× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Αγιάσος τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές»

Η πρόεδρος της Κοινότητας Διαμάντω Ρουγκέλλη, μιλά για τη γιορτή του κερασιού την Κυιρακή 12 Ιουνίου και για τα έργα αναβάθμισης που πραγματοποιούνται στην περιοχή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 8/6/2022

«Η Αγιάσος τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές»

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δραστηριότητες εμπνευσμένες από την ιστορία και την παράδοση της περιοχής αναμένεται την Κυριακή οι κάτοικοι και η κοινότητα της γραφικής Αγιάσου  να υποδεχθούν εκατοντάδες επισκέπτες στο πλαίσιο της 4ης γιορτής κερασιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η πρόεδρος του χωριού Διαμάντω Ρουγκέλλη αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναβίωσης της γιορτής αυτής, η οποία όπως εξήγησε είχε σταματήσει τα προηγούμενα χρόνια λόγω μειωμένης παραγωγής κερασιών.

«Η γιορτή κερασιού ήταν μαζί με τη γιορτή του κάστανου οι δύο εκδηλώσεις της Αγιάσου οι οποίες αγαπήθηκαν και αγκαλιάστηκαν πολλοί από τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού μας. Η γιορτή του κερασιού ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί λόγω της μειωμένης παραγωγής στην περιοχή μας. Δυστυχώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα της άνοιξης και το χαλάζι, επηρέαζαν την ποιότητα του καρπού και είτε σάπιζαν είτε γέμιζαν σκουλήκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος ωστόσο σταθήκαμε τυχεροί και έχουμε πολύ μεγάλη παραγωγή κερασιών στην Αγιάσο. Οι ίδιοι οι παραγωγοί ζήτησαν από την κοινότητα να διοργανώσει τη γιορτή ώστε ο κόσμος να απολαύσει μια όμορφη βόλτα στην Αγιάσο μαζί με τα κεράσια της περιοχής μας».

 

Στο πρόγραμμα της γιορτής του κερασιού όπως είπε η Διαμάντω Ρουγκέλλη περιλαμβάνονται πολλές δραστηριότητες καλλιτεχνικές και διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά ενώ θα υπάρχει και μουσική στο κέντρο του χωριού για άφθονη διασκέδαση και γλέντι. Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν δροσερά κεράσια παράλληλα με την περιήγησή τους στα σοκάκια του χωριού, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν από την κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Αναφερόμενη στην πορεία και στα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην Αγιάσο, η Διαμάντω Ρουγκέλλη επισήμανε πως  αρκετά ζητήματα που απασχολούσαν το χωριό  έχουν δρομολογηθεί όπως για παράδειγμα η μονοδρόμηση της κεντρικής οδού. «Μετατρέψαμε  το δρόμο που είναι δίπλα στο Ηρώον του χωριού σε άνοδο και υπάρχει η δυνατότητα τα αυτοκίνητα μέσω του δρόμου αυτού να φτάνουν πολύ κοντά στην εκκλησία της Παναγιάς και να παρκάρουν στο πάρκινγκ που είναι εκεί.

Έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις σε όλο το μήκος του δρόμου, ώστε να ενημερωθούν οι φίλοι οδηγοί για τις ρυθμίσεις αυτές, ενώ τις πρώτες μέρες υπάλληλοι του δήμου και αστυνομικοί θα πραγματοποιούν συστάσεις και ενημέρωση στους οδηγούς για την αποφυγή ατυχημάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της Αγιάσου αυτή η ρύθμιση ήταν αναγκαία και αποτελούσε πάγιο αίτημα της κοινότητας για την αποσυμφόρηση του χωριού.

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Διαμάντω Ρουγκέλλη αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του κτιρίου που βρίσκεται στο πάρκο του χωριού το οποίο όπως είπε είναι εγκαταλειμμένο εδώ και αρκετά χρόνια.

«Ο χώρος μισθώθηκε με ένα συμβολικό τίμημα από την AMKE «VISIT AGIASOS» η οποία έχει ενταχθεί σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και μέσα σε 7 χρόνια θα φροντίσει για την αξιοποίηση του χώρου και την επισκευή του κτιρίου. Στόχος μας είναι μέσα από αυτή την προσπάθεια να αποκτήσει επιτέλους το χωριό μας ένα χώρο που θα φιλοξενεί τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια