× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο πρώτος «Βαλασέλλειος» τηλεοπτικός Jazler σε μουσείο!

Ο Χρήστος Βαλασέλλης έγινε «Start-upper» πριν μάθουμε την έννοια των start-ups που αφορούν σε νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/6/2022

Ο πρώτος «Βαλασέλλειος» τηλεοπτικός Jazler σε μουσείο!

Ο πρώτος τηλεοπτικός Jazler 2003, του αγαπητού Χρήστου Βαλασέλλη εντάχθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας! Μπορείτε να τον δείτε παρακάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χρήστος Βαλασέλλης, σήμερα διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «Aeolos TV» και πάντα γνωστός για τη συνεισφορά του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τη μουσική έγινε «Start-upper» πριν μάθουμε την έννοια των start-ups που αφορούν σε νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε τι μας είχε πει σε σχετικό αφιέρωμα στο περιοδικό Πλατεία:

«Στην Αυστραλία, όπου γεννήθηκε «άρπαξε», όπως λέει το μικρόβιο της τεχνολογίας. Όταν ήρθε με τους γονείς του στη Μυτιλήνη, δεν υπήρχαν καν… κομπιούτερς. Υπήρχε όμως το ιδιωτικό ραδιόφωνο και τον μάγεψε. Είχε και έναν μικρό ερασιτεχνικό σταθμό κάτω από το εφηβικό του κρεβάτι! Δουλεύοντας χρόνια στο ραδιόφωνο, ο Χρήστος Βαλασέλλης συνειδητοποίησε ότι εκτός από τον Kiss Fm, τις μουσικές και τη μαγική ατμόσφαιρα των fm, του αρέσει η όλη προετοιμασία της εκπομπής, τα σποτάκια, τα σήματα, η ροή μιας εκπομπής. Παράλληλα έχοντας αποκτήσει εμπειρία, αλλά και με την ευφυΐα του (σ.σ. που δεν παραδέχεται!) έφτιαξε ένα πρόγραμμα για να διευκολύνει τους παραγωγούς με τον υπολογιστή. Όταν οι… σούπερ ντούπερ τεχνολογικά του 1994 σταθμοί είχαν φτιάξει… ρομπότ που έβαζε στη δισκοθήκη το cd να παίζει, o Χρήστος έκανε κάτι πολύ πιο απλό, τον Jazler!

Τι κάνει ο (ραδιοφωνικός) Jazler

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς να χρειάζεται ηχολήπτη και μουσικό παραγωγό, ο εκφωνητής έχει μπροστά του στον υπολογιστή, εγκατεστημένο τον Jazler, όπου είναι περασμένα χιλιάδες τραγούδια, οι διαφημίσεις, τα σποτάκια και τα σήματα, όλα προγραμματισμένα με τη διάρκειά τους, τα διαλείμματα και την αλλαγή της ώρας. Αυτό είναι το υπερ-πολύτιμο Jazler! Χρειάστηκαν ώρες διαβάσματος και πρακτικής για να τον φτιάξει, αλλά το έκανε. Και το πρόγραμμα έχει και νονά! Τη φίλη του Χρήστου, την Εύα, με την οποία ήταν για καφέ όταν έγινε η… «βάφτιση». Της εξηγούσε τα προβλήματα που συναντούσε με τον αλγόριθμο και ότι έβγαζε κάτι… μπερδεμένα πράγματα. «Τζαζλεμένο, είναι δηλαδή» σχολίασε εκείνη. Και η βάφτιση ολοκληρώθηκε!

 

Και πού βρίσκεται;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Όλα τα μεγάλα ραδιόφωνα της Αθήνας, ο Real FM του Χατζηνικολάου, SporFM και πολλοί άλλοι, μεγάλα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιούν το πρόγραμμα του Χρήστου. Αλλά το πρόγραμμα έχει βγει και εκτός Ελλάδας, όλα τα Βαλκάνια, η Ισλανδία, κοινοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιούν τον Jazler! «Είναι πολύ ωραίο να βρίσκεσαι στο νησί σου, σε ένα χωριό ουσιαστικά του πλανήτη και να ξέρεις ότι εξυπηρετείς ραδιόφωνα στην άλλη πλευρά της γης»! μας λέει.

Και πώς το κατάφερε αυτό; Στις αρχές του 2000, επένδυσε πολλές από τις οικονομίες του στο Google: «Έδινα πολλά λεφτά το μήνα για να διαφημίζεται το πρόγραμμα. Και γι’ αυτόν τον λόγο έγινε πολύ γνωστό στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν πουλούσε!» Γιατί… «ο Έλληνας το σνόμπαρε το πρόγραμμα. Έλεγε «Τι, θα αγοράσουμε πρόγραμμα από τον Μυτιληνιό;». Μέχρι που βγαίνει μια συνέντευξη του Χρήστου στον Αντ1, όπου σε ερώτηση του δημοσιογράφου απαντά ότι το πρόγραμμα πηγαίνει πολύ καλά στο εξωτερικό. Και εκεί έγινε η αντιστροφή! «Α, να αγοράσουμε το ελληνικό το πρόγραμμα που πάει καλά στο εξωτερικό», έλεγαν οι Έλληνες αγοραστές.

Αλλά γίνονται και διάφορα άλλα «κουφά», όπως σχολιάζει ο δημιουργός. Πρεσβείες διαφόρων χωρών αγοράζουν το πρόγραμμα για να το κάνουν δώρο στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού για να το γνωρίσουν οι φοιτητές. Και ας σχολιάσουμε εμείς τώρα ότι… το πιο «κουφό» απ’ όλα είναι ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που εδρεύει στη Μυτιλήνη δεν έχει προσκαλέσει ούτε μία φορά (!) τον Χρήστο Βαλασέλλη να δώσει διάλεξη στους φοιτητές του. Πλην –και όμως- της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που είχε διοργανώσει σχετική ημερίδα!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι