× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Μας ένωσε το Μεταναστευτικό, όλα τα άλλα ήταν θέμα χρόνου»

Για την επισημοποίηση της συνεργασίας των παρατάξεων Κύτελη - Μαμάκου στο Δήμο Μυτιλήνης και τους λόγους που προχώρησε στην παρούσα φάση, μίλησαν οι Δημοσθένης Χατζηγιάννης και Γιάννης Βατός

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/6/2022

«Μας ένωσε το Μεταναστευτικό, όλα τα άλλα ήταν θέμα χρόνου»

Για τη νέα επίσημη πλέον συνεργασία που ξεκίνησε μεταξύ των παρατάξεων του Στρατή Κύτελη και του Μιχάλη Μαμάκου στη Δημοτική Αρχή της  Μυτιλήνης, μίλησαν στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης και ο νέος αντιδήμαρχος αρμόδιος για  θέματα Πολεοδομίας Γιάννης Βατός.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέντευξη τους οι κ.Βατός και Χατζηγιάννης αναφερόμενοι στους λόγους που ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι οι δύο παρατάξεις συγκλίνουν σε πολλά σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο μας εδώ και καιρό με πρώτο από αυτά το μεταναστευτικό.

Όπως εξήγησε ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, η πρώτη επίσημη σύγκλιση αφορούσε το ζήτημα της νέας δομής, όπου τόνισε, η παράταξη Μαμάκου, πήρε ξεκάθαρη θέση στηρίζοντας τη δημιουργία ΚΥΤ στη Βάστρια παρά το γεγονός ότι όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν απέναντι σε αυτή την επιλογή.

«Γενικά υπάρχει ένα καλό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης και το επίπεδο της συζήτησης σε τίποτα δεν θυμίζει προηγούμενα δημοτικά συμβούλια. Από εκεί και πέρα οι παρατάξεις του κου Μαμάκου και του κου Ζαφειρίου μας στήριξαν ενεργά στο μεταναστευτικό, με πολιτικές θέσεις και επιχειρήματα χωρίς λαϊκισμό. Ακολούθησε μία ζύμωση που διήρκησε καιρό και πλέον οι συνθήκες ωρίμασαν για να ξεκινήσει μία συνεργασία προς όφελος των πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο Γιάννης Βατός σημείωσε ότι η παράταξή του χωρίς να κάνει συζητήσεις και λόγια κάτω από το τραπέζι προχώρησε επισήμως σε μια συνεργασία με πολιτικούς όρους η οποία ήταν ξεκάθαρη.Σημείωσε δε, πως όπου χρειαστεί να κάνει αντιπολίτευση και να καταθέσει μια διαφορετική πρόταση δεν θα διστάσει να το κάνει. «Οι συνεργασίες πρέπει να γίνονται στο φως και γενικά θα πρέπει να υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας στην αυτοδιοίκηση». 

Αναφερόμενος ο Γιάννης Βατός και ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης στην επιρροή των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη νέα αυτή συνεργασία που ξεκίνησε, στο Δήμο Μυτιλήνης, σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι τα κόμματα που στηρίζουν τις παρατάξεις είναι γνώστες αυτής, ωστόσο πρόσθεσαν ότι οι κομματικοί μηχανισμοί θα πρέπει να μάθουν να χειραγωγούν λιγότερο την αυτοδιοίκηση.

«Ενημερώσαμε το ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία αυτή, σημείωσε ο Γιάννης Βατός. Τους είπαμε τι σκοπεύουμε να κάνουμε ωστόσο δεν τους ρωτήσαμε αν μας το επιτρέπουν, με λίγα λόγια δεν πήραμε την άδεια από κανέναν. Δεν περιμένουμε εξάλλου την κομματική γραμμή για να πάρουμε θέση την ώρα που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγείται τα θέματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης υπογράμμισε πως και η δική του παράταξη, ενημέρωσε τη Νέα Δημοκρατία καθώς και τον κυβερνητικό βουλευτή για την επικείμενη συνεργασία ενώ πήρε το πράσινο φως, όπως είπε από όλα τα μέλη της παράταξης. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι και πρωτοκλασάτα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης, δεν ξεκαθάρισαν για το αν θα είναι οι παρατάξεις Κύτελη και Μαμάκου μαζί στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σημείωσαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για τέτοιες ανακοινώσεις και συζητήσεις αφού όπως είπαν απομένουν 12 μήνες ως τις εκλογές και αυτο που μετράει είναι η παραγωγή έργου και όχι η δημιουργία εντυπώσεων και ο σχηματισμός παρατάξεων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες