωμής τροφείων 75 €.Το προηγούμενο όριο εισοδήματος ήταν 40.000.
Από  45.001 € και έως 70.000€ ποσό πληρωμής τροφείων 100 €.
Τέλος για εισοδήματα από 70.000 € και το ποσό εισφοράς τροφείων καθορίζεται στα 130 €.
Επίσης σύμφωνα με τα όσα ψηφίστηκαν χτες στο δημοτικό συμβούλιο αν φιλοξενείται δεύτερο και τρίτο παιδί  της ίδιας οικογένειας καταβάλλεται το μισό ποσό του πρώτου. Ακόμα προβλέπεται απαλλαγή της καταβολής τροφείων μέχρι και το ποσό 32.000 € για πολύτεκνους, τρίτεκνους και οικογένειες που έχουν ένα μέλος με ποσοστό αναπηρίας 67%.Για εισοδήματα πάνω του ποσού των 32.000 € θα καταβάλλεται το ποσό των 45 € και για το δεύτερο παιδί το μισό του πρώτου.

Παράλληλα καθορίστηκαν και τα κριτήρια επιλογής για την εγγραφή παιδιών.  Στην πρώτη κατηγορία παιδιά που στην οικογένεια υπάρχει μέλος με αναπηρία 67% και πάνω χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Στη δεύτερη κατηγορία, παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, εφόσον αυτά είναι ανήλικα και το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 38.000 €.
Στην τρίτη κατηγορία παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών  εφόσον το εισόδημα τους είναι μέχρι 28.000 €. Στη τέταρτη κατηγορία παιδιά που οι γονείς τους είναι σε διάσταση  εφόσον το οικογενειακό εισόδημα τους είναι μέχρι 38.000 €.
Στην πέμπτη κατηγορία, παιδιά που οι μητέρες είναι αποδεδειγμένα εργαζόμενες. Στην έκτη κατηγορία παιδιά που οι μητέρες τους είναι άνεργες με Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και τέλος στην έβδομη κατηγορία εντάσσονται όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις.
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης αποχαιρετά τον Χρήστο Πουλέλλη

Θλίψη στον εμπορικό κόσμο της πόλης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πέθανε ο Χρήστος Πουλέλλης

Γνωστός έμπορος της αγοράς της Μυτιλήνης
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε έρχεται η πρώτη γεύση χειμώνα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η ήπια περίοδος τελειώνει καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν προς τη χώρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Γιατί τους ανέχεσαι;»

Παρέμβαση της «Κίνησης Μνήμης και Δράσης» στη Μυτιλήνη με αιχμηρά μηνύματα για ακριβά βασικά αγαθά, ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δομών, αύξηση ορίων ηλικίας και το έργο στη Βάστρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Τα παιδία παίζει» και οι αλήθειες βγαίνουν στον αέρα!

Όσα αναδείχθηκαν στην εκπομπή από την Ανθή Παζιάνου, Μαρία Χατζηγεωργίου και Θράσο Αβραάμ για τον τουρισμό, τις πλημμύρες και τις ευθύνες που μένουν μετέωρες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ξανά στη Μυτιλήνη

Ο Δήμος μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του, ζωντανεύει ξανά το πάρκο στον Καρά Τεπέ με σύγχρονο εξοπλισμό για τα παιδιά της Λέσβου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα δύο πρόσωπα του τουρισμού της Λέσβου

Η κρυφή αλήθεια των αριθμών για την τουριστική κίνηση του 2025
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ηχηρή παρέμβαση Μπουρνιά για την εγκατάλειψη των νησιών

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ζήτησε ουσιαστική νησιωτική πολιτική και προειδοποίησε για τον κίνδυνο ερήμωσης σε μικρά και μεγάλα νησιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση Δουδωνή για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών

Ερώτηση στην Βουλή προς την Υπουργού Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η Λεσβιακή ύπαιθρος μέσα από τον φακό του Βασίλη Λουλέ

Κινηματογραφικό εργαστήρι στο Παλαιοχώρι 6 και 7 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην πλημμυρόπληκτη Δυτική Λέσβο

Ο Κώστας Μουτζούρης και οι συναρμόδιοι αντιπεριφεριεάρχες Αρώνης, Κυρατζής και Χατζηκυριαζής περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί και τις ενέργειες που γίνονται στις περιοχές που επλήγησαν
ΧΩΡΙΑ

Νέο πλακόστρωτο στο Μεγαλοχώρι

Έπεσαν οι υπογραφές για την υλοποίηση του έργου από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα