× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μάθημα ανθρωπιάς από το Νοσοκομείο Καβάλας

Εμβολίασε προσφυγόπουλα που έμειναν χωρίς ΑΜΚΑ

Δημοσίευση 20/9/2019

Μάθημα ανθρωπιάς από το Νοσοκομείο Καβάλας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

«Όλα τα προσφυγόπουλα που πάνε πρώτη φορά στο ελληνικό σχολείο πρέπει να έχουν ΑΜΚΑ ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν, να αποκτήσουν το Ατομικό Δελτίο Μαθητή (ΑΔΥΜ) και να μπορέσουν να εγγραφούν. Η διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ όμως έχει παγώσει» τόνιζε με την έναρξη των σχολείων το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Η διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ έχει παγώσει μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να καταργήσει την εγκύκλιο για απλοποιημένη απόδοση ΑΜΚΑ σε αιτούντες άσυλο, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, κ.ά. «Η Χώρα μας δεν ειναι ξέφραγο αμπέλι!» είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter του.

Το Νοσοκομείο Καβάλας όμως πιστό στην υποχρέωση του για την προστασία της υγείας των ανθρώπων, εμβολίασε 127 προσφυγόπουλα ηλικίας από 12 μηνών έως 15 χρόνων – εκ των οποίων τα 83 με δική του δαπάνη καθώς ήταν χωρίς ΑΜΚΑ – προκειμένου «να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και να μπορούν να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δομές των σχολείων. Όταν και όπου χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους» δήλωσε η διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου:

Στις 26.8.2019 πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας προγραμματισμένη συνάντηση συνεργασίας της Διοίκησης του ΓΝΚ με εκπροσώπους και στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν και συζητήθηκαν ήταν και αυτό της ανάγκης εμβολιασμού των ανήλικων παιδιών των οικογενειών των προσφύγων του Camp.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανταποκρίθηκε άμεσα και επισκέφθηκε με 3 γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής του το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο Camp Ασημακοπούλου στην πόλη της Καβάλας προκειμένου να πραγματοποιήσει τον απαραίτητο εμβολιασμό των παιδιών του Camp με το τριπλό MMR. Η επίσκεψη έλαβε χώρα κατά τις ημέρες της Τρίτης 17.9 και της Πέμπτης 19.9.2019 και εξετάσθηκαν από τους γιατρούς και εμβολιάσθηκαν 117 παιδιά-προσφυγόπουλα ηλικίας 12 μηνών έως 15 χρόνων.

Από τα παιδιά αυτά, 44 διαθέτουν σχετικό ΑΜΚΑ, ενώ οι υπόλοιποι 73 δεν είναι κάτοχοι κάποιου ΑΜΚΑ. Μετά από σχετική συνεννόηση με τους αρμόδιους Συντονιστές Υγειονομικών Υπηρεσιών της 4ης ΥΠΕ του Προγράμματος PHILOS και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Γενικό Νοσοκομείο ανέλαβε εξολοκλήρου τη δαπάνη προμήθειας και χορήγησης των εμβολίων. Στην πορεία διαπιστώθηκε η ανάγκη να εμβολιασθούν, επιπρόσθετα, 10 ακόμη ασυνόδευτα παιδιά του ίδιου Camp (και αυτά χωρίς ΑΜΚΑ) και το νοσοκομείο ανταποκρίθηκε και σε αυτό πραγματοποιώντας τις σχετικές εξετάσεις και τον εμβολιασμό τους.

Ο εμβολιασμός των παιδιών κρίθηκε αναγκαίος προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και να μπορούν αυτά, απρόσκοπτα, να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δομές των σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής καθώς επίσης και τους εργαζόμενους στο Camp για τη συμμετοχή και υποστήριξη που παρείχαν στην ολοκλήρωση της παρέμβασης αυτής.

Στα νέα παιδιά του Camp ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ζωή τους και εμείς όταν και όπου χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Οριακή κάμψη του πληθωρισμού στην Τουρκία

Συνεχίζεται η υποχώρηση της Τουρκικής λίρας έναντι του Ευρώ
Οριακή κάμψη του πληθωρισμού στην Τουρκία
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη εμπλοκή κάβου στο «Νήσος Ρόδος» μέσα σε δύο μήνες

Μετά το περιστατικό της Μυτιλήνης στις 3 Ιουνίου, ανάλογο συμβάν καταγράφηκε κατά την πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου
Δεύτερη εμπλοκή κάβου στο «Νήσος Ρόδος» μέσα σε δύο μήνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν προϊόντα χωρίς παραστατικά στο λιμάνι της Μύρινας

Στην κατοχή 38χρονου εντοπίστηκαν 124 βιομηχανικά είδη χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά
Κατασχέθηκαν προϊόντα χωρίς παραστατικά στο λιμάνι της Μύρινας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα

Συνελήφθη εργαζόμενος και κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου
Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις

Οι αιτήσεις ανοίγουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα υποβάλλονται αρχικά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ
Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο

Πιέσεις στις διεθνείς τιμές από την προοπτική συμφωνίας για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων

Η κατάργηση του άρθρου 989 απλοποιεί τις διαδικασίες και επιταχύνει την είσπραξη οφειλών – Τι ισχύει για τις εκκρεμείς υποθέσεις
Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων
ΕΛΛΑΔΑ

Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά

Αγωνία για αγνοούμενο κτηνοτρόφο στη Βένιζα
Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού

Πολυμεσική περφόρμανς, εργαστήρια για παιδιά και δωρεάν ξεναγήσεις στο πρόγραμμα της DEO
Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

Η Μαρία Καρυστιανού θέτει εκτός κινήματος τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Αυγερινό
Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»