Για 5η χρονιά AegeanDocs στο Πλωμάρι!
Με πλωμαρίτικη συμμετοχή στο Φεστιβάλ
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/9/2019

Με εννέα νέες ταινίες αρχίζει το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου το φεστιβάλ Aegean Docs, που παρουσιάζεται για πέμπτη χρονιά στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος.
Όπως είναι γνωστό οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται και στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, στο Μουσείο Ελαιουργικής Βιομηχανίας της Αγίας Παρασκευής και στο Μόλυβο.
Μεταξύ των δημιουργών των ταινιών, συγκαταλέγεται και ο καθηγητής του Γυμνασίου Πλωμαρίου Κώστας Φωτιάδης, που συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά με ταινία του, που θα προβληθεί το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου. Η ταινία έχει τίτλο «Με το δικό σου τρόπο» και διαδραματίζεται καθ’ ολοκληρίαν στο Πλωμάρι, όπου φτάνει ένα ζευγάρι Γάλλων μουσικών, με σκοπό να μελετήσει την τοπική μουσική παράδοση. Στην εξερευνητική του περιπλάνηση, φτάνει στις Μηλιές, ένα ουσιαστικά εγκαταλειμμένο χωριό πάνω από τον Τρίγωνα, όπου συναντά την Γιώτα, μια εξαιρετική λαϊκή τραγουδίστρια, αλλά και τον Άκη έναν θεολόγο καθηγητή, που ασχολείται με τον Καραγκιόζη, απ’ τους οποίους μαθαίνουν, σχεδόν τα πάντα για το πολιτιστικό στίγμα του τόπου.
Εκτός απ’ αυτή την καθαρά πλωμαρίτικη ταινία, θα προβληθούν δημιουργίες Ρώσσων, Ουκρανών, Ισπανών και Γερμανών σκηνοθετών, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται δύο που πραγματοποιούν παγκόσμια πρεμιέρα.
Οι προβολές, που θα διαρκέσουν ως τις 6 Οκτωβρίου, θα αρχίζουν κάθε βράδυ στις 7.30, με ελεύθερη είσοδο. Προγράμματα θα διατίθενται στην αίθουσα της Λέσχης.