× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μήπως η Μυτιλήνη “τρώει” τα ταμειακά διαθέσιμα και των δύο Δήμων;»

Ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου εκφράζει τους προβληματισμούς του στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/9/2019

«Μήπως η Μυτιλήνη “τρώει” τα ταμειακά διαθέσιμα και των δύο Δήμων;»

«Δεν επιβαρύνω τον Δήμο, ούτε έχω κάποιο οικονομικό όφελος για μένα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Άρης Ελευθερίου στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» αναφορικά με τη νέα του θέση, καθώς θα εξακολουθεί να παίρνει τη σύνταξή του ως δικηγόρος και δεν θα πληρώνεται από τον Δήμο. «Είναι θέμα προσφοράς μου, τίποτα άλλο», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Λέσβου είναι 23 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ορκωτό λογιστή από τα οποία κάποια, δηλαδή τα 14 εκατ. ευρώ  προορίζονται για έργα που έχουν δημοπρατηθεί, υλοποιούνται ή έχουν ενταλματοποιηθεί. «Αυτά κανονικά θα πρέπει να αφαιρεθούν από το συνολικό ποσό των 23 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο αποτελεί το χρηματικό διαθέσιμο, που θα αποτελέσει τη βάση για τον προσωρινό προϋπολογισμό των Δήμων» εξηγεί ο κ. Ελευθερίου. Η ένστασή του έγκειται στο ότι θα πρέπει να διερευνηθεί αν τα 14 εκατ. ευρώ υλοποιούνται κατά 80% στον Δήμο Μυτιλήνης. Τι σημαίνει αυτό; «Ότι εκτελούνται έργα τώρα για τον Δήμο Μυτιλήνης και θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα χρήματα τα οποία θα έπρεπε να μοιραστούν στους δύο δήμους», την ίδια ώρα που ο διαμοιρασμός του υπολοίπου γίνεται, σύμφωνα με το νόμο λόγω πληθυσμού 2 προς 1 προς όφελος του Δήμου Μυτιλήνης. «Τώρα αν από τα 23 εκατ. εμείς πάρουμε 7,5 εκατ. ευρώ και από αυτά να πληρώσουμε τα έργα που εκτελούμε εμείς στη δική μας την περιοχή, θα πρέπει στο τέλος να πάρουμε 2,5 εκατ. ευρώ» επεσήμανε.

Το πρόβλημα συζήτησε με τον «ομόλογό» του Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μυτιλήνης, Ηρακλή Κουντουρέλλη. «Εμείς δεν θέλουμε αντιπαλότητες, εξάλλου και ο κ. Κουντουρέλλης το διαπίστωσε. Θέλουμε και οι δύο Δήμοι να συμπράξουμε για το καλό του νησιού» κατέληξε ο κ. Ελευθερίου.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του κ. Ελευθερίου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν υπεύθυνοι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί», τόνισε επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λέσβου ότι «δεν υλοποίησε τις υποχρεώσεις που είχε από τη νομοθεσία». Ειδικότερα αναφέρθηκε στην κατανομή του προσωπικού όπου «απέφυγε να πάρει απόφαση και να αναλάβει την ευθύνη» και την προετοιμασία των υποδομών και των δύο νεοσύστατων δήμων. «Την 1η Σεπτεμβρίου δεν είχαμε τον βαθμό και την παλαιότητα των υπαλλήλων για να μπορέσουμε να τους κατατάξουμε» εξηγεί.

Σε 10 ημέρες εκτιμά ο κ. Ελευθερίου ότι θα ολοκληρωθούν οι επισκευές για να τοποθετηθούν όλοι οι υπάλληλοι. Θυμίζουμε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ν» στον Δήμο Δυτικής Λέσβου προ μίας εβδομάδας, όπου ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος υπέγραφε συμβάσεις στα… πεζούλια. Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου εξηγεί ότι σε κάποιους υπαλλήλους που ήρθαν στην Καλλονή δόθηκε άδεια, διότι διαφορετικά θα έπρεπε να δουλέψουν… στον δρόμο!

Χτες, Τετάρτη η Οικονομική Υπηρεσία μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες ξεκίνησαν να επεξεργάζεται τον προσωρινό κανονισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για το τετράμηνο μέχρι τέλους του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως αποκομιδή απορριμμάτων, υπηρεσίες πρασίνου και ποιότητας ζωής, αλλά και η εξυπηρέτηση των Πολιτών δουλεύουν ρολόι παρά τις αντιξοότητες.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ