× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μάθημα ανθρωπιάς από το Νοσοκομείο Καβάλας

Εμβολίασε προσφυγόπουλα που έμειναν χωρίς ΑΜΚΑ

Δημοσίευση 20/9/2019

Μάθημα ανθρωπιάς από το Νοσοκομείο Καβάλας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

«Όλα τα προσφυγόπουλα που πάνε πρώτη φορά στο ελληνικό σχολείο πρέπει να έχουν ΑΜΚΑ ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν, να αποκτήσουν το Ατομικό Δελτίο Μαθητή (ΑΔΥΜ) και να μπορέσουν να εγγραφούν. Η διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ όμως έχει παγώσει» τόνιζε με την έναρξη των σχολείων το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Η διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ έχει παγώσει μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να καταργήσει την εγκύκλιο για απλοποιημένη απόδοση ΑΜΚΑ σε αιτούντες άσυλο, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, κ.ά. «Η Χώρα μας δεν ειναι ξέφραγο αμπέλι!» είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter του.

Το Νοσοκομείο Καβάλας όμως πιστό στην υποχρέωση του για την προστασία της υγείας των ανθρώπων, εμβολίασε 127 προσφυγόπουλα ηλικίας από 12 μηνών έως 15 χρόνων – εκ των οποίων τα 83 με δική του δαπάνη καθώς ήταν χωρίς ΑΜΚΑ – προκειμένου «να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και να μπορούν να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δομές των σχολείων. Όταν και όπου χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους» δήλωσε η διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου:

Στις 26.8.2019 πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας προγραμματισμένη συνάντηση συνεργασίας της Διοίκησης του ΓΝΚ με εκπροσώπους και στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν και συζητήθηκαν ήταν και αυτό της ανάγκης εμβολιασμού των ανήλικων παιδιών των οικογενειών των προσφύγων του Camp.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανταποκρίθηκε άμεσα και επισκέφθηκε με 3 γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής του το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο Camp Ασημακοπούλου στην πόλη της Καβάλας προκειμένου να πραγματοποιήσει τον απαραίτητο εμβολιασμό των παιδιών του Camp με το τριπλό MMR. Η επίσκεψη έλαβε χώρα κατά τις ημέρες της Τρίτης 17.9 και της Πέμπτης 19.9.2019 και εξετάσθηκαν από τους γιατρούς και εμβολιάσθηκαν 117 παιδιά-προσφυγόπουλα ηλικίας 12 μηνών έως 15 χρόνων.

Από τα παιδιά αυτά, 44 διαθέτουν σχετικό ΑΜΚΑ, ενώ οι υπόλοιποι 73 δεν είναι κάτοχοι κάποιου ΑΜΚΑ. Μετά από σχετική συνεννόηση με τους αρμόδιους Συντονιστές Υγειονομικών Υπηρεσιών της 4ης ΥΠΕ του Προγράμματος PHILOS και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Γενικό Νοσοκομείο ανέλαβε εξολοκλήρου τη δαπάνη προμήθειας και χορήγησης των εμβολίων. Στην πορεία διαπιστώθηκε η ανάγκη να εμβολιασθούν, επιπρόσθετα, 10 ακόμη ασυνόδευτα παιδιά του ίδιου Camp (και αυτά χωρίς ΑΜΚΑ) και το νοσοκομείο ανταποκρίθηκε και σε αυτό πραγματοποιώντας τις σχετικές εξετάσεις και τον εμβολιασμό τους.

Ο εμβολιασμός των παιδιών κρίθηκε αναγκαίος προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και να μπορούν αυτά, απρόσκοπτα, να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δομές των σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής καθώς επίσης και τους εργαζόμενους στο Camp για τη συμμετοχή και υποστήριξη που παρείχαν στην ολοκλήρωση της παρέμβασης αυτής.

Στα νέα παιδιά του Camp ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ζωή τους και εμείς όταν και όπου χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα καλοκαιρινά έκτακτα δρομολόγια του «Νήσος Σάμος»

Από 11 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου προσεγγίσεις σε Μύρινα και Καβάλα κάθε Σαββατοκύριακο
Τα καλοκαιρινά έκτακτα δρομολόγια του «Νήσος Σάμος»
ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδιάζουν μείωση της προκαταβολής φόρου

Προεκλογικά κυβερνητικά σενάρια για ανάσα σε επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους
Σχεδιάζουν μείωση της προκαταβολής φόρου
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 19 Ιουνίου

Θα καταβληθούν 50,4 εκατομμύρια ευρώ σε 48.150 δικαιούχους
Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 19 Ιουνίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Τα νησιά μας δεν είναι η εύκολη λύση»

Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Γιάννης Καλτάκης προειδοποιεί ότι Σάμος, Λέσβος και Χίος έχουν φτάσει στα όριά τους και ζητά άμεση αναθεώρηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για τη μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη
«Τα νησιά μας δεν είναι η εύκολη λύση»
ΚΟΣΜΟΣ

Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία ειρήνης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνηθεί το τελικό κείμενο, ενώ Ουάσιγκτον και Τεχεράνη στέλνουν αντικρουόμενα μηνύματα για το περιεχόμενο και την οριστικοποίηση της συμφωνίας
Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία ειρήνης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στον Μανταμάδο

50 εκτροφές βρέθηκαν αρνητικές στους σημερινούς ελέγχους – Συνεχίζεται η επιτήρηση σε όλη τη Λέσβο
Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στον Μανταμάδο
ΕΛΛΑΔΑ

Φθηνότερο ρεύμα, προστασία της κατοικίας και αυξήσεις σε δασκάλους και γιατρούς

Από τη δωρεάν μετακίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως την κατάργηση των Πανελλαδικών το πακέτο προτάσεων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας
Φθηνότερο ρεύμα, προστασία της κατοικίας και αυξήσεις σε δασκάλους και γιατρούς
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμα κινδύνου από τους εργολήπτες για τα δημόσια έργα

Οι αυξήσεις έως και 35% στα υλικά μέσα σε τρεις μήνες δημιουργούν συνθήκες «ανωτέρας βίας» και απειλούν την ομαλή ολοκλήρωση έργων σε όλη τη χώρα.
Σήμα κινδύνου από τους εργολήπτες για τα δημόσια έργα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πώς θα επιβιώσουν τα ελληνικά νησιά

Ημερίδα της ΕΛΛΕΤ, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή
Πώς θα επιβιώσουν τα ελληνικά νησιά
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παράταση 12ετίας στις επαγγελματικές άδειες τεχνικών ειδικοτήτων

Η Διεύθυνση Βιομηχανίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενημερώνει για τη διαδικασία θεώρησης και τις προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν
Παράταση 12ετίας στις επαγγελματικές άδειες τεχνικών ειδικοτήτων
ΕΛΛΑΔΑ

Τσακίζει τα νοικοκυριά η ακρίβεια

Τρελές αυξήσεις σε καύσιμα, αεροπορικά εισιτήρια και βασικά τρόφιμα για τον Μάιο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ
Τσακίζει τα νοικοκυριά η ακρίβεια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το «Λευκά Όρη» σκαντζάρει το «Νήσος Σάμος»

Το πλοίο της Superfast Ferries θα κάνει ένα δεκαήμερο πέρασμα από το Βόρειο Αιγαίο
Το «Λευκά Όρη» σκαντζάρει το «Νήσος Σάμος»