× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παραχωρείται κτήριο του ΟΑΕΔ για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο‑ Λύκειο

«Κατάλληλο» για τα παιδιά, τις επόμενες ημέρες η οριστικοποίηση λέει στο «Ν» ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Καπιωτάς

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/9/2019

Παραχωρείται κτήριο του ΟΑΕΔ για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο‑ Λύκειο

Ευχάριστα νέα για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο που ξεκίνησε να λειτουργεί πέρσι στη Μυτιλήνη, αντί στην Καλλονή, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει χώρο, που θα είναι πιο κατάλληλος, σε κτήριο που θα παραχωρήσει ο ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα. Ας σημειωθεί, για να μην προκύψουν παρεξηγήσεις ότι δεν αφορά το κτήριο που προορίζονταν για το Μουσικό Σχολείο. Μιλήσαμε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Μιχάλη Καπιωτά για το θέμα και με αφορμή τα παράπονα Καλλονιατών που δεν λειτούργησε το ΕΝΕΕΓΥΛ στην Καλλονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «ιστορία»

Για να ιδρυθεί ένα Ειδικό σχολείο, εξηγεί ο κ. Καπιωτάς, χρειάζονται μαθητές, εγκρίσεις από το ΚΕΔΔΥ και ο κατάλληλος χώρος: «Όταν υποβάλαμε πρόταση στο υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου στη Λέσβο (ΕΝΕΕΓΥΛ) είχαμε ως επιχείρημα τον διαθέσιμο χώρο στην Καλλονή. Στη συνέχεια όμως, ο χώρος αυτός καταλήφθηκε από το Γυμνάσιο Καλλονής και από τους Συλλόγους της περιοχής. Όταν αναφέραμε το πρόβλημα, δεν έδωσε κανείς ιδιαίτερη προσοχή, παρά μόνο παραχωρήθηκαν ύστερα από εργασίες, τρεις μικροί χώροι».

Μάλιστα ο τέως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Ιγνάτης Καραθεοδώρου, επεσήμανε στο «Ν» ότι στον εν λόγω χώρου, το παλιό ΕΠΑΛ, ο Δήμος ξεκίνησε εργασίες την περασμένη χρονιά έως τα Χριστούγεννα, αλλά στη συνέχεια δεν μετακινήθηκε το σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ ας σημειωθεί ότι οι 20 περίπου μαθητές ξεκίνησαν τα μαθήματα στο ΕΝΕΕΓΥΛ που στεγάστηκε πέρσι δίπλα στο 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, στην Ακαδημία, καθώς και ότι σύμφωνα με τον κ. Καπιωτά, οι μαθητές ήταν στην πλειοψηφία τους από τη Μυτιλήνη. «Στην Καλλονή δεν είχε διαμορφωθεί ο χώρος με ράμπες, ειδικές τουαλέτες» προσθέτει.

Στην Παναγιούδα

Όπως όλα δείχνουν το επόμενο διάστημα το ΕΝΕΕΓΥΛ θα μετακινηθεί για να στεγάζεται σε κτήριο της σχολής του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα, το οποίο είναι ισόγειο, έχει κουζίνα, εστιατόριο, και αποτελεί ανεξάρτητο χώρο. Ύστερα από το σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο έγινε δεκτό, η παραχώρηση θα πραγματοποιούνταν αρχές Ιουνίου, αλλά λόγω των εκλογών πάγωσε η διαδικασία. Πάντως τώρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, υπουργείο Εργασίας, ΟΑΕΔ και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν συμφωνήσει στην παραχώρηση και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές.

Το τηλέφωνο του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Λέσβου (ΕΝΕΕΓΥΛ) είναι 2251055224 και το email  [email protected]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας