× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΡΙΖΑ‑ΠΣ: Ο Παναγιωτόπουλος να ζητήσει συγγνώμη στον Μπουρνού που άδικα στοχοποίησε

«Ο δρόμος που επιλέγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις δικές της αδιέξοδες επιλογές είναι εξαιρετικά επικίνδυνος» τονίζουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 11/6/2022

ΣΥΡΙΖΑ‑ΠΣ: Ο Παναγιωτόπουλος να ζητήσει συγγνώμη στον Μπουρνού που άδικα στοχοποίησε
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

«Ο δρόμος που επιλέγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις δικές της αδιέξοδες επιλογές είναι εξαιρετικά επικίνδυνος» τονίζουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Επείγον κάλεσμα στον Νίκο Παναγιωτόπουλο ώστε να σταματήσει να ενισχύει τη νοσηρότητα του πολιτικού κλίματος απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενθαρρύνει «τις πιο ακραίες, μισαλλόδοξες, ακροδεξιές, ψευτοπατριωτικές και εθνικιστικές τάσεις». Αφορμή στάθηκε η προαναγγελία του Νίκου Παναγιωτόπουλου για την ενεργοποίηση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα εναντίον στρατιωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κοινή τους δήλωση οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας τονίζουν ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιάννη Μπουρνού, τον οποίο «αυθαίρετα και άδικα στοχοποίησε, εμφανίζοντάς τον ότι δήθεν αποκάλυψε ευαίσθητα στρατιωτικά μυστικά, ενώ αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνον σε δημοσιεύματα, χωρίς ουδέποτε "να δώσει θέσεις ή διατάξεις του στρατού" όπως συκοφαντήθηκε!».

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας, «ο Γιάννης Μπουρνούς και η οικογένειά του από προχθές δέχονται καταιγισμό τρομοκρατικών απειλών και ύβρεων, από οργανωμένο διαδικτυακό μηχανισμό τρολ της ακροδεξιάς, με αφορμή και αφετηρία τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επισημαίνουμε ξανά, ότι ο πρώτος υπαίτιος για όποιες διαρροές είναι η ίδια η κυβέρνηση και ο κ. υπουργός και το «κρυφτούλι» που επέλεξαν. Ο κατάλογος των οπλικών συστημάτων και των πυρομαχικών που εστάλησαν ήδη ή πρόκειται να σταλούν στην Ουκρανία, δεν συνιστά σκόπιμη διαρροή οποιουδήποτε, αλλά πληροφορία διαθέσιμη από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση προς πολλές πηγές, εσωτερικές και διεθνείς» τονίζουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

«Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον καλούμε όμως επειγόντως, να σταματήσει να ενισχύει τη νοσηρότητα του πολιτικού κλίματος. Μόλις σήμερα, αντί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να ανασκευάσει το προσβλητικό για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ατόπημα με το οποίο χαρακτήρισε τα Επιτελεία «ελβετικό τυρί», προανήγγειλε σε συνέντευξή του την ενεργοποίηση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα εναντίον στρατιωτικών.

Αντί η κυβέρνηση να πάψει το κρυφτούλι με την αποστολή βαρέος οπλισμού στην Ουκρανία για την οποία πληροφορούμαστε τα πάντα από ξένους αξιωματούχους, αντί να πάψει το θέατρο του παραλόγου να «κρύβει» στοιχεία που είναι γνωστά σε όλους τους ενδιαφερόμενους και να εναρμονιστεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που ανακοινώνουν επίσημα και λεπτομερώς το τι αποστέλλουν για λόγους διεθνούς τάξης και ασφάλειας αλλά και δημοκρατικής υποχρέωσης απέναντι στους πολίτες τους, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναζητεί «υπευθύνους» στο στράτευμα και στα Επιτελεία.

Ο δρόμος που επιλέγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις δικές της αδιέξοδες επιλογές είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Πρόκειται για μεθόδευση δημιουργίας διχαστικού κλίματος και αναζήτησης εξιλαστήριων «ενόχων» ενόψει αδιεξόδων; Όταν ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι «είναι ώρα για εθνική συσπείρωση απέναντι σε έναν απρόβλεπτο γείτονα», τι πραγματικά επιδιώκει; Τη συνεννόηση ή τον διχασμό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν επεδίωκε τη συνεννόηση το πρώτο βήμα θα ήταν να ενημερώνει τον ελληνικό λαό και την αντιπολίτευση για κρίσιμες επιλογές της εξωτερικής και εξοπλιστικής πολιτικής αντί να παίζει κρυφτό και να τα μαθαίνουμε από τρίτους.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία του νομού Λέσβου Γιάννη Μπουρνού, τον οποίο αυθαίρετα και άδικα στοχοποίησε, εμφανίζοντάς τον ότι δήθεν αποκάλυψε ευαίσθητα στρατιωτικά μυστικά, ενώ αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνον σε δημοσιεύματα, χωρίς ουδέποτε "να δώσει θέσεις ή διατάξεις του στρατού" όπως συκοφαντήθηκε!  Ο Γιάννης Μπουρνούς και η οικογένειά του από προχθές δέχονται καταιγισμό τρομοκρατικών απειλών και ύβρεων, από οργανωμένο διαδικτυακό μηχανισμό τρολ της ακροδεξιάς, με αφορμή και αφετηρία τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου.

Επισημαίνουμε ξανά, ότι ο πρώτος υπαίτιος για όποιες διαρροές η ίδια η Κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός και το «κρυφτούλι» που επέλεξαν. Ο κατάλογος των οπλικών συστημάτων  και των πυρομαχικών που εστάλησαν ήδη ή πρόκειται να σταλούν στην Ουκρανία, δεν συνιστά σκόπιμη διαρροή οποιουδήποτε, αλλά πληροφορία διαθέσιμη από την ίδια την ελληνική Κυβέρνηση προς πολλές πηγές, εσωτερικές και διεθνείς. Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επιλέξαμε υπεύθυνα να μην προτρέξουμε στη δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων. Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να το πράξει επίσημα. Η Κυβέρνηση ανεύθυνα, αντιδημοκρατικά και υποκριτικά το αρνήθηκε. Τώρα εισπράττει τις συνέπειες των επιλογών της και αντί να βάλει μυαλό, απειλεί με την ενεργοποίηση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

Κύριε Υπουργέ ειλικρινά και ολόψυχα σας ευχόμαστε σιδερένιος, αλλά προς θεού, όχι σιδερόφραχτος. Πρέπει να κλείσει η πόρτα σε κάθε υπόνοια για πρακτικές όπως εκείνες με την υπόθεση «Ασπίδα», που ανήκουν σε σκοτεινές εποχές. Αντιληφθείτε ότι με αυτά που κάνετε και λέτε, ενθαρρύνετε τις πιο ακραίες, μισαλλόδοξες, ακροδεξιές, ψευτοπατριωτικές και εθνικιστικές τάσεις που υπάρχουν ως μειοψηφία στην κοινωνία, αλλά με έντονη παρουσία στο κόμμα σας».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα καλοκαιρινά έκτακτα δρομολόγια του «Νήσος Σάμος»

Από 11 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου προσεγγίσεις σε Μύρινα και Καβάλα κάθε Σαββατοκύριακο
Τα καλοκαιρινά έκτακτα δρομολόγια του «Νήσος Σάμος»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δύο παγκόσμια μετάλλια και μια πόλη περήφανη για τον Γιάννη Βλοτινό

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστοφαςκάνει λόγο για έναν αθλητή που με το ήθος, τη συνέπεια και τις επιδόσεις του αποτελεί παράδειγμα για τις νεότερες γενιές
Δύο παγκόσμια μετάλλια και μια πόλη περήφανη για τον Γιάννη Βλοτινό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Φώτης Μάγγος αναλαμβάνει τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής

Ο δήμαρχος Λειψών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη μετακίνησή του στη Γενική Γραμματεία, ενώ ο Μανώλης Κουτουλάκης οδηγείται σε νέο ρόλο
Ο Φώτης Μάγγος αναλαμβάνει τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η «Αγιοτόκος» Λέσβος με κατάνυξη τίμησε τους Προστάτες της

Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων της Λέσβου στην προκυμαία Μυτιλήνης το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουνίου
Η «Αγιοτόκος» Λέσβος με κατάνυξη τίμησε τους Προστάτες της
ΧΩΡΙΑ

Σε αμμώδη βυθό προσάραξε ιστιοφόρο με τουρκική σημαία στη Λέσβο

Επιχείρηση παρακολούθησης από το Λιμενικό υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ανέμους έως 6 μποφόρ
Σε αμμώδη βυθό προσάραξε ιστιοφόρο με τουρκική σημαία στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κυκλοφόρησε το νέο ενημερωτικό δελτίο της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου

Το τεύχος είναι αφιερωμένο στην Κούβα και περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές στην ιστορία της Κουβανικής Επανάστασης
Κυκλοφόρησε το νέο ενημερωτικό δελτίο της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: Περισσότεροι επισκέπτες με τσάρτερ αλλά…

Τα στοιχεία των αφίξεων με τσάρτερ στη Λέσβο δείχνουν άνοδο τον Μάιο, τον πρώτο ουσιαστικά μήνα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου. Ωστόσο οι τζίροι των τουριστικών επιχειρήσεων έδειξαν ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Λέσβος: Περισσότεροι επισκέπτες με τσάρτερ αλλά…
ΕΛΛΑΔΑ

Φθηνότερο ρεύμα, προστασία της κατοικίας και αυξήσεις σε δασκάλους και γιατρούς

Από τη δωρεάν μετακίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως την κατάργηση των Πανελλαδικών το πακέτο προτάσεων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας
Φθηνότερο ρεύμα, προστασία της κατοικίας και αυξήσεις σε δασκάλους και γιατρούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κυκλοφοριακές αλλαγές στην Επάνω Σκάλα λόγω ασφαλτοστρώσεων

Από τις 15 έως τις 22 Ιουνίου παρεμβάσεις στην οδό Ναυμαχίας Έλλης με προσωρινές ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και απαγόρευση στάθμευσης σε συγκεκριμένα σημεία
Κυκλοφοριακές αλλαγές στην Επάνω Σκάλα λόγω ασφαλτοστρώσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Αναβιώνει ο Κλήδονας στην Αγιάσο

Φωτιές, σατιρικοί στίχοι και λαϊκό γλέντι στο Καμπούδι
Αναβιώνει ο Κλήδονας στην Αγιάσο
ΧΩΡΙΑ

Αμεσες παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε δρόμους της Αγίας Παρασκευής

Το Γεωργικό Σωματείο ευχαριστεί για τις άμεσες παρεμβάσεις σε Άγιο Χαράλαμπο και Στρατόπεδο
Αμεσες παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε δρόμους της Αγίας Παρασκευής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πώς θα επιβιώσουν τα ελληνικά νησιά

Ημερίδα της ΕΛΛΕΤ, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή
Πώς θα επιβιώσουν τα ελληνικά νησιά