× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από το τιμόνι του ταξί... στα βαθιά της Αυτοδιοίκησης

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Αξής αναφέρεται στην ενασχόληση του με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, την Πολιτική Προστασία, την Καθαριότητα και τον covid όπου έκανε ο ίδιος τηλεφωνικές ιχνηλατήσεις

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/6/2022

Από το τιμόνι του ταξί... στα βαθιά της Αυτοδιοίκησης
' χρόνος ανάγνωσης

Την εμπειρία του από την ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος της Δυτικής Λέσβου, κατέθεσε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Ανδρέας Αξής ο οποίος είναι υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία και την Καθαριότητα της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η μόνη ενασχόληση που είχε έως το 2019 με τα κοινά ήταν ο Σύνδεσμος των ταξί της περιφέρειας όπου είναι πρόεδρος από το 2008. «Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ωστόσο όταν ο Δήμαρχος Ταξιάρχη Βέρρος μου πρότεινε να ενταχθώ στο συνδυασμό του, αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα και να στηρίξω την προσπάθεια για τη δημιουργία του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις πρώτες κιόλας μέρες της τοποθέτησής του στην αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας ο Ανδρέας Αξής ασχολήθηκε ενεργά με την πανδημία του κορονοϊού και τις αρμοδιότητες που είχαν αναλάβει την περίοδο εκείνη οι δήμοι και οι αντίστοιχες υπηρεσίες. «Ήταν μία εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Την περίοδο εκείνη που ανέλαβα ο covid ήταν σε εξαρση. «Καθημερινά έβγαιναν δεκάδες κρούσματα στην περιοχή μας τα οποία έπρεπε να καταγραφούν και να γίνει ιχνηλάτηση  των επαφών τους. Θυμάμαι τις ημέρες εκείνες από το πρωί έως το βράδυ εγώ με την προϊσταμένη της υπηρεσίας μιλούσαμε στο τηλέφωνο και προσπαθούσαμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Πιστεύω ότι έως το σημείο που μπορούσαμε κάναμε καλή δουλειά και γενικά συγκρατήσαμε κάπως την εξάπλωση του κορονοϊού με την έγκαιρη ενημέρωση των συμπολιτών μας».

Αναφερόμενος στα νέα του καθήκοντα στον τομέα της καθαριότητας όπου διαδέχθηκε το Μιχάλη Ρούσσης, πριν μερικούς μήνες, ο  Ανδρέας Αξής σημείωσε ότι το μεγάλο αγκάθι και ο μόνιμος πονοκέφαλος όλων των υπηρεσιών της Δυτικής Λέσβου είναι η έλλειψη προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην καθαριότητα έχουμε περίπου 40 μόνιμους υπαλλήλους σε όλη την υπηρεσία, αρκετοί από αυτούς εργάζονται στα γραφεία για τη διεκπεραίωση των διοικητικών υπηρεσιών και οι υπόλοιποι στα απορριμματοφόρα και στους δρόμους. Για να πούμε ότι η υπηρεσία δουλεύει σωστά χρειαζόμαστε το λιγότερο ακόμη 30 μόνιμους εργαζόμενους για την κάλυψη όλων των αναγκών. Αυτή τη στιγμή η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε όλα τα χωριά. Εκεί ωστόσο που υπάρχει πρόβλημα είναι στην καθαριότητα των χωριών που απαιτείται περισσότερο προσωπικό στους δρόμους για να καθαρίζει.

Αυτή την περίοδο αποφασίσαμε με το Δήμαρχο να διαθέσουμε από έναν  εργάτη τουλάχιστον εργάτη, ο οποίος θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση στα τουριστικά χωριά του Δήμου μας, στη βόρεια και στη Δυτική Λέσβο. Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για περισσότερο προσωπικό θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ενίσχυσης.

Από εκεί και πέρα στο στόλο των αυτοκινήτων και των απορριμματοφόρων μας προστίθενται σταδιακά νέα οχήματα που βγαίνουν στην κυκλοφορία και κάνουν το έργο μας πιο αποδοτικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου με την ακύρωση σημαντικών θεμάτων που είχαν ψηφισθεί από το Μάιο, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, εξήγησε ότι στο συμβούλιο αυτό που ακυρώθηκε είχαν ψηφισθεί θέματα που αφορούν τη συντήρηση της δασικής οδοποιίας, την κοπή των χόρτων και άλλες σημαντικές εποχικές εργασίες.

Ειδικά για τη συντήρηση της δασικής οδοποιίας ο κος Αξής υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο η πολιτεία δίνει περίπου 200.000 ευρώ για το σκοπό αυτό, ωστόσο πρόσθεσε ότι το δασικό δίκτυο της Δυτικής Λέσβου είναι τεράστιο και είναι αρκετά δύσκολο να γίνει η συντήρηση του με ίδια μέσα.

«Με τα δικά μας μηχανήματα κάναμε ορισμένες επείγουσες παρεμβάσεις που αφορούν κυρίως κάποιους κομμένους δρόμους που μας υπέδειξε η Πυροσβεστική. Δυστυχώς η καθυστέρηση έγκρισης του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ακύρωσή του συμβουλίου που έγινε το Μάιο, μας πήγε πίσω αρκετές εβδομάδες. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε σύμβαση με τον εργολάβο και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αντίστοιχα σημείωσε ο Ανδρέας Αξής, εργολάβος θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες την κοπή των χόρτων στους οικισμούς, εντός και εκτός και πιστεύουμε ότι μέχρι αρχές Ιουλίου όλες αυτές οι εκκρεμότητες θα έχουν ολοκληρωθούν».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης