× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στα τρία ευρώ το λίτρο αμόλυβδης και η Κυβέρνηση άβουλη και χωρίς συναίσθηση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις τιμές των καυσίμων στη νησιωτική Ελλάδα

Δημοσίευση 14/6/2022

«Στα τρία ευρώ το λίτρο αμόλυβδης και η Κυβέρνηση άβουλη και χωρίς συναίσθηση»

«Άβουλη απέναντι στην πρωτοφανή άνοδο της τιμής των καυσίμων στα νησιά και χωρίς στρατηγικό σχέδιο για τη στήριξη της νησιωτικής οικονομίας παραμένει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» σημειώνει σε ανακοίνωση του σήμερα ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος αναφερόμενος στις τιμές των καυσίμων στα νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης «αυτό προκύπτει και από την απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Αλ. Μεϊκόπουλου, αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων στα νησιά. Μεταξύ άλλων ερωτήθηκε  ο αρμόδιος Υπουργός αν προτίθεται να λάβει σχετικά μέτρα στήριξης, μέσω της ενίσχυσης του Μεταφορικού Ισοδύναμου ή άλλου τρόπου.

Δυστυχώς, λέει ο κ. Μιχαηλίδης, ο κ. Πλακιωτάκης, επιχειρώντας μάλιστα να κρυφτεί πίσω από την απάντηση μιας Διεύθυνσης του Υπουργείου του, αναλώνεται σε ήδη γνωστά δεδομένα της επισκόπησης της πιλοτικής εφαρμογής του σκέλους του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την μεταφορά υγρών καυσίμων, η οποία ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2019 σε μικρά νησιά, και αναφέρεται στην ανάθεση σχετικής μελέτης σε ερευνητικό κέντρο. Επί της ουσίας, ενημερώνει χαλαρά και αμέριμνα ότι «εξετάζεται η πιθανή επέκταση του μέτρου και σε άλλα νησιά» σε Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί, κάποια στιγμή, εντός του 2022…»

Και καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης: «Τόση σαφήνεια και τόση αίσθηση του επείγοντος, τη στιγμή που επίσημα  στοιχεία καταδεικνύουν - και παράγοντες της αγοράς δημόσια εκτιμούν – ότι το φάσμα των 3 ευρώ/ λίτρο αμόλυβδης είναι κάθε άλλο παρά μακρινό. Κατά τα λοιπά, τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα του Υπουργείου («Νέαρχος» κλπ) δεν έχουν χρηματοδοτήσει ούτε μία δράση ή πολιτική στα νησιά. Έχει ήδη παρέλθει η ώρα ανάληψης ειδικών μέτρων για την ακρίβεια στα νησιά. Ειδάλλως τα νοικοκυριά στα νησιά, αλλά και η ίδια η τουριστική οικονομία της χώρας θα γίνουν σύντομα θύματα της κυβερνητικής αβελτηρίας.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ