× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Κτήμα Οινοφόρος υποδέχεται τον μοναδικό Θέμη Αδαμαντίδη

Το Σάββατο 2 Ιουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/6/2022

Το Κτήμα Οινοφόρος υποδέχεται τον μοναδικό Θέμη Αδαμαντίδη

Ο Θέμης Αδαμαντίδης μία από τις μεγαλύτερες φωνές που γέννησε η ελληνική δισκογραφία έρχεται να μας μαγέψει με την ερωτική φωνή και την αυθεντική δυνατή ερμηνεία του. Θα μας συμπαρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι και θα μας παρουσιάσει μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το ζεϊμπέκικο και το χασάπικο με το ελαφρύ λαϊκό και τις ερωτικές μπαλάντες.
Μία μουσική παράσταση όπου τα μελωδικά τραγούδια διαδέχονται σταδιακά τα λαϊκά και χορευτικά κομμάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θέμης Αδαμαντίδης γεννήθηκε στην Καισαριανή.Άρχισε το τραγούδι από πολύ μικρός με βιώματα από το ρεμπέτικο και το λαϊκό.Παρ’ όλα αυτά ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του '70 μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνισή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Να η ευκαιρία» όπου τραγούδησε το «Θα με θυμηθείς» του Γιάννη Σπανού και του Πυθαγόρα αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Μέσα από το νεανικό και μοντέρνο ήχο περνάει σταδιακά σε στοιχεία λαϊκού τραγουδιού.
Από τα «Βοριαδάκια» του Μάριο Τόκα…. πέρασε σε τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, του Λευτέρη Χαψιάδη, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Σπύρου Γιατρά, του Θόδωρου Καμπουρίδη και άλλων μουσικοσυνθετών που του έδωσαν ισχυρή λαϊκή ταυτότητα στην διασκέδαση και τη δισκογραφία. Σαν χαρισματικός τραγουδιστής κέρδισε με γοργά βήματα την εκτίμηση των ομότεχνών του αλλά και του κοινού.

Η γνωριμία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη και η συμμετοχή σε δίσκο του, τον βοήθησε να ξεκινήσει να τραγουδάει δίπλα σε παλιούς ρεμπέτες και προσωπικότητες του λαϊκού όπως ο Σπύρος Καλφόπουλος, η Ρόζα Εσκενάζυ και η Άννα Χρυσάφη.

Το 1999 το τραγούδι «Μα που να πάω» επαναφέρει τον Αδαμαντίδη στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας δίνοντας του το έναυσμα να ερμηνεύσει μια σειρά από δυνατά και στέρεα ζεϊμπέκικα: Σαν βομβαρδισμένη πολιτεία, Είναι φονιάς ο χωρισμός, Χάρτινα όνειρα, Χαρταετός, Γεννήθηκα να σ’ αγαπάω, Και να ‘μουνα… και βέβαια… Σε ανάλογες στράτες έρχεται και η συνεργασία του με το Δημήτρη Μητροπάνο και το Δημήτρη Μπάση στην παράσταση «Υπάρχει και το Ζεϊμπέκικο» που αποτυπώθηκε και δισκογραφικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θέμης Αδαμαντίδης τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί μία δεύτερη καριέρα στη κυριολεξία! Έχει επιστρέψει δριμύτερος με τα τραγούδια του να παίζονται ασταμάτητα στα ραδιόφωνα και τον κόσμο να τον αποθεώνει σε κάθε του εμφάνιση.

Ο Θέμης Αδαμαντίδης σήμερα είναι ένας μάστορας ερμηνευτής υψηλών απαιτήσεων. Η εκφραστικότητα και το ειδικό βάρος της φωνής του τον κάνουν να ξεχωρίζει. Δίχως να επιζητά την προβολή και τις δημόσιες σχέσεις έχει κατορθώσει να κερδίσει την εκτίμηση των μερακλήδων και των μυριάδων φίλων του καλού τραγουδιού.

Το Σάββατο 2 Ιουλίου ο Θέμης Αδαμαντίδης θα εμφανιστεί στο Κτήμα Οινοφόρος για μία αξέχαστη βραδιά!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης