× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από το τιμόνι του ταξί... στα βαθιά της Αυτοδιοίκησης

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Αξής αναφέρεται στην ενασχόληση του με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, την Πολιτική Προστασία, την Καθαριότητα και τον covid όπου έκανε ο ίδιος τηλεφωνικές ιχνηλατήσεις

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/6/2022

Από το τιμόνι του ταξί... στα βαθιά της Αυτοδιοίκησης

Την εμπειρία του από την ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος της Δυτικής Λέσβου, κατέθεσε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Ανδρέας Αξής ο οποίος είναι υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία και την Καθαριότητα της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο ίδιος η μόνη ενασχόληση που είχε έως το 2019 με τα κοινά ήταν ο Σύνδεσμος των ταξί της περιφέρειας όπου είναι πρόεδρος από το 2008. «Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ωστόσο όταν ο Δήμαρχος Ταξιάρχη Βέρρος μου πρότεινε να ενταχθώ στο συνδυασμό του, αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα και να στηρίξω την προσπάθεια για τη δημιουργία του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου».

Από τις πρώτες κιόλας μέρες της τοποθέτησής του στην αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας ο Ανδρέας Αξής ασχολήθηκε ενεργά με την πανδημία του κορονοϊού και τις αρμοδιότητες που είχαν αναλάβει την περίοδο εκείνη οι δήμοι και οι αντίστοιχες υπηρεσίες. «Ήταν μία εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Την περίοδο εκείνη που ανέλαβα ο covid ήταν σε εξαρση. «Καθημερινά έβγαιναν δεκάδες κρούσματα στην περιοχή μας τα οποία έπρεπε να καταγραφούν και να γίνει ιχνηλάτηση  των επαφών τους. Θυμάμαι τις ημέρες εκείνες από το πρωί έως το βράδυ εγώ με την προϊσταμένη της υπηρεσίας μιλούσαμε στο τηλέφωνο και προσπαθούσαμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Πιστεύω ότι έως το σημείο που μπορούσαμε κάναμε καλή δουλειά και γενικά συγκρατήσαμε κάπως την εξάπλωση του κορονοϊού με την έγκαιρη ενημέρωση των συμπολιτών μας».

Αναφερόμενος στα νέα του καθήκοντα στον τομέα της καθαριότητας όπου διαδέχθηκε το Μιχάλη Ρούσσης, πριν μερικούς μήνες, ο  Ανδρέας Αξής σημείωσε ότι το μεγάλο αγκάθι και ο μόνιμος πονοκέφαλος όλων των υπηρεσιών της Δυτικής Λέσβου είναι η έλλειψη προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην καθαριότητα έχουμε περίπου 40 μόνιμους υπαλλήλους σε όλη την υπηρεσία, αρκετοί από αυτούς εργάζονται στα γραφεία για τη διεκπεραίωση των διοικητικών υπηρεσιών και οι υπόλοιποι στα απορριμματοφόρα και στους δρόμους. Για να πούμε ότι η υπηρεσία δουλεύει σωστά χρειαζόμαστε το λιγότερο ακόμη 30 μόνιμους εργαζόμενους για την κάλυψη όλων των αναγκών. Αυτή τη στιγμή η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε όλα τα χωριά. Εκεί ωστόσο που υπάρχει πρόβλημα είναι στην καθαριότητα των χωριών που απαιτείται περισσότερο προσωπικό στους δρόμους για να καθαρίζει.

Αυτή την περίοδο αποφασίσαμε με το Δήμαρχο να διαθέσουμε από έναν  εργάτη τουλάχιστον εργάτη, ο οποίος θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση στα τουριστικά χωριά του Δήμου μας, στη βόρεια και στη Δυτική Λέσβο. Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για περισσότερο προσωπικό θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ενίσχυσης.

Από εκεί και πέρα στο στόλο των αυτοκινήτων και των απορριμματοφόρων μας προστίθενται σταδιακά νέα οχήματα που βγαίνουν στην κυκλοφορία και κάνουν το έργο μας πιο αποδοτικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου με την ακύρωση σημαντικών θεμάτων που είχαν ψηφισθεί από το Μάιο, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, εξήγησε ότι στο συμβούλιο αυτό που ακυρώθηκε είχαν ψηφισθεί θέματα που αφορούν τη συντήρηση της δασικής οδοποιίας, την κοπή των χόρτων και άλλες σημαντικές εποχικές εργασίες.

Ειδικά για τη συντήρηση της δασικής οδοποιίας ο κος Αξής υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο η πολιτεία δίνει περίπου 200.000 ευρώ για το σκοπό αυτό, ωστόσο πρόσθεσε ότι το δασικό δίκτυο της Δυτικής Λέσβου είναι τεράστιο και είναι αρκετά δύσκολο να γίνει η συντήρηση του με ίδια μέσα.

«Με τα δικά μας μηχανήματα κάναμε ορισμένες επείγουσες παρεμβάσεις που αφορούν κυρίως κάποιους κομμένους δρόμους που μας υπέδειξε η Πυροσβεστική. Δυστυχώς η καθυστέρηση έγκρισης του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ακύρωσή του συμβουλίου που έγινε το Μάιο, μας πήγε πίσω αρκετές εβδομάδες. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε σύμβαση με τον εργολάβο και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αντίστοιχα σημείωσε ο Ανδρέας Αξής, εργολάβος θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες την κοπή των χόρτων στους οικισμούς, εντός και εκτός και πιστεύουμε ότι μέχρι αρχές Ιουλίου όλες αυτές οι εκκρεμότητες θα έχουν ολοκληρωθούν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα