× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποιος επιβραβεύει, τι;

Βραβείο καλύτερης μονάδας, στο τάγμα με το ναζιστικό σύνθημα!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2019

Ποιος επιβραβεύει, τι;

Έντονη δυσαρέσκεια στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας προκαλεί η βράβευση από το Διοικητή της98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Σταύρο Τσερπέ της 265 Μ/Κ ΤΕ ως καλύτερης μονάδας της 98 ΑΔΤΕ για το δεύτερο εξάμηνο του 2018. έγινε σε ειδική τελετή, παρουσία όλων των διοικητών του σχηματισμού. Κι αυτό σαν συνέχεια της επιδειχθείσας δυσαρέσκειας στις μέρες των γιορτών από τον αναπληρωτή Υπουργό εθνικής άμυνας Παναγιώτη Ρήγα που ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη του στη Λέσβο. Όπως τότε είχε διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Ρήγας ζήτησε «να πέσουν κεφάλια» για την αναγραφή ρήσης στρατηγού του ναζιστικού Στρατού στη συγκεκριμένη μονάδα. Της δυσαρέσκειας του αναπληρωτή υπουργού ακολούθησε η…. βράβευση της στρατιωτικής μονάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η γνωστή δημοσιογράφος σε θέματα υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ιωάννα Ηλιάδη στο armyvoice.gr με οδηγίες που έχει δώσει ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, κάθε εξάμηνο αξιολογούνται όλες οι Μονάδες των στρατιωτικών σχηματισμών και ανακοινώνεται η καλύτερη Μονάδα. Έτσι έγινε και στο στρατιωτικό σχηματισμό της Λέσβου, στην 98 ΑΔΤΕ στην οποία η ηγεσία μετά τη συγκέντρωση στοιχείων έκρινε ότι η καλύτερη από όλες για το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου χρόνου ήταν η 265 Μ/Κ ΤΕ.
Μάλιστα όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, ο υποστράτηγος Τσερπές, φαίνεται να έλαβε υπόψη στην κρίση του το γεγονός ότι σε τοίχο της μονάδας είχε αναρτηθεί ρήση ναζιστή, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την κρίση του. Όπως είπε η μονάδα είχε κάποια μικροπροβλήματα τα οποία δεν έχουν σημασία, καθώς είναι στρατιωτικοί και όχι πολιτικοί για να ασχολούνται με τέτοια!
Στη συνέχεια απένειμε στον διοικητή της 265 Μ/Κ ΤΕ το αναμνηστικό δίπλωμα κορνιζαρισμένο και έβγαλαν και τις φωτογραφίες ως είθισται, τις οποίες συνηθίζεται να στέλνουν για ενημέρωση και στο ΓΕΣ.

Το ναζιστικό σύνθημα
Τον περασμένο Δεκέμβριο σημειώθηκε αναστάτωση από την αναγραφή ρητού του στρατάρχη της ναζιστικής Γερμανίας και καταδικασμένου εγκληματία πολέμου Έριχ Φον Μάινσταιν, σε στρατόπεδο στο Μανταμάδο.
Πρόκειται για το ρητό «η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών, εξαρτάται απόλυτα από τη δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους» με την υπογραφή του ναζί στρατάρχη η οποία φαίνεται όμως, ότι είχε γραφτεί τα προηγούμενα χρόνια. Κανείς δε δεν είχε διαμαρτυρηθεί την περίοδο που αναγράφηκε.
Το εντόπισε όμως πρόσφατα ένας νεαρός στρατιώτης, που παρουσιάστηκε στην αναφορά εκφράζοντας την άποψη πως θα έπρεπε να σβηστεί. Ακολούθησε η ταυτοποίηση της προέλευσης του συνθήματος και με αφορμή και ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από το ΚΚΕ. ο διοικητής έδωσε εντολή να σβηστεί από τον τοίχο του στρατοπέδου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ