× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απλήρωτη η δακοκτονία του 2021

Άπραγη η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη για τα χρήματα που οφείλονται από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/6/2022

Απλήρωτη η δακοκτονία του 2021

Ακόμα μια απόδειξη της ανικανότητας της περιφερειακής αρχής του Κώστα Μουτζούρη και της συνεργαζόμενης παράταξης του Παναγιώτη Χριστόφα να διεκδικήσει το οτιδήποτε από την κεντρική εξουσία είναι το θέμα με τις πιστώσεις που οφείλονται από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια για τη δακοκτονία του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης 1 Ιουνίου ήταν αυτό της ανακατανομή των πόρων της Περιφέρειας, που αφορούν το πρόγραμμα της δακοκτονίας. Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ανταρσία στο Αιγαίο» Νίκος Μανάβης ζήτησε διευκρινήσεις για αυτή την ενέργεια. Επίσης ρώτησε την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Αναστασία Αντωνέλλη αν έχουν δοθεί στην Περιφέρεια τα χρήματα που χρωστούσε η κυβέρνηση για την δακοκτονία του 2021.

Η κ. Αντωνέλλη απάντησε πως μέχρι την Τετάρτη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είχε καλύψει την οφειλή των 600.000 ευρώ. Κι αυτός ήταν ο λόγος που η Περιφερειακή Αρχή προχώρησε σε ανακατανομή των πόρων προκειμένου η περιφέρεια να εξοφλήσει αυτή την υποχρέωση. Κι έτσι να καταστεί δυνατή η πληρωμή των εργαζομένων της δακοκτονίας.

Επίσης η περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Γόμου είπε πως: «δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών ανέφεραν ότι η Περιφέρεια θα δώσει 910.000 ευρώ για την δακοκτονία» και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να πει αν αληθεύουν αυτά τα δημοσιεύματα ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μουτζούρης απάντησε πως το ποσό αυτό η Περιφέρεια θα το ζητήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να καλύπτονται από τους ψεκασμούς και οι βιολογικοί ελαιώνες της Λέσβου από το 2023.Στο εύλογο ερώτημα τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν δοθεί η πρόσθετη πίστωση από την κυβέρνηση; Ο Περιφερειάρχης απάντησε: «τότε θα δούμε τι θα κάνουμε»!

Στην πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους ελαιοτριβείς της Λέσβου τέθηκε θέμα αποτελεσματικότερης καταπολέμησης του δάκου. Στην συζήτηση παρενέβη ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λέσβου Γιώργος Λαγουτάρης κι είπε πως αν ψεκάζονται οι βιολογικοί ελαιώνες τότε θα υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του δάκου. Η εκτίμηση του κ. Λαγουτάρη για το κόστος αυτού του έργου ανέρχεται στα 910.000 ευρώ. Σήμερα είναι εφικτό να γίνονται ψεκασμοί κατά του δάκου με σκευάσματα μηδενικής υπολειμματικότητας. Δηλαδή με σκευάσματα που είναι φιλικά για τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Το αίτημα αυτό ως σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί, ποτέ. Διότι αν γίνει δεκτό για την Λέσβο το ίδιο αίτημα θα υποβάλλουν και οι άλλες περιφέρειες της χώρας. Για αυτό και είναι εξαιρετικά περιορισμένες οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ