× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Eπίσημη πρώτη για το Δημοτικό Συμβούλιο της Δυτικής Λέσβου

Εκλέχτηκε προεδρείο καθώς και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής-Όλα τα ονόματα

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 8/9/2019

Eπίσημη πρώτη για το Δημοτικό Συμβούλιο της Δυτικής Λέσβου

«Δεν έχει νόημα να πω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Τη διάσπαση εμείς τη ζητήσαμε, εμείς έχουμε την ευθύνη να την υλοποιήσουμε. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να διαχειριστούμε την τύχη του τόπου μας. Εμείς πρέπει να τιμήσουμε την επιλογή των πολιτών και να τους απογοητεύσουμε. Επομένως δουλειά και θετικές σκέψεις». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η τοποθέτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου στην ιστορική πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δήμου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγ.Παρασκευή.
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ.Βέρρος επεσήμανε ότι «έχουμε την τύχη να βρίσκονται μαζί μας παλιοί Δήμαρχοι, παλιοί Αυτοδιοικητικοί οι οποίοι με την γνώση και την εμπειρία τους θα βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή αλλά και νέοι αυτοδιοικητικοί οι οποίοι με τις φρέσκιες ιδέες τους και τον ενθουσιασμό τους θα πάνε την προσπάθεια μας σε άλλο επίπεδο».
Κλείνοντας ο κ.Βέρρος ανέφερε ότι «εμείς σε αντίθεση με όλους τους άλλους συναδέλφους μας ανα την Επικράτεια δεν καλούμαστε να βελτιώσουμε τον δρόμο. Καλούμαστε να τον χαράξουμε.Καλούμαστε να βρούμε την Ιθάκη μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Nα σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους πολίτες που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν και ο Λεσβιακής καταγωγής Βασίλης Μαρκής επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Προεδρεύων του συμβουλίου μέχρι την εκλογή του νέου προεδρείου ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ιορδάνης Ιορδάνου. Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε ο Στρατής Γελαγώτης από την παράταξη του κ.Βέρρου, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Καραθανάσης από την παράταξη του κ.Χήρα και Γραμματέας του οργάνου ο Steffen Streich από την παράταξη του κ.Ζαφείρη.

Όσον αφορά την συγκρότηση της 9μελούς Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ως τακτικά μέλη ορίστηκαν απευθείας από το Δήμαρχο οι Γεώργιος Αλάνης που θα είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής και οι Στρατής Ζαφείρης και Ιορδάνης Ιορδάνου. Σε σχέση με την ψηφοφορία που διεξήχθη για την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχτηκαν τακτικά μέλη από την παράταξη του κ.Βέρρου οι Ζαχαρούλα Ιωακείμ και Αφροδίτη Βατή με αναπληρωματικά τον Κώστα Πάππο και την Ασανούλα Γιαννή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την παράταξη του κ.Χήρα ο ίδιος και ο Στρατής Αλεξίου με αναπληρωματικούς τον Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή και τον Γεώργιο Καραθανάση.

Από την παράταξη του κ.Συκά εκλέχτηκε ο Γιώργος Σαλταμάρας με αναπληρωματικό τον Χαράλαμπο Μαργαρίτη και από την παράταξη του κ.Ζαφείρη ο Στέφανος Αποστόλου με αναπληρωματικό τον Steffen Streich.

Στην εννιαμελή Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δυτικής Λέσβου ορίστηκαν απευθείας από τον Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο ως τακτικά μέλη η Ασανούλα Γιαννή, ο Στρατής Ζαφείρης και ο Μιχάλης Ρούσσης . Εκλέχτηκαν από την παράταξη του κ.Βέρρου ως τακτικά μέλη ο Νίκος Περιβολάρης και Ανδρέας Αξής με αναπληρωματικούς τον Ιορδάνη Ιορδάνου και την Αφροδίτη Βατή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την παράταξη του κ.Χήρα εκλέχτηκαν ο Ελευθέριος Κοτζαμάνης και η Eλένη Μόλβαλη με αναπληρωματικούς τον Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή και τον Λουκά Κόβρα.

Από την παράταξη του κ.Συκά εκλέχτηκε ως τακτικό μέλος ο ίδιος με αναπληρωματικό τον Σταύρο Βαξεβάνη και από την παράταξη του κ.Ζαφείρη εκλέχτηκε τακτικό μέλος η Ελένη Πίτσα με αναπληρωματικό την Μαριάνθη Τσάκου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ.Βέρρος έχει ορίσει ως Αντιδημάρχους τα παρακάτω μέλη του δημοτικού συμβουλίου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεώργιος Αλάνης

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Εκτέλεσης Έργων Αυτεπιστασίας Ιορδάνης Ιορδάνου

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή

Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νεότητας Ζαχαρούλα Ιωακείμ

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Πάππος

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Ρούσσης

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Καινοτομίας Στρατής Ζαφείρης

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»