× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δίδυμοι πύργοι: 18 χρόνια μετά

«Το τρομοκρατικό χτύπημα που άλλαξε τον κόσμο»

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΑ Δημοσίευση 13/9/2019

Δίδυμοι πύργοι: 18 χρόνια μετά

Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 παραμένουν χαραγμένα στη μνήμη των Αμερικανών, αλλά και πολλών άλλων, χωρίς όμως να έχουν απαντηθεί με σαφήνεια και ακρίβεια τα ερωτήματα των οικογενειών των θυμάτων. 18 χρόνια μετά, νέα στοιχεία εξακολουθούν να έρχονται στο φως αμφισβητώντας το αρχικό αφήγημα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, που λειτούργησαν ως καταλύτης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας νέος γύρος συγκρούσεων και πολέμων ξεκίνησε αμέσως μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης δεκάδες χιλιάδες μίλια μακριά.

Και μόλις στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, 18 χρόνια μετά, οι Επίτροποι του τμήματος της Πυροσβεστικής στην περιοχή της Νέας Υόρκης, που ανταποκρίθηκε στις κλήσεις για βοήθεια, της 11ης Σεπτεμβρίου, χάνοντας δικούς τους ανθρώπους στη μάχη με τις φλόγες και τα συντρίμμια, ζήτησαν τη διενέργεια μιας νέας έρευνας.

Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε τότε και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν με τους περισσότερους να αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα υγείας και χρόνιες παθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 24 Ιουλίου, οι επίτροποι για την πλατεία Franklin και την περιοχή Munson Fire District, που εξυπηρετεί πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων κοντά στην περιοχή του Queens, ψήφισαν ομόφωνα για νέα έρευνα σχετικά με τις επιθέσεις.

Όμως, η έκκληση των Επιτρόπων για νέα έρευνα αντιμετωπίστηκε με απόλυτη σιωπή από τα mainstream media. Ο πιθανότερος λόγος για την έλλειψη κάλυψης αυτής της προσπάθειας ήταν το γεγονός ότι το ψήφισμα περιείχε την ακόλουθη ρήτρα: «εδώ, τα συντριπτικά στοιχεία που παρουσιάζονται στην εν λόγω αναφορά καταδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι εκρηκτικά ή και όπλα μαζικής καταστροφής που είχαν τοποθετηθεί πριν από τις επιθέσεις  – όχι μόνο τα αεροπλάνα και οι επακόλουθες πυρκαγιές – προκάλεσαν την καταστροφή των τριών κτιρίων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, σκοτώνοντας τη συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων, εκείνη την ημέρα».

Μέχρι σήμερα όποιοι αμφισβητούσαν την κατάρρευση από τα δύο αεροπλάνα και την πυρκαγιά που προκάλεσαν θεωρούνταν ευφάνταστοι θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας άλλος πιθανός λόγος για τον οποίο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποφεύγουν την κάλυψη της έκκλησης της Πυροσβεστικής είναι ο φόβος ότι θα οδηγήσει περισσότερα τμήματα πυροπροστασίας να περάσουν παρόμοια ψηφίσματα, γεγονός που θα καθιστούσε δυσκολότερη την συγκάλυψη των αναπάντητων ερωτημάτων τους.

Ωστόσο, ο Επίτροπος Christopher Gioia, ο οποίος συνέταξε και εισήγαγε το ψήφισμα των πυροσβεστών, δήλωσε ότι σκοπός τους είναι να συγκεντρώσουν υπογραφές και στήριξη από όλα τα τμήματα της Νέας Υόρκης για να δοθεί επιτέλους απάντηση στις οικογένειες των θυμάτων και να λάμψει η αλήθεια.

«Είμαστε μια σφιχτή κοινότητα και δεν ξεχνάμε ποτέ τους αδελφούς και τις αδελφές μας. Όταν ολόκληρη η πυροσβεστική υπηρεσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης είναι ενωμένη, θα είμαστε μια ασταμάτητη δύναμη» δήλωσε ο Gioia. «Ήμασταν η πρώτη υπηρεσία που πέρασε αυτό το ψήφισμα. Δεν θα είμαστε, όμως, οι τελευταίοι» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκάθαρα αμφισβητούνται πλέον τα επίσημα συμπεράσματα της πρώτης ομοσπονδιακής έρευνας για την 11η Σεπτεμβρίου και αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και εκείνοι που ηγήθηκαν της επιτροπής ερευνών δήλωσαν ότι είτε από την αρχή, είτε επανειλημμένα στη συνέχεια, παραπλανήθηκαν με ψέματα από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους σε σχέση με τα γεγονότα εκείνης της ημέρας.

Λίγες μέρες μετά το ψήφισμα των πυροσβεστικών τμημάτων της πλατείας Franklin και της περιοχής Munson που ζήτησαν ζήτησαν νέα έρευνα για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου, μια πρωτοποριακή πανεπιστημιακή μελέτη πρόσθεσε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο αίτημα των Επιτρόπων για μια νέα ματιά στα στοιχεία σχετικά με την κατάρρευση τριών κτιρίων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι δίδυμοι πύργοι κατέρρευσαν στις 11 Σεπτεμβρίου, λιγότεροι γνωρίζουν ότι ένα τρίτο κτήριο – το Κτίριο Κέντρου Εμπορίου του Κόσμου 7 – επίσης κατέρρευσε. Η κατάρρευση αυτή συνέβη επτά ώρες μετά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων, παρόλο που το WTC 7, ή το «Κτίριο 7″, δεν είχε ποτέ πληγεί από αεροπλάνο.

Μόλις δύο μήνες μετά την κατάρρευση, οι εκθέσεις αποκάλυψαν ότι η CIA διέθετε ένα «μυστικό γραφείο» στο WTC 7 και ότι μετά την καταστροφή του κτιρίου, «μια ειδική ομάδα της CIA ερευνούσε τα ερείπια σε αναζήτηση μυστικών εγγράφων και αναφορών πληροφοριών είτε σε έγγραφα είτε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το WTC 7 στέγαζε επίσης αξιωματούχους από το υπουργείο Άμυνας, τη Μυστική Υπηρεσία, το Γραφείο Έκτακτης Ανάγκης του Δήμαρχου της Νέας Υόρκης και την τράπεζα Salomon Brothers.

Ως εκ τούτου αποδεικνύεται ότι η ίδια η επίσημη αφήγηση είναι εντέλει η παράλογη αφήγηση και εξήγηση του τι συνέβη πραγματικά στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001. Δυστυχώς, για πολύ καιρό, το  -Δεν ξεχνώ Ποτέ -«Never Forget» στις ΗΠΑ, ήταν σχεδόν συνώνυμο με το – Δεν ρωτώ Ποτέ- «Never Question».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των ευρωεκλογών

Αποθεωτικό χειροκρότημα στον Αλέξη Τσίπρα μετά την αναφορά του ονόματος του από Κασσελάκη -Ανακοινώθηκαν τα 5 τελευταία ονόματα των υποψηφίων της ευρωλίστας,ανάμεσα τους και η αγωνίστρια του Πολυτεχνείου Μέλπω Λακατσά
ΕΛΛΑΔΑ

Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ημερίδα από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, το Μουσείο Τύπου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σεισμός στη Σάμο

Μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα